Vyhrajte pravdu o jídle, která vás překvapí a osvobodí

Lzi-a-myty-o-tom-co-jime-perex
Je skutečně pravda to, co nám jako nové a nové poznatky předkládají výživoví poradci? Máme jíst maso, nebo vůbec ne? A škodí tělu cukr? V čem mají tato tvrzení vůbec základ? Na tyto a další otázky vám odpoví Allan Levinovitz ve své knize.

Mýty a lži o tom, co jíme

Čemu máme věřit? Komu máme věřit? Měli bychom jíst maso, nebo ne? Libové maso, nebo tučné maso? Vznikají při grilování karcinogeny? Zabraňuje brokolice vzniku rakoviny? Jsou umělá sladidla bezpečná? Můžeme pít z plastových lahví? Snižuje běhání riziko vzniku rakoviny?

Pravda o tom, co jíme, není příliš romantická. Žádní stravovací démoni nebo zázračné léčby neexistují. Žádná rajská minulost nikdy nebyla – ani ušlechtilí divoši, zázračné elixíry, dokonce ani žádná pořádná dieta. Démony jsou výživoví poradci a panikáři, kteří vás nakazí svou úzkostí, neustálým objevováním nových toxinů a skrytých zabijáků, načež vám nabídnou rady, jak vás zachrání ze stravovacího pekla, které oni sami vytvořili…

Celý život nám je předhazováno, že musíme omezit příjem potravin a jídla, které milujeme, abychom zhubli a byli zdraví, jenže tyto strachy z jídla jsou založeny na mýtech, nikoli na vědě – a pravda vás jistě překvapí a osvobodí!

 

Lži a mýty o tom, co jíme

Pravda o soli, cukru, tuku a především o lepku

Autor: Allan Levinovitz

Vydalo: nakladatvelstí Cosmopolis
Překlad: Šárka Hroudová
Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-247-5688-2

Přečtěte si více o knize Lži a mýty o tom, co jíme, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Allan Levinovitz sám o sobě

Působím jako profesor religionistiky na Univerzitě James Madison. Moje akademická činnost se zaměřuje zejména na myšlenky klasické Číny, filozofii hry a prolínání náboženství a medicíny. Jako vysokoškolský student jsem studoval filozofii a religionistiku ve Stanfordu, doktorský titul z religionistiky a literatury jsem získal na univerzitě v Chicagu.
Své články pravidelně publikuji v periodikách jako The Atlantic, Slate, Wired, The LA Review of Books, The Believer a The Millions a dále také v nejrůznějších akademických novinách a časopisech.
Žiji v Charlottesville ve Virgínii se svojí manželkou, dcerou a kočkou. Napodobeniny sýru jsou mým stravovacím tabu.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Lži a mýty o tom, co jíme

Straší vás neustále nové a nové články od takzvaných výživových odborníků o tom, co bychom měli jíst a čeho se naopak vyvarovat? Máte z toho už v hlavě zmatek, protože jeden článek vás od konzumace nějaké potraviny zrazuje a druhý je naopak pro a doporučuje ji zařadit do jídelníčku co nejčastěji? Kde je vlastně pravda o tom, co našemu tělu škodí? Allan Levinovitz se rozhodl, že sesumíruje nejznámější mýty a nepravdy, které nemají reálný základ v žádných výzkumech, a posvítí si na ně. Pokud tedy už nechcete být obětí různých poradců přes výživu a jejich vymyšlených doporučení, začtěte se do knihy, která vás překvapí a osvobodí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Lži a mýty o tom, co jíme vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Lži a mýty o tom, co jíme
probíhá od 24. listopadu do 7. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 naučné knihy Lži a mýty o tom, co jíme

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLži a mýty o tom, co jíme
Pravda o soli, cukru, tuku a především o lepku

Levinovitz, Allan

Cosmopolis, 2015

Napsat komentář