Nenechte si ujít v týdnu od 16. do 22. května 2016

192_big
Po hektickém týdnu knihomolů, který se nesl ve znamení několikadenního veletrhu Svět knihy, nastává doba zklidnění, ale ani nyní bychom neměli opomíjet akce spojené s literárními zážitky. Co třeba křest knihy, autorské čtení, divadlo nebo čtení pro nejmenší knihomoly?

V úterý 17. května od 17.00 hostí Palác knih Luxor v Praze slavnostní událost, jakou je bezesporu křest nové knihy Podsvětí – Artefakt autorky Kristiny Hlaváčkové. Novinku z žánru fantasy, kde hlavní roli hraje boj o tajemný Artefakt, pokřtí herečka Vanda Hybnerová a posléze bude následovat tradiční podepisování knih autorkou. Kristinu Hlaváčkovou známe také jako autorku trilogie Dračí oči a s její tvorbou jste se mohli setkat i v naší rubrice Čtení ke kávě, do níž přispěla svým textem Roztomilá australská zviřátka.

Středa 18. května je určena krom jiného i malým čtenářům, respektive posluchačům, protože v Domě knihy Knihcentrum v Ostravě bude od 16.00 svým nezaměnitelným hlasem předčítat z Příhod Maxipsa Fíka herec Josef Dvořák. Akce se koná v rámci projektu Celé Česko čte dětem, který si klade za cíl podpořit rozvoj čtení a vůbec zájmu o knihy mezi dětmi. A když budou malí posluchači pozorní, bude následovat i čtení o příhodách Boba a Bobka.

Středa 18. května přináší událost skoro slavnostní. V divadle Viola (Národní třída 7) v Praze bude od 20.00 uvedeno divadelní představení na téma výběr ze sonetů Williama Shakespeara. Vybrané sonety v překladu Martina Hilského přednese populární herečka Hana Maciuchová.

Rovněž ve středu 18. května se v knihovně v Karlových Varech od 17.30 uskuteční autorské čtení mladého básníka Jakuba Fišera. Předčítat bude ze své poslední sbírky Já Amadeus, která je volně inspirována životem Wolfganga Amadea Mozarta. Autor umně proplétá fakta s fikcí a jako Mozartovo místo narození prezentuje Chodsko. Jakub Fišer je laureátem několika literárních cen a členem českého PEN klubu.

V pátek 20. května od 16.00 můžete v Domě knihy Knihcentrum v Ostravě přivítat Josefa Laufera, který se tentokrát bude prezentovat v odlišné roli než obvykle. Neuslyšíme zpěv, ale čtení z jeho nové knihy Příbalový leták a další povídky. Málokdo tuší, že se jedná o už druhý povídkový soubor z pera tohoto autora. První vyšel pod názvem Roura od kamen a jiné povídky, jejíž recenzi jsme vám před časem přinesli.


Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář