Vyhrajte zábavný příběh plný prapodivných účastníků

Nastesti-ne-mame-mleko-perex
Co se může stát, když se tatínek vydá koupit mléko? To byste se divili, kolik dobrodružství může zažít, zatímco děti doma čekají, aby si mohly zalít křupinky. Přečtěte si vtipný a dobrodružný příběh plný příšer, dinosaurů i poníků.

Neobyčejná cesta pro mléko

Nastesti-ne-mame-mleko-ukazkaProžijte jedno neobyčejné ráno v představách mistra fantasy Neila Gaimana!

Představte si úplně obyčejné ráno: vstanete, nasypete si do misky křupinky a chcete si je zalít mlékem. Ale ouha, mléko došlo. Co by hodný tatínek pro své děti neudělal! Jde a koupí mléko. Jenže kde je tak dlouho?

V tu chvíli se obyčejné ráno změní ve zcela neobyčejný den. Nejsou to děti, kdo zažívá jedno prapodivnější dobrodružství za druhým. S vesmírnými příšerami, nejobludnějšími obludami, stegosaury a poníky se nesetkávají děti, ale… táta. A co to mléko?

 

Naštěstí (ne)máme mléko

Autor: Neil Gaiman

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Chris Riddell
Překlad: Petr Eliáš
Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-00-04042-4

Přečtěte si více o knize Naštěstí (ne)máme mléko, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout a přečíst také ukázkovou kapitolu.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Nastesti-ne-mame-mleko-ukazka2„Došlo mléko,“ prohlásila ségra.
„No jo,“ přitakal jsem a pro jistotu jsem nakoukl i za skleničku s marmeládou. „Žádné tu není.“
Máma odjela na konferenci. Přednášela tam cosi o ještěrkách. Než odjela, nakázala nám, co je všecko potřeba udělat, až bude pryč.
Táta si přitom četl noviny. Podle mě ho svět kolem dvakrát nezajímá, když si čte noviny.
„Slyšels mě?“ zeptala se ho máma s určitým podezřením. „Co jsem říkala?“ (str. 10–12)

 

Vyhrajte knihu Naštěstí (ne)máme mléko

Představte si, že si chcete dát ke snídani své oblíbené lupínky, a najednou zjistíte, že v lednici už není žádné mléko. Naštěstí máte hodného a obětavého tatínka, který neváhá a vydá se pro něj do obchodu. A v té chvíli začíná to pravé dobrodružství! Ale ne pro děti, jak by se mohlo zdát, naopak je to právě tatínek, kdo se místo mezi regály ocitá ve světě vesmírných příšer, strašlivých oblud, stegosaurů a dalších neobvyklých tvorů. Jak se tam dostal? A podaří se mu vrátit zpět mezi obyčejné lidi? To už si pojďte přečíst v knize oblíbeného autora fantasy Neila Gaimana.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Naštěstí (ne)máme mléko vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Naštěstí (ne)máme mléko
probíhá od 16. do 29. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Naštěstí (ne)máme mléko

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaštěstí (ne)máme mléko

Gaiman, Neil

Albatros, 2015

Napsat komentář