Zasoutěžte si o knihu pro malé čtenáře

MF-detske-dle-vyberu-perex
Vyberte pro své ratolesti příběh, který se bude líbit právě jim. Seznámit se mohou buď s rodinou Oprsklových, která střeží chechtavé tajemství, nebo se s pomocí zábavných příběhů naučí, jak se správně a slušně chovat.

Oprsklovi

Oprsklovi-ukazkaPan a paní Oprsklovi jsou navlas stejní jako vy nebo já: bydlí v pěkném domku na předměstí, mají práci (třeba vymýšlení vtípků do humorných přáníček) a rádi se smějí. Je tu ovšem maličkatý rozdíl: jsou to totiž hyeny. Ano, přesně tak – divoké šelmy porostlé srstí, s ocasem zastrčeným do kalhot a v jednom kuse se chechtají. Doposud se Oprsklovým dařilo udržet své tajemství pod pokličkou, dokonce i po narození dvojčátek Bohouše a Bětky. Jenže všetečný stařík odvedle začíná něco tušit, a když se navíc po návštěvě nedalekého safari parku hyení rodinka rozhodne uskutečnit jeden pěkně riskantní plán, mohlo by to znamenat konec jejich pečlivě střeženého tajemství. A co si pak pomyslí sousedé?

Autor: Julian Clary

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: David Roberts
Překlad: Jana Hejná
Počet stran: 280
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 2/2016
ISBN: 978-80-204-3953-6

Přečtěte si více o knize Oprsklovi.

 

Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě

Draka-je-lepsi-pozdravit-ukazkaSlušnému chování je potřeba se učit již od útlého věku. Aby ale děti neodradily suché poučky či odtažité kárání, rozhodli se autoři učit je etiketu prostřednictvím příběhů. Je v nich ukryto poselství o tom, že má člověk vždy slušně zdravit, prosit i děkovat, že si musí po sobě uklízet, neničit věci, dělit se s ostatními, že nemá být lhostejný ke svému okolí. Ke každému příběhu je připojen rádce pro rodiče, jak mají ratolesti dobrému chování učit, i tipy na to, jak vlastně takové dobré chování vypadá (například u stolu). A nakonec, aby se to všechno dobře pamatovalo, nechybí pěkná básnička. Do nového vydání navíc autorka připravila řadu vtipných a zábavných testů!

Autoři: Miloš Kratochvíl, Daniela Krolupperová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Markéta Vydrová
Počet stran: 176
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 2/2016
Vydání: 2. (rozšířené)
ISBN: 978-80-204-3846-1

Přečtěte si o knize Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě více.

Obě knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Rodina Oprsklových je samý vtípek, ale zároveň se urputně snaží udržet pod poličkou svoje velké tajemství. Drak sice nic neskrývá, ale je lepší ho pozdravit, protože správná etiketa by se měla dodržovat vždy a všude. Ať už chcete děti přilákat ke čtení humorným příběhem, nebo si přejete, aby se při čtení nejen pobavily, ale také se něčemu přiučily, z našich knih si jistě vyberete.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si zvolí libovolný z titulů Oprsklovi a Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy z nakladatelství Mladá fronta
probíhá od 20. března do 2. dubna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy pro děti dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOprsklovi

Clary, Julian

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeDraka je lepší pozdravit aneb O etiketě
Rozšířené vydání

Kratochvíl, Miloš – Krolupperová, Daniela

Mladá fronta, 2016

Zasoutěžte si o knihu pro malé čtenáře - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. starýchřestýš napsal:

    Ať koukám jak koukám, pravdivé jsou všechny odpovědi. Nebo snad ne ?

Napsat komentář