Nenechte si ujít v týdnu od 11. do 17. ledna 2016

Nenechte si ujít
První lednový týden je úspěšně za námi. Doufám, že jste se vzpamatovali z maratonu přejídání a návštěv a plně se soustředíte, co vás čeká a nemine v druhém lednovém týdnu. Inspirujte se pozvánkami a vyrazte za literárními akcemi.

Ve středu 13. ledna od 16 hod se v Ostravě v Domě knihy Knihcentru koná autogramiáda a beseda psychopatologa a výtvarníka Andreje Drbohlava k jeho knize Psychologie masových vrahů. Andrej Drbohlav vám skrze svou knihu nabídne pohled do temné duše masových monster.

Pokud máte rádi jihovýchodní Moravu a pohoří Chřiby, jistě vás zaujme křest a autogramiáda knihy Chřiby – strážci středního Pomoraví. Akce se uskuteční ve čtvrtek 14. ledna od 18:15 v Knihovně Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském Hradišti. Na akci budou přítomni oba autoři Jiří Jilík a Bořek Žižlavský.

Všechny milovníky historických románů, dobrodružných příběhů, napínavých thrillerů a detektivních zápletek bezesporu potěší návštěva severských autorů Tore Kvæven a Martin Jensen. Beseda se koná 14. ledna od 19 hod v Praze ve Studentském klubu Celetná. Kromě povídání o knihách čeká na návštěvníky i malá ochutnávka severského občerstvení. Akci moderuje překladatelka a odbornice na staroseverskou literaturu Marie Novotná. Tato beseda se také koná v Plzni, 15. ledna v Galerii Evropského domu v 18 hod.

Čtvrtek 14. ledna je bohatý na křty knih. V Ústřední knihovně v Praze 1 (Mariánské náměstí 1/98) se od 18:00 do 19:30 hod koná křest knihy Zatracené kyselo autorky Jaroslavy Vilemíny Kadlasové. Kniha je její vzpomínkou na vaření, jídlo, domácnost a život v okresním městě pod horami v osmdesátých letech a na počátku devadesátých let minulého století. Autorka musela zvládnout mnoho věcí, mimo jiné i přípravu tradičního kysela. V knize nechybí zajímavé recepty. Křtu se ujme Patricie Strouhalová, žena, která mimo jiné rovněž miluje kyselo.

Krajská knihovna v Pardubicích zve všechny děti na hlasité předčítání pohádek a příběhů. Akce nese název Čteme dětem pohádky… S babičkou? S dědečkem? a koná se v sobotu 16. ledna od 10 do 11 hod v dětském oddělení Krajské knihovny. Pohádky a příběhy předčítají dobrovolníci z klubu SENSEN.

Další pozvánky na literární akce
najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář