Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. prosince 2015

Nenechte si ujít
První adventní týden je skoro za námi a další před námi. Pokud již máte dost nakupování vánočních dárků nebo jen potřebujete změnu, nenechte si ujít literární akce v druhém prosincovém týdnu. Těšit se můžete hlavně na autogramiády a besedy a na jeden neobvyklý maraton.

Hned v pondělí 7. prosince láká Praha na autogramiádu Markéty Baňkové. Autorka uchvátila malé i velké čtenáře hned svou první knihou Straka v říši entropie. V listopadu vyšla její druhá kniha Maličkost. A právě k této knize se koná autogramiáda a beseda. Akce probíhá od 17 hod v Paláci knih Luxor v prvním patře kavárny na Václavském náměstí. Ukázky z knihy přečte herec Marek Němec.

U pondělí ještě zůstaneme, ale přesuneme se do Ostravy, kde se koná autogramiáda Sáry Saudkové. Žená známá jako fotografka představí svou knihu Ta zrzavá, která je upřímnou zpovědí jejího života. Autogramiáda a beseda v jednom začíná v 16 hod. v Domě knihy Knihcentrum.

Středa 9. prosince patří zpěváku Danielu Hůlkovi. V Knihkupectví Neoluxor Futurum, v OC Futurum Hradec Králové se koná v 16 hod. autogramiáda známého zpěváka u příležitosti vydání knihy Daniel Hůlka – Diagnóza Blíženec. Napsání netradiční biografie se ujala Miroslava Besserová.

Pokud chcete zažít něco výjimečného, vydejte se ve středu do Ostravy na neobvyklý „maraton“. Během tohoto maratonu nebudete běhat, ale ručně psát a následně odesílat dopisy příslušným vládám a úřadům zemí. Akce nese název Maraton psaní dopisů na podporu nespravedlivě vězněných a koná se v 18 hod. v Domě knihy Knihcentrum.

Dnešní Nenechte si ujít… zakončíme pozváním na autogramiádu Dominika Landsmana. Tento muž na mateřské dovolené se proslavil svou knihou Deníček moderního fotra, která vznikla na základě jeho blogu. Pro velký úspěch vyšla druhá kniha Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech. Poslechněte si o peripetiích výchovy syna v pátek 11. prosince v 16 hod. v Domě knihy Knihcentrum v Ostravě.

Další tipy na autogramiády, besedy a nejen ty,

najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář