Získejte knihu popisující černo-bílý cvrkot v Čechách

Pecena-zebra-perex
Co přitahuje mladé české dívky k černochům? Je to jejich exotický vzhled, nebo snad odlišná povaha? A dá se vůbec v našich poměrech s Afričanem žít? Nový román inspirovaný právě tímto tématem vám na některé otázky možná odpoví.

Cesta po Africe s vynikajícím průvodcem

Odkud se berou všechny ty podivné existence, černé jako noc, které se potloukají po Praze a zjevně dělají něco nekalého? Co české holky vidí na černoších a proč jim některé tolik nadbíhají? A jak vůbec funguje soužití s Afričany v našich poměrech?

Iva Pekárková už dobře patnáct let sleduje černo-bílý cvrkot v Čechách, na Moravě a ve Slezsku a teď na základě svých pozorování napsala román. Zobrazila v něm realitu takovou, jaká je. Vystupují tu naivní i méně naivní dívky okouzlené bohatstvím, drogami i sexem, protřelí překupníci z Afriky a spousta dalších obyčejných i neobyčejných lidí, jaké v Česku potkáte.

Pečená zebra je psaná s autorčiným obvyklým nadhledem, vtipem a pochopením, postavy jsou trojrozměrné a plné života, každý příběh podložený skutečnou událostí. Přečíst si Pečenou zebru, to je tak trochu jako cestovat po Africe s vynikajícím průvodcem.

 

Pečená zebra

Autorka: Iva Pekárková

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 272
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-204-3856-0

Přečtěte si více o knize Pečená zebra, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. A nezapomeňte se také podívat na naši reportáž ze křtu.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Teď konečně to pochopila: tohle všechno, od dlouhé patky s širokým blond pruhem, přes džíny mírně pod zadkem a adidasky, jaký u Ťamanů nekoupíte, až po to frajerský trhnutí hlavou, když říkal: „Se na to vyser, voe.“ nebo „Nekecej!“ – tohle všechno jsou mimikry. On si jen hraje na to, že sem patří. Nepatří sem – a nic mu není jasnější. Tohle je pro něj jen taková hra, zabíjení času. I ona je jen hra.
Veronika nebrečela. Nespustila stavidla a nikdy mu nic nevyčetla. Pokrčila rameny a dál poslušně ďobala prášky. Všimla si, že teď ji Pepík kontroluje – dívá se, kolik v platíčku ubylo pilulek. Bylo by snadné ty malinké tabletky topit v záchodě nebo rozdrcené schovávat do smetí. Ale nedělala to. Poučila se. Pochopila, co je Pepík zač, a přistoupila na jeho hru. Bydlela u něj a neplatila nájem, spala v jeho náručí, v té jemné, vzrušující, blízce-cizokrajné vůni, která jí přivolávala sladké sny – a vyčkávala.
Trpělivě, beze strachu, hladu a nervozity čekala na toho pravého.

 

Vyhrajte knihu Pečená zebra

V dnešní době už není nezvyklé na ulici potkat hezkou mladou blondýnku, která se za ruku vede s Afričanem. Říkáte si, co že je to k sobě přitahuje? Je to snad ona exotičnost, která u mnohých dam staví černochy nad české muže? Jistě se vám hlavou honí otázek mnohem více a honilo se i Ivě Pekárkové. Proto onen černo-bílý cvrkot v Čechách, na Moravě a ve Slezsku sleduje už dlouhých patnáct let a inspirovalo ji to až k sepsání románu. Projevuje se v něm kontrast životního stylu obou mentalit, ale zároveň nechybí autorčin typický humor, který téma odlehčuje. Tak neváhejte a začtěte se do příběhů podložených skutečnými událostmi.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pečená zebra vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pečená zebra
probíhá od 30. ledna do 12. února 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Pečená zebra

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePečená zebra

Pekárková, Iva

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář