Nakladatelství Host přichází se španělským románem plným intrik a záhad

vesailovo tajemstvi
Na skandinávská místa činu se s detektivkami dostáváme velice často. Poskrovnu jsme však thrillerem unášeni až do španělské Barcelony. Španělsky psané romány si však své místo na policích knihkupectví taktéž zaslouží. Důkazem je kniha Vesaliovo tajemství.

Jordi Llobregat přichází z napínavou četbou, jenž se opírá o historický základ, neboť Vesalius doopravdy žil a živil se jako doktor a výzkumník. Je také pokládán za otce moderní anatomie. Na základě jeho života rozvíjí autor v knize Vesaliova tajemství komplikovanou dějovou síť, před jejíž přesností nezbývá než smeknout klobouk.

Barcelona, jaro 1888. Město žije přípravami na Světovou výstavu. Radostnou atmosféru však kazí strach, neboť v posledních týdnech bylo nalezeno několik bestiálně zavražděných dívek. Jejich zohavená těla připomínají lidem prastaré prokletí, jež visí nad městem. Záhadného vraha se snaží odhalit novinář Bernat Fleixa, který touží napsat skvělou reportáž. Do pátrání se zapojí i mladý vědec Daniel Amat, jenž po sedmi letech přijíždí z Oxfordu na otcův pohřeb, a student medicíny Pau Gilbert. Jejich úkol není jednoduchý, neboť vrah rafinovaně uniká, a navíc každý z trojice cosi tají. Hlavní stopou, která je má k pachateli dovést, je slavný Vesaliův anatomický rukopis, který by mohl změnit dějiny vědy a lidského pokroku. Po knize však touží i vrah, který chce za každou cenu odhalit po staletí skrývané tajemství.

Proud je strhával na skály. Stařec pevně svíral kormidelní páku, aby udržel správný kurz, vtom jeho pozornost upoutal pohyb na hladině. Kolem doku byla mlha řidší a on rozeznal vlnolam zacákaný pěnou. O pár metrů dál mezi prkny a zbytky takeláže plaval velikánský balík. Hned se však ponořil a na hladinu už nevyplaval. Stařec zamlaskal a čekal. (str. 14)

Ponořte se do napínavého dobrodružství v ukázce.

 

Vesaliovo tajemství

Autor: Jordi Llobregat
Přeložila: Lada Hazaiová

Počet stran: 463
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-542-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vesaliovo tajemství vydalo nakladatelství Host.

 

Tajemství, lži a zakázané vášně v bouřlivé a fascinující Barceloně devatenáctého století, kde nic není takové, jaké se zdá, a nikdo není v bezpečí před svou minulostí.

-Der Spiegel

Přestože Vesaliovo tajemství je románovou prvotinou Jordiho Llobregata, snoubí se v něm všechny potřebné ingredience, aby se stalo bestsellerem. Nepochybně nadchne hlavně ty čtenáře, kterým se líbil román Carlose Ruize Zafóna Stín větru.

- El Correo

Nezapomeňte si o tento strhující thriller z historické Barcelony s námi až do 17. března zasoutěžit!

Jordi Llobregat

Jordi-Llobregatvede společnost, která se zabývá komunitním rozvojem měst. Píše od svých dvanácti let a jeho krátké povídky vyšly v několika antologiích. Je členem literární skupiny El Cuaderno Rojo (Rudý sešit) a ředitelem festivalu noir beletrie Valencia Negra. (Informace a fotografie převzaty ze stránek nakladatele.)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVesaliovo tajemství

Llobregat, Jordi

Host, 2016

Napsat komentář