Zbavte se stresu s omalovánkami nakladatelství Jota

arteterapie nahled
Pokud vzal nějaký žánr uplynulý rok útokem, nebyly to ani severské detektivky, ani společenská literatura pro ženy. Svět zachvátil trend omalovánek pro dospělé. Pastelky už nepatří pouze do dětských rukou, neboť každodenní stres napadá právě dospělé.

jota

První knihou vydanou oficiálně, pod hlavičkou nakladatelství JOTA, byla kniha geniálního spisovatele a básníka Jakuba Demla Domů. Vyšla tehdy v neuvěřitelném nákladu 8 000 výtisků. V průběhu několika dalších let byly zavedeny další edice, ve kterých vycházejí překlady světových autorů. Jejich průvodce získaly mnohá ocenění. Také edice Literatura faktu a military má u čtenářů velký úspěch, v edici Cestopisy nalezneme ty nejlepší české cestovatele, jako jsou legendy Hanzelka a Zikmund, Miloslav Stingl, Steve Lichtag, Vladimír Plešinger, Jirka Kolbaba, Petr Horký nebo Miroslav Náplava. Ze zahraničních autorů nemůžeme opomenout Beara Gryllse nebo Reinholda Messnera. A nově přichází s edicí Arteterapie.

 ————————————————

Tituly omalovánek pro dospělé jsme mohli na jejich počátku spočítat na prstech jedné ruky. Byly mezi nimi motivy květin a zahradních zákoutí. V průběhu roku se však jejich výroba rozjela na plné obrátky a čísla prodaných výtisků mluví za vše. I přes úvodní posměch a kroucení hlavou mnohých si své místo mezi seriózními tituly bez potíží obhájily. Ukázalo se totiž, že dospělí si občas velice rádi odskočí do dětských let, pozastaví kolečka v mysli a vrhnou se do světa tvarů a linek, které mohou uzpůsobit dle své fantazie.

dont worry be color ukazkaKromě omalovánkové knihy Harryho Pottera či vesmírných hlubin je nyní v nakladatelství Jota k dispozici i publikace Arteterapie: Don’t Worry, Be Colour, jejíž název vtipně poukazuje na notoricky známou píseň. Stejně jako skladba Don’t Worry, Be Happy je i tato sbírka kreseb Kateřiny Krystynové optimistickou a pohodovou záležitostí, která, na rozdíl od svých kolegů, nepředstavuje tématicky ucelenou knihu. Najdeme zde výjevy z každodenního života, ale také pěkně podivná stvoření. Posuďte sami.

PRO ŽENY:

Děti zase zlobí, manžel vyrazil s kamarády na pivo a tchýně ohlásila na víkend svou návštěvu? Marie má novou kabelku, Lucie boty a vy mínus na účtu? Nezoufejte a nepropadejte chmurám. Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř!  Zavřete se do pokoje, pusťte si nahlas svou oblíbenou hudbu, popadněte pastelky a nechte se unášet barvami, tóny, dobrým pocitem.

PRO MUŽE:

Děti se zas perou, manželka má sraz s kamarádkami a tchýně ohlásila na víkend svou návštěvu? Kolegu povýšili, Pavel má nové auto a Lumír novou sexy přítelkyni? Nezoufejte a nepropadejte chmurám. Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř! Otevřete si pivo, objednejte pizzu, a než vám ji přivezou, popadněte pastelky a nechte se unášet chmelem, barvami, fantazií…

Arteterapie: Don’t Worry, Be Colour

Autorka: Kateřina Krystynová

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 217×280 mm
ISBN: 9788074629204
Doporučená cena: 148 Kč

 

Zjistěte si více o sešitu Arteterapie: Don’t Worry, Be Colour, nahlédněte do ukázky a získejte představu, jak vlastně taková omalovánka pro dospělé vypadá.

Kateřina Krystynová

Kateřina KrystynováPochází z Ostravy. Po studiu na gymnáziu se věnovala práci barmanky a hostesky na promo akcích, později pracovala jako manažerka. Nyní se věnuje pečení designových narozeninových dortů, malování knoflíkových obrázků a volné tvorbě.
(Informace a fotografie převzaty ze stránek nakladatele.)

————————————————

duse lesa ukazkaVydavatelství Blue Star Coloring disponuje širokou škálou tématických celků, které přenáší na stránky svých omalovánek. Najdeme mezi nimi ryze americké záležitosti v podobě halloweenských strašáků či vánočních sobů. I mezi nimi se však najde něco méně okázalého. Pro všechny příznivce přírody a tlumených klidných barev je tu publikace Arteterapie: Duše lesa, ve které na vybarvení čekají magičtí mývalové, roztodivné ryby a mnozí další.

Počítač, mobil, práce, stres… Také tolik toužíte po relaxaci, klidu a tichu, daleko od každodenního shonu? Arteterapie: Duše lesa vás vezme mezi šumící stromy, vonící květiny a zpívající ptáky, kteří vás na svých křídlech vynesou až do oblak. Tak najděte pastelky, fixy, voskovky nebo křídy a pojďte na to!

 

Arteterapie: Duše lesa

Autorka: Suzy Joynerová

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 217×280 mm
ISBN: 9788074629181
Doporučená cena: 148 Kč

 

Přečtěte si více o sešitu Arteterapie: Duše lesa a nahlédněte do černobílého lesa v ukázce.

Suzy Joynerová

Odhalila v sobě vášeň pro kreslení přírody už jako dítě, vyrůstající na Long Islandu. Svůj blok plnila kresbami mnoha malých organismů, které obývaly její dvůr – hadi, včely, žížaly, květiny, rostliny a spousta dalších obyvatel. Nyní žije a tvoří v Coloradu, jehož úchvatné přírodní scenérie společně s její láskou ke kreslení daly vzniknout omalovánkám Soul of the Woodland a Spirit of Halloween, které vydalo nakladatelství Blue Star v roce 2015.
(Informace o autorce převzaty ze stránek nakladatele.)

————————————————

lebky ukazkaV neposlední řadě se dostane i na ty, kteří touží po něčem děsivějším. Den mrtvých se slaví v Mexiku a dal by se velice vzdáleně přirovnat k našim Dušičkám, ačkoliv u nás se rozhodně nejedná o tak divoký rej masek a pestrobarevných stvoření. Tento svátek nám přibližuje kniha Arteterapie: Vysmáté lebky plná kostlivců rozdílných tváří, které volají po pestrobarevných, výrazných a křiklavých pastelkách. Pustíte se dříve do mrtvolné nevěsty, či dáte přednost jednoduššímu designu?

 

Arteterapie: Vysmáté lebky

Autoři: vydavatelství Blue Star Coloring

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 217×280 mm
ISBN: 9788074629167
Doporučená cena: 148 Kč

 

Podívejte se na sešit  Arteterapie: Vysmáté lebky a nahlédněte do světa lebek v ukázce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeArteterapie: Don’t Worry, Be Colour
Relaxační omalovánky pro dospělé

Krystynová, Kateřina

Jota, 2015

zobrazit info o knizeArteterapie: Duše lesa
Relaxační omalovánky pro dospělé

Joynerová, Suzy

Jota, 2015

zobrazit info o knizeArteterapie: Vysmáté lebky
Relaxační omalovánky pro dospělé

Blue Star Coloring

Jota, 2015

Napsat komentář