Příručky pro děti i rodiče

šťastná rodinka
Výchova dítěte není jednostrannou záležitostí rodičů, zvláště v době dospívání jde o vzájemný vztah dětí a jejich rodičů. Záleží na tom, nakolik se tento vztah povede zbavit konfliktů a proměnit jej v poklidnou a oboustranně přínosnou symbiózu. V dnešních tipech se podíváme na knihy, které rodičům pomohou s výchovou a dětem s dospíváním.

Pokud hledáte knihu, která není jen srozumitelně a příjemně napsaná, ale také odborná, a na jejíž rady se můžete spolehnout, pak je 4. rozšířené a doplněné vydání knihy Péče o novorozence a kojence přesně pro vás.

Péče o novorozence a kojence

Maminčin domácí lékař, 4., přepracované vydání

Autoři: Milena Dokoupilová, Martin Gregora

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-247-5719-3
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Péče o novorozence a kojence vydalo nakladatelství Grada.

Hledáte spolehlivou radu a pomoc při péči o novorozené děťátko? Tato příručka českých odborníků vám ji poskytne. Přehledný rádce pro novopečené maminky si získal velkou oblibu a nyní vychází již ve čtvrtém vydání. Spolehněte se na praktické, odborné a zároveň empatické rady zkušených pediatrů.
Narození děťátka s sebou přináší radost i mnoho tušených, ale i naprosto nečekaných starostí a otázek. Kniha českých odborníků vás bezpečně provede prvními měsíci života vašeho potomka a zodpoví nejčastější dotazy týkající se péče o zdraví miminka, kojení, očkování, hygieny a všech potřeb vašeho maličkého. Příručka, kterou zvládnete přečíst, ještě než se s novorozencem vrátíte z porodnice, vám pomůže být sebevědomou a dobrou maminkou.

Pokud vás tato kniha zajímá, můžete si přečíst ukázku přímo na našem portálu.

————————————————

Výchova dítěte není jen zodpovědnost a práce, ale také zábava a radost. Kniha Hrajte si každý den přináší nápady na aktivity pro nejmenší, při kterých se budete bavit vy i vaše ratolest. Právě takovéto drobné hry a radosti mohou pomoci vytvořit pozitivní a silný vztah mezi dítětem a rodičem.

Hrajte si každý den

365 aktivit pro děti do jednoho roku

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 147×192 mm
ISBN: 978-80-7529-045-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hrajte si každý den vydalo nakladatelství Slovart.

Kniha přináší tvořivé nápady a hry, kterým se můžete se svým miminkem věnovat. Dítě je šťastné jen tehdy, pokud je šťastný i rodič. Proto nabízí i několik inspirací, jak si život zjednodušit a více si ho užít. Jak vaše dítě poroste, můžete postupovat podle kapitol nebo si knihu prolistovat a najít si aktivity, které odpovídají vaší náladě a vývojovému stupni dítěte.

Nezáleží na tom, jakou aktivitu si vyberete, ale na vaší osobní angažovanosti během hry, na tom, jak si užíváte společně strávené chvíle, a na vzájemném vřelém kontaktu. Hlavně to dělá hru skutečně zábavnou.

————————————————

Když dítě povyroste, musí si osvojit zvyky a způsoby, které jsou nutné pro život v naší kultuře a společnosti. Kniha Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě přináší několik příběhů, které dětem hravou formou zásady slušného chování vysvětlí a zdůvodní. V novém rozšířeném vydání navíc najdete několik zábavných testů.

Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě – rozšířené vydání

Autor: Miloš Kratochvíl

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-204-3846-1
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě vydalo
nakladatelství Mladá fronta.

Slušnému chování je potřeba se učit již od útlého věku. Aby ale děti neodradily suché poučky či odtažité kárání, rozhodli se autoři učit je etiketu prostřednictvím příběhů. Je v nich ukryto poselství o tom, že má člověk vždy slušně zdravit, prosit i děkovat, že si musí po sobě uklízet, neničit věci, dělit se s ostatními, že nemá být lhostejný ke svému okolí. Ke každému příběhu je připojen rádce pro rodiče, jak mají ratolesti dobrému chování učit, i tipy na to, jak vlastně takové dobré chování vypadá (například u stolu). A nakonec, aby se to všechno dobře pamatovalo, nechybí pěkná básnička. Do nového vydání navíc autorka připravila řadu vtipných a zábavných testů!

Zítra se navíc bude z této knihy číst v Rodinném centru Rolnička. Na děti kromě tří pohádek čekají i nejrůznější aktivity (kreslení, pátrání, …).

————————————————

Asi všichni se shodneme, že být teenagerem není jednoduché. Osobnost člověka se mění, vyvíjí a s tím je spojeno mnoho stresových situací. Uznávaná odbornice na stres u dospívajících Nicola Morganová přichází mladým lidem na pomoc se svou novou knihou nazvanou Průvodce stresem pro náctileté.

Průvodce stresem pro náctileté

Autorka: Nicola Morganová
Přeložila: Barbara Hajná

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7529-012-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Průvodce stresem pro náctileté vydalo nakladatelství Slovart.

Nicola Morganová je uznávaná odbornice na dospívající mozek a na stres, který teenageři prožívají. Známá je také svým zajímavým a jasným stylem. Její nová kniha Průvodce stresem pro náctileté – napsaná pro teenagery, ale užitečná i pro dospělé, kteří jim chtějí porozumět – se zabývá typy stresu, jimž jsou dospívající vystaveni, včetně pocitů vzteku, smutku (a deprese), strachu a neúspěchu; dále probírá potíže způsobené tělesným vývojem, nechutí k vlastnímu tělu, problémy s váhou, stravovací poruchy, sebepoškozování; tlaky, které vyvolává studium a zkoušky; obtíže se spánkem; změny ve vztazích s kamarády a s rodinou; partnerské vztahy a sexuální problémy; šikanu a kyberšikanu; potíže s komunikací na internetu; také zkoumá, jaký dopad mají na teenagery poruchy jako OCD nebo dyslexie. Průvodce stresem pro náctileté obsahuje praktické a srozumitelné rady a nabízí mladým lidem návod, jak se starat o vlastní duševní zdraví a pohodu.

Ukázka z knihy

Dospělí pochopitelně rovněž zažívají stresující situace. Během dospívání ale máme zvláštní problémy a mnoho lidí se shodne na tom, že být teenager může být zvlášť stresující.Nedokážu říct, jestli je stres teenagerů lepší nebo horší, ale určitě je odlišný, a proto také někdy dospělým nedochází, jak je to pro vás těžké a proč.
Existují dvě skupiny problémů, které vás odlišují od malých dětí i dospělých. Nazvala jsem je Životní fáze a Stav mozku.
Přečtěte si celou ukázku z knihy.

 


Nahlédněte do našich aukcí. Můžete v nich zakoupit mnoho knih za skvělé ceny.

Pomohla vám někdy nějaká kniha s výchovou dítěte? Napište nám do komentářů.

Náhledový obrázek pochází ze serveru FreeDigitalPhotos.net.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePéče o novorozence a kojence
Maminčin domácí lékař, 4., přepracované vydání

Dokoupilová, Milena - Gregora, Martin

Grada, 2016

zobrazit info o knizeDraka je lepší pozdravit aneb O etiketě
Rozšířené vydání

Kratochvíl, Miloš – Krolupperová, Daniela

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizePrůvodce stresem pro náctileté

Morganová, Nicola

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeHrajte si každý den
365 aktivit pro děti do jednoho roku

Slovart, 2016

Napsat komentář