Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. února 2016

192_big
Kalendář ukazuje druhý únorový týden. Ten kromě svátku sv. Valentýna přinese i pěkné literární akce. Nezmeškejte možnost setkat se s Aňou Geislerovou, Vladimírem Ševelou či Michaelem Pálkou!

Naše první pozvánka míří do Prahy, kde se ve středu 10. února uskuteční autorské čtení Aňy Geislerové. Číst bude ze své knihy P.S. Tuto známou a oceňovanou herečku si můžete přijít poslechnout do prodejny SUPRAPHON musicpoint od 17 hodin. Kniha obsahuje deníkové zápisky, které zachycují nejen běžný život, ale i pár záblesků ze soukromí. Grafickou úpravu si vzala na starost hereččina sestra Lela Geislerová, která dílu propůjčila vzhled opravdového deníku.

Ve stejný den, ovšem v Brně, se od 18 hodin bude konat autorské čtení Michaela Pálky. Tento brněnský autor bude číst v Knihovně Jiřího Mahena. Posluchačům představí svou povídkovou a rozhlasovou tvorbu. Za svůj život byl totiž přispěvatelem Rádia Svobodná Evropa a Českého rozhlasu Brno (kde moderoval pořad Paprsek). Zároveň se ale jedná o cestovatele, který rád poznává cizí země a věří, že všude žijí zajímaví lidé.

Ve čtvrtek 11. února pořádá v Ostravě Dům knihy Knihcentrum besedu a autogramiádu s novinářem Vladimírem Ševelou. V 16 hodin zde představí svou novinku Český krtek v CIA, jejíž podnázev zní Cesta Karla Köchra z STB přes americké tajné služby do Prognostického ústavu. Kniha nabízí osudy jediného špiona východního bloku (a možná jediného zahraničního agenta), kterému se podařilo infiltrovat CIA. Vznikla na základě mnoha rozhovorů se samotným Karlem Köcherem. Jedná se o první zpracování jeho příběhu v české literatuře faktu.

I poslední pozvánka je na čtvrtek 11. února. A jejím prostřednictvím se vracíme do Prahy. V podkroví Jindřišské věže se bude od 18 hodin konat křest audioknih Přemyslovská epopej I.–IV., jejichž autorem je Vlastimil Vondruška. Sága má v papírové podobě 2500 stran a v audiu více než 100 hodin! Začíná mladým Přemyslem Otakarem I., který se ujal vlády nad českým knížectvím, a končí rokem 1306 a tzv. olomouckým atentátem.

Zajímají vás další literární akce?
Pak nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář