Pro lepší život

bubbles
Občas v životě tápeme. Jsme dobrými partnery, rodiči, dětmi? Jsme spokojeni sami se sebou? Jak nás vnímá okolí? Na tyto otázky asi nedostaneme jednoznačnou odpověď, ale můžeme se pokusit o zlepšení s dnešními knihami.

Geniální rodiče mají neméně geniální děti. Tolik teorie, ale co když praxe pokulhává a člověk ani zdaleka nesplňuje očekávání a hroutí se pod tlakem okolí? Mallika Chopra v Mé trnité cestě k radosti ze života přináší rady pro ty, kteří cítí, že nejsou takovými, jak se od nich čekalo. Ale upřímně, necítí se tak občas každý z nás? Nepotřebujeme sem tam nasměrovat na tu správnou životní cestu?

Dcera slavného guru Deepaka Chopry není dokonalá. To je to první, co nás ohromí a pobaví. Současně nám to ale dodá optimismu a naděje. Když je tedy jako my a nevznáší se kdesi vysoko nad námi, proč bychom nemohli vyzkoušet její rady a uspět? Mallika zkrátka nestíhá, necvičí, má pár kil navíc, sedí do noci u Facebooku a cpe se čokoládou. Jóga je pro ni katastrofa – vzhledem k světoznámému otci se od ní čeká, že bude ohebná jogínka, ale ona málem nedosáhne dlaněmi na zem. Její cesta je opravdu trnitá. Věčně bojuje s pocitem viny a myšlenkami na milion všedních úkolů. Úplně jako my. Ale ono se to pomalu vylepšuje.

Víc klidu, víc radosti, spokojenější život.
To všechno můžete mít taky. A není to vůbec tak těžké.
Zvlášť když máte veselou a vtipnou průvodkyni. S humorem a nadhledem nabídne nejrůznější zamyšlení i praktické rady, co dělat, abyste se cítili lépe, tolik se nehonili a mnohem víc si užívali života.

Má trnitá cesta k radosti ze života

Autorka: Mallika Chopra
Přeložil: Petr Sumcov

Počet stran: 208
Vazba: pevná
Formát: 127×207 mm
ISBN: 978-80-7359-472-5
Doporučená cena: 249 Kč

 

 

Knihu Má trnitá cesta k radosti ze života vydalo nakladatelství Metafora.

Semínko záměr velice dobře vystihuje. Sází se pod zem a svůj život začíná v temnotě. I naše záměry zapouštějí kořínky v šeré krajině stínů v hlubinách naší mysli, kde vládnou nespokojenost, smutek, strach, ale k nalezení jsou tam rovněž láska, radost a motivace. Tma je kupodivu úrodným prostředím, ve kterém semínko-záměr může začít růst. Tma nás motivuje a inspiruje, abychom usilovali o změnu.

 Ohlasy na knihu

Jak vidno, příběh Deepaka Chopry není jediným příběhem ságy rodu Choprových. Mallika je srdečná, moudrá a vtipná, a její kniha Má trnitá cesta k radosti ze života je nádherná kniha, která vám bude ku prospěchu.

Don Miguel Ruiz, autor bestselleru Čtyři dohody

Kdy jste si naposledy sedli, hluboce se zamysleli nad tím, jak žijete, a byli spokojeni s tím, co vidíte? V této milé, inspirující a praktické knize vzpomínek Mallika Chopra znovu nachází své hluboké touhy a smysl každodenního života. Každému, koho zajímá cesta sebereflexe, je výtečnou společnicí a průvodkyní.

Jack Canfield, spoluautor světově proslulé série Slepičí polévka pro duši a autor knihy Pravidla úspěchu

Mallika Chopra

dcera světoznámého autora motivačních knih a seminářů Deepaka Chopry je matkou dvou dcer, podnikatelkou, autorkou knih a známou osobností zabývající se problematikou rodičovství, meditací a mocí záměru v běžném životě.
Její předchozí knihy Sto slibů mému dítěti a Sto otázek mého dítěte byly přeloženy do mnoha jazyků a prodávají se ve více než dvaceti zemích světa.
(zdroj informací o autorce www.metafora.cz)

Nakladatelství Metafora

bylo založeno v roce 2001 a debutovalo literární předlohou Sexu ve městě. Zaměřuje se zejména na překlady světových bestsellerů. V menšině jsou díla domácích literátů. Zajímavostí je široká nabídka literatury se zaměřením na chov koní a koně jako takové. Novinku představují beletrizované životopisy slavných, takže máte možnost nahlédnout do soukromí Fridy Kahlo nebo Ernesta Hemingwaye.

————————————————

Allan a Barbara Peasovi rovná se léty prověřená autorská dvojice píšící o odlišnostech mezi muži a ženami a hlavně o tom, jak spolu i přes tyto rozdíly žít a přežít. Kniha Všechno, co byste měli vědět o mužích a ženách představuje výběr toho nejlepšího z pera této dvojice. Po přečtení už možná pochopíte, proč jsou muži z Marsu a ženy z Venuše.

Kompendium z bestsellerových titulů Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách, Proč muži lžou a ženy pláčou, Proč muži chtějí sex a ženy potřebují lásku a Muži! Ženy! shrnuje to nejlepší, co za dlouhá léta bádání populární dvojice autorů vytvořila. Zabývají se základní otázkou, která je aktuální od počátků lidstva: muži a ženy jsou odlišné bytosti, ani horší, ani lepší – jsou prostě jiní. A tato kniha nabízí poznatky, které vám pomohou se orientovat v labyrintu partnerských vztahů, vyhnout se slepým uličkám a nástrahám a zbavit se špatných návyků. A to vše s vtipným a laskavým nadhledem.

Všechno, co byste měli vědět o mužích a ženách

Autoři: Allan a Barbara Peasovi
Přeložily: Marta Rottová, Hana Antonínová, Ilona Staňková

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 127×201 mm
ISBN: 978-80-249-2798-5
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Všechno, co byste měli vědět o mužích a ženách vydalo nakladatelství Ikar.

Nahlédněte do tajemství vztahů prostřednictvím ukázky.

Přežití rodiny už nezávisí pouze na mužích a od žen už se neočekává, že zůstanou doma a budou se starat o děti a domácnost. Poprvé v dějinách lidského rodu se stalo, že většina mužů a žen není schopna jednoznačně určit náplň své práce. Vy, čtenáři této knihy, jste první generací lidského rodu, která čelí okolnostem, s nimiž se naši předkové nikdy nesetkali. Vůbec poprvé v dějinách lidstva hledáme u svých partnerů lásku, vášeň a naplnění, protože už se nemusíme snažit o pouhé přežití. Moderní společnost a její instituce obvykle zajišťují základní úroveň živobytí prostřednictvím důchodového zabezpečení, sociálních dávek a zákonů na ochranu spotřebitele. Jaká jsou tedy nová pravidla a kde se je naučíme? Tato kniha se vám na to pokusí odpovědět.

Allan a Barbara Peasovi

patří k nejúspěšnějším autorům píšících o vztazích mezi muži a ženami. Pořádají oblíbené semináře, vystupují v médiích na celém světě a jejich knih bylo ve stovce zemí světa prodáno přes 25 milionů výtisků. Žijí střídavě v Austrálii a Velké Británii.
(zdroj informací o autorech www.bux.cz)

Nakladatelství Ikar

patří do skupiny Euromedia Group – jednoho z největších hráčů na knižním trhu České republiky. Stejná skupina vlastní i značky Knižní klub, Universum a Odeon.
Nakladatelství Ikar je orientováno především na ženské čtenářky: romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a řadu dalších.

Napište nám svůj názor na literaturu z oblasti osobního rozvoje.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMá trnitá cesta k radosti ze života
Stačí vědět, co chcete

Chopra, Malika

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeVšechno, co byste měli vědět o mužích a ženách
To nejlepší z bestsellerů světoznámé autorské dvojice

Pease, Allan – Peaseová, Barbara

Ikar, 2015

Napsat komentář