Vyhrajte Hrabalovy povídky z časů normalizace

Spisy-4-texty-z-casu-normalizace-perex
Díla Bohumila Hrabala posloužila jako předloha mnoha filmům a rozhodně by Hrabalovy knihy neměly chybět ani v knihovně žádného vášnivého čtenáře. Čtvrtý svazek nejznámějších povídek, tentokrát z období 70. let, můžete získat právě nyní.

Zásadní prozaické texty 70. let

Čtvrtý svazek Hrabalových Spisů přináší autorovu povídkovou tvorbu z časů normalizace a obsahuje soubory Slavnosti sněženek, Krasosmutnění, Harlekýnovy miliony a všechny zásadní krátké prozaické texty 70. let.

I přes cenzurní tlak se Hrabal projevuje jako výsostný stylista a strhující vypravěč, který nás ve vzpomínkách zavádí do okolí Nymburku a Kerska.

 

Spisy 4: texty z časů normalizace

Autor: Bohumil Hrabal

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 536
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2016
ISBN: 978-80-204-3507-1

Přečtěte si více o knize Spisy 4: texty z časů normalizace, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

A ford vyjel a byl nádherný, a viděl jsem, jak jsem mohl nevidět?, že pan Liman je ten bývalý milionář, ten, kterému posílají synové z Ameriky každý druhý rok auto, že mu to taky sluší, jak v tom autě je jako prezident banky, i když zadělaný slepičinci… a pan Liman vystoupil křepce, zanechal za sebou na kůži otisky slepičinců a celé auto bylo plné peří, ale panu Limanovi slušelo všechno, i ty slepice, já vím, řekl jsem, vy jste pan Liman. Uklonil se a pravil, já jsem… a aby mne dorazil, otevřel druhé dveře kůlny s oknem do zahrádky, a vyřítili se z té kůlny dva kozlové a div mne neporazili, a s nimi i ten strašný zápach, který teď vysvětlil svůj původ, a kozly předeběhla koza a pan Liman stál jaksi bůh a křičel: Bobeši, Lukeši, Junto! Na pastvu! Alou! A koza s kozlem, jak se drali do forda, rohama se spletli ve dvířkách, ale koza byla rychlejší a sedla si k oknu a dívala se nedočkavě, až se auto rozjede, vedle ní se posadili smrdutí kozlové a pan Liman se posadil k volantu, stiskl knoflík a dvířka ze stropu se zasunula, pan Liman vytočil okno a za ním se ozval křupot a dravý suchý praskot kůže, viděl jsem, jak kopýtka kozlů a kozy se zarývají do kůže, jak ji trhají, bylo mi, jako by mi ta kopýtka ryla v mém mozku, cítil jsem, jak pleny mého mozku praskají, trhají se, jak se do mne probořuji kozlí nohy, ale pan Liman se smál a pravil: Hrozně se bavím, když se Bobeš s Juntou servou o to, bejt u pravýho vokna… Povídám, ale kde je levý okno? To má Lukeš, ale z pravýho je pěkně vidět na řeku, víte? (str. 76)

 

Vyhrajte knihu Spisy 4: texty z časů normalizace

V sedmi svazcích najdete všechny podstatné texty jednoho z nejvýznamnějších a nejosobitějších spisovatelů druhé poloviny 20. století, jehož jsme vám představili v našem medailonu. Ucelený soubor Spisy přináší všechna díla Bohumila Hrabala, která jsou zásadní a neměla by uniknout žádnému vášnivému čtenáři, od raných spisovatelských začátků, až do pozdního období tvorby. Ve čtvrtém svazku, který vyšel právě nyní, si můžete připomenout povídky ze 70. let včetně komentáře editorů a mnoha doplňujících informací, které vám pomohou ještě lépe porozumět textu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Spisy 4: texty z časů normalizace vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Spisy 4: texty z časů normalizace
probíhá od 27. března do 9. dubna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 Spisy 4: texty z časů normalizace Bohumila Hrabala

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpisy 4 – texty z časů normalizace

Hrabal, Bohumil

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář