Vyhrajte případ vražd podle seznamu

Pripravena-zemrit-perex
V městečku Medvědí brod řádí nebezpečný vrah, který si své oběti nevybírá náhodně, nýbrž vraždí podle předem připraveného seznamu. Na něm se ocitly i policistky Alvarezová a Pescoliová. Podaří se jim pochatele vypátrat dříve, než na ně přijde řada?

Šest vinných

Občas nastane situace, kdy máte totiž jen dvě možnosti: zabít, nebo zemřít.

Na vrahově seznamu je šest osob. Když si prohlíží jejich fotky, zrychlí se mu dech. Šest tváří, šest vinných. První z nich už zemřel, další přijdou brzy na řadu. V seznamu jsou také policistky Alvarezová a Pescoliová. Vrah je pozorně sleduje a v duchu si přehrává ten slastný okamžik, kdy bude konečně moct stisknout spoušť a další bezvládné tělo padne do rudnoucího sněhu…

Šerif Dan Grayson leží s těžkým střelným zraněním v nemocnici a policejní oddělení v městečku Medvědí brod zažívá šok. Policistky Alvarezová a Pescoliová vyslýchají osoby ze seznamu podezřelých a s každým dalším sepsaným protokolem sílí jejich jistota, že tento případ se dotýká i jich osobně. A pak je v lese nalezeno tělo ctihodné soudkyně a vrah pošle do novin vzkaz: „Kdo asi přijde na řadu teď?“

Jen naprostý pošetilec by čekal, až pachatel tuto otázku zodpoví další vraždou. Pescoliová rozhodně čekat nehodlá, právě naopak. Pouští se do pátrání s ještě větší vervou než doposud… aby ji nalezené stopy dovedly přímo do náruče netvora, který ji měl celou dobu přímo na očích. A když se pak Pescoliová k němu přiblíží na dosah, musí být připravena zabít. Nebo zemřít…

 

Připravena zemřít

Autorka: Lisa Jackson

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jakub Volný
Počet stran: 496
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-7498-120-3

Přečtěte si více o knize Připravena zemřít, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Čubko,“ zašeptal.
Pak přesunul pozornost ke zbylým pěti snímkům a cítil, jak se mu stahuje břicho. Bože, jak strašně je nenáviděl… Všechny! Zaplatí mu, všichni. Ale kdo přijde na řadu teď?
Usrkl ze sklenice a ukázal špičkou nože na první fotku, pak na další. „Enyky benyky, kliky bé…“ Jeho zrak se zastavil na jedné z tváří. Tvrdé, inteligentní, přemýšlivé tváři. Měla silnou bradu a hluboko posazené oči. Hned věděl, kdo bude jeho příští obětí.
Dan Grayson.
Šerif Dan Grayson.
„Šťastné a veselé,“ zašeptal muži na fotografii, zrovna když se zvedl vítr a opřel se do chatrných dřevěných zdí staré chaty. V duchu si představil svou příští oběť, dopil jediným douškem whisky ze sklenice a vychutnával si pocit tepla, který se mu rozléval po těle. Hluboko v srdci už dávno věděl, že další na řadě bude Grayson.
Jen doufal, že je ten hajzl připraven zemřít. (str. 10)

 

O autorce

Lisa-JacksonLisa Jackson přišla ke spisovatelské profesi čirou náhodou. Nezačala psát proto, aby naplnila své literární ambice, ale aby zaplnila smysluplnou činností volné večery. Svého rozhodnutí nemusela vskutku nikdy litovat. Každá její novinka se bezprostředně po vydání ocitá na špičce žebříčku nejprodávanějších knih nejen v domovských Spojených státech, ale i ve třicítce dalších zemí.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Připravena zemřít

Vrah, který postupuje podle svého seznamu vinných a odškrtává z něj jednu položku za druhou, je čím dál drzejší. Neváhá dokonce poslat do novin vyzývavý vzkaz a doslova se jím vysmívá celému policejnímu oddělení, které pracuje na jeho dopadení. Policistky Alvarezová a Pescoliová vyslýchají podezřelé s nebývalou vervou, přesto jim vrah stále uniká. Jedno je však čím dál jasnější – tento případ se dotýká i jich a ony musí být, v případě konfrontace s pachatelem, připravené vystřelit jako první. Ale dokáží to? To si pojďte přečíst v páté knize ze série Alvarezová & Pescoliová od oblíbené spisovatelky Lisy Jackson.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Připravena zemřít vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Připravena zemřít
probíhá od 13. do 26. května 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Připravena zemřít

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřipravena zemřít

Jackson, Lisa

Domino, 2016

Vyhrajte případ vražd podle seznamu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. hanusl napsal:

    Moc děkuji za zaslanou knihu Připravena zemřít. O víkendu se do ní „pustím“.

Napsat komentář