Vyhrajte knihu postupů a krejčovských tajemství

Siti-jak-na-to-perex
Lákala vás vždy možnost nosit originální oblečení, které bude šité přímo na vás, ale neumíte málem ani navléct nit? Nebo už umíte ušít jednoduché základní kousky a chcete se posunout dál? V tom případě by vám neměl chybět dobrý osobní rádce.

Naučte se šít jako profesionál

Šijete, nebo se tomu teprve chcete učit? Kniha Lorny Knightové z oblíbené řady „Jak na to“ se v každém případě stane vaším osobním rádcem, který vám bude k dispozici čtyřiadvacet hodin denně. Naleznete zde všechny techniky, které byste mohli potřebovat, praktické rady, tipy a rovněž zajímavé a užitečné nápady a návody na šití konkrétních výtvorů.

Prozradíme vám nejrůznější krejčovská tajemství, poradíme, co dělat, aby vaše výtvory vypadaly jako od profesionála. Nabídneme inspiraci k tvorbě originálních oděvů, doplňků i bytových dekorací. Poradíme také, jak se vypořádat se všemožnými problémy, jež by se vám snad mohly postavit do cesty.

 

Šití: Jak na to

Více než 200 rad, postupů a výrobních tajemství pro pokročilé i začátečníky

Autorka: Lorna Knightová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Ivana Mádrová
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2016
ISBN: 978-80-7359-466-4

Přečtěte si více o knize Šití: Jak na to, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Látky s vlasem – jak na ně?

Hotové střihy často obsahují speciální pokyny pro položení střihu a stříhání pro látky s vlasem – tj. látky s texturou nebo vzorem v jednom směru.
Látky „s vlasem“ zahrnují samet, žinylku, umělé kožešiny a kartáčované tkaniny, jako např. denim. Přejeďte rukou po látce: v jednom směru bude hladká a v opačném hrubší, protože vlas leží lehce přitisknutý v jednom směru (nahoru či dolů po délce). Pro dokonalý vzhled musejí všechny části střihu ležet po vlasu v jednom směru. Pro lepší nošení stříhejte takové látky s vlasem směřujícím dolů.
Některé jemné látky jsou také „směrové“, např. hedvábí, satén a duhové materiály. Nenastříháte-li všechny díly v jednom směru, barevný efekt se bude kus od kusu lišit. Abyste takové látky vyzkoušeli, přeložte je na šířku, lícem k sobě, pak přeložte jeden roh z vrchní vrstvy napříč, jak vidíte na obrázku.

Siti-jak-na-to-ukazka

Pokud se tyto dvě exponované strany liší vzhledem, zacházejte s látkou, jako by byla s vlasem. U vzorovaných látek, které mají vzor v jednom směru, je to stejné. (str. 47)

 

Vyhrajte knihu Šití: Jak na to

Stále více lidí hledá možnosti, jak kreativně využít svůj volný čas a odpočinout si tak od každodenních starostí. Tento osobní rádce v oblasti techniky, plný popisů a návodů na jednoduché výtvory a také mnoha rad a tipů, se bude hodit všem, kteří propadli kouzlu šicího stroje. Pokud dokážete ušít maximálně povlak na polštář, ale toužíte se posunout dál a vytvořit si originální kousek, který bude vypadat jako z rukou zkušeného profesionála, neváhejte a pořiďte si knihu Lorny Knightové. V pěti kapitolách najdete vše, co potřebujete vědět, ať už jste začátečník nebo pokročilejší.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Šití: Jak na to vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Šití: Jak na to
probíhá od 14. do 20. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy postupů Šití: Jak na to

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠití: Jak na to
Více než 200 rad, postupů a výrobních tajemství pro pokročilé i začátečníky

Knightová, Lorna

Metafora, 2016

Vyhrajte knihu postupů a krejčovských tajemství - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Anicka30 napsal:

    Děkuji za tuto knížku, dnes v pořádku došla a hned se na ni vrhly moje 3leté dcerky, které se už asi do budoucna chtějí něco naučit =)

Napsat komentář