Zahrajte si o nahořkle vtipné dialogy o stárnutí

Paolo Sorrentino_Mladi
Fred Ballinger a Mick Boyle jsou dva osmdesátiletí staříci, kteří se pošetile snaží zastavit čas a nezestárnout již ani o minutu. Ve společnosti dalších osamělých hostů si užívají v luxusním hotelu a se smutkem i radostí vzpomínají na své životy.

Dialogy úspěšných mužů na sklonku života

V luxusním lázeňském hotelu ve švýcarských Alpách tráví dovolenou dva osmdesátiletí přátelé, umělci, Fred Ballinger a Mick Boyle, a vzpomínají na své bohaté a úspěšné životy hudebního skladatele a filmového režiséra, obklopeni dalšími zajímavými a excentrickými hosty – jihoamerickou fotbalovou legendou, slavným hercem z Kalifornie nebo současnou Miss Universe. Zatímco Ballinger tráví čas odpočinkem a zprvu odmítá i žádost anglické královny o uvedení své nejúspěšnější skladby při příležitosti oslav narozenin prince Filipa, Boyle pracuje na svém novém a pravděpodobně posledním filmu s pěticí mladých scenáristů, doufaje v mistrovské dílo.

Kniha ve formě scénáře je psána duchaplnou a zábavnou formou, jejíž hlavní osu tvoří nahořkle vtipné dialogy úspěšných mužů na sklonku života. To vše v přímé konfrontaci s ostatními osamělými hosty hotelu, kteří se v přepychu pokoušejí pošetile taktéž zastavit „svůj“ čas.

Paolo Sorrentino, který přitáhl mimořádnou pozornost svým předcházejícím filmem Velká nádhera, natočil podle tohoto svého scénáře stejnojmenný film s hvězdným obsazením: Michael Caine a Hervey Keitel v hlavních rolích. Mládí bylo s velkým ohlasem slavnostně uvedeno roku 2015 na filmových festivalech v Cannes a v Karlových Varech, kde získalo cenu diváků.

 

Mládí

Autor: Paulo Sorrentino

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Hana Sedalová
Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7462-692-0

Přečtěte si více o knize Mládí, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte ani na náš článek.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Mládí

Příběh dvou stárnoucích mužů a několika dalších excentrických hostů z luxusního lázeňského hotelu ve švýcarských Alpách je skvělým mixem vtipných okamžiků z minulosti, smutku z budoucnosti a ze stárnutí i radosti z aktuálních maličkostí. Kniha je psána formou scénáře, přesto je čtivá stejně jako klasický román a dialogy hlavních hrdinů, které tvoří samozřejmě hlavní osu, vás dostanou svojí bezprostředností a hořce vtipným nádech melancholie. Neváhejte a začtěte se do knihy Paola Sorrentina, podle kterého byl natočen i hvězdně obsazený a velmi úspěšný stejnojmenný film.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Mládí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mládí
probíhá od 23. do 29. února 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 humorné knihy Mládí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMládí

Sorrentino, Paulo

Jota, 2015

Zahrajte si o nahořkle vtipné dialogy o stárnutí - DISKUZE

Počet reakcí: 5
  1. olly napsal:

    Dobrý den,

    knížka „Klapky na očích“ přišla v pořádku. Děkuji, olly.

  2. smajlinka napsal:

    Dobrý večer, přišla mi v pořádku kniha Rychlovka. Díky :-)

  3. Gudrun Gudrun napsal:

    Dobrý den, omalovánky získané v aukci v pořádku dorazily, děkuji Lenka

  4. Kalika Kalika napsal:

    Právě mě přišla výhra – kniha ŘEZ. Moc děkuji, mám velkou radost.

Napsat komentář