Zasoutěžte si o jednu z knih věnovaných tvoření

Metafora-dle-vyberu-perex
Máte rádi ten pocit, když vám pod rukama vzniká něco nového a krásného? Rádi se svými výtvory chlubíte, nebo je darujete blízkým? Pokud se toužíte naučit nové techniky, nebo zdokonalit své umění, neváhejte a pojďte se podívat, jak na to.

Pokud rádi tvoříte a neustále hledáte nové a nové techniky a nápady, našli jsme knihy přesně pro vás. Můžete si vybrat, zda chcete kouzlit s háčkem a vlnou a naučit se nové úžasné a působivé vzory, nebo jestli raději usednete k šicímu stroji a pustíte se do některého z široké škály modelů různých typů tašek a kabelek. Nebo vás láka tkaní na ručním stavu? I to si můžete vyzkoušet s pomocí knihy plné originálních návodů. Stačí si jen vybrat, která z technik je vám nejbližší a vyzkoušet ji. Právě nyní mají navíc tři z vás šanci vyhrát jednu z knih v soutěži, kterou vám přinášíme ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Háčkování: Barevné vlnkové vzory

Originální vlnkové vzory, nápadité barevné kombinace

V téhle nádherné ilustrované knížce najdete spoustu zajímavých – ale také velice snadných – háčkovaných vzorů v těch nejkrásnějších a nepůsobivějších barevných kombinacích.

Na stovce návrhů se naučíte všemožným efektům a budete hravě tvořit proužky, vlnky, cik-cak vzory a mnoho dalších. U každého modelu vás čeká jednoduchý, srozumitelný návod a přesný popis, doplněný nákresy a ilustračními fotografiemi.

Vyberou si začátečníci, kteří můžou postupovat od lehkých modelů k obtížnějším, ale i pokročilí, kteří pravidelně zásobují své blízké háčkovanými dárky a pozornostmi. Všichni najdou inspiraci pro svá háčkovaná díla, ať už to budou celé přikrývky nebo dečky, prostírání, svetry, šály, přehozy a jiné úžasné věci.

Autorka: Leonie Morganová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Růžena Pokorná
Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7359-459-6

Přečtěte si více o knize Háčkování: Barevné vlnkové vzory.

 

Šijeme tašky

Úžasné tašky, rychle, jednoduše, pro každou příležitost

Kabelek není nikdy dost. Inspirujte se knihou a pořiďte si nejúžasnější kolekci. Každý kousek je originál! Široká škála modelů, rovné tři desítky krásných tašek.

S Helen Angharad Henleyovou si ušijete plážové tašky, nákupní tašky, košík na prádlo, elegantní sametovou kabelku jako od návrháře, dětské taštičky a další skvostné kousky.

Mnoho různých stylů zdobení a konečných úprav, od patchworkového po exotické japonské květiny.

Do práce se mohou pustit úplní začátečníci, pokročilí i vyložení mistři. Dozvíte se vše pěkně od začátku, od výběru látky, nákupu, stříhání, přes šití až ke konečným úpravám. Detailní návody spolu se střihy doplněné barevnými fotografiemi pomohou snadno stvořit dokonalá díla.

Autorka: Helen Angharad Henleyová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Ivana Mádrová
Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7359-458-9

Přečtěte si o knize Šijeme tašky více. Můžete si také prohlédnout několik stran z knihy: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

 

Tkaní na ručním stavu

Sto tkaných čtverečků a barevných kombinací, originální projekty

Je to snadné a zábavné, všechno si můžete nosit doslova v kapse a tkát, kde vás napadne – doma, za chůze, v autobuse… Čtvereček utkáte za pár minut a spotřebujete jen minimum materiálu.

Barevné fotografie vás povedou krok za krokem, takže se lehce naučíte připravit stav, porozumět návodům a utkat nejrůznější vzory. Patnáct nápaditých modelů poslouží jako vynikající inspirace.

Ať už si malý ruční hřebíčkový stav koupíte, nebo si ho vyrobíte doma, naše kniha pro vás bude nejlepší startovací čarou, ze které vyrazíte za veselou tvorbou. V cíli vás pak čeká hromada půvabných originálních výrobků a radost z vlastnoručně vytvořeného díla.

Autorka: Florencia Campos Correaová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Eva Fuková
Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7359-457-2

Přečtěte si více o knize Tkaní na ručním stavu.

 

Vyhrajte tvořivou knihu dle vlastního výběru

Ozdobte svou domácnost novým přehozem či ručně tkanou dečkou. Nebo snad raději zdobíte pomocí módních doplňků? I pro vás máme tip. Mnoho originálních nápadů a barevných kombinací, srozumitelné návody a nepřeberně ilustrací a fotografií pomůže i naprostým začátečníkům vykouzlit dokonalé dílo. Ale nebojte se, také pokročilí najdou v knihách užitečné rady, které jim usnadní práci, a mnoho inspirace pro nové projekty. Venkovní teplota začíná klesat, takže přichází ideální čas na ruční práce. Neváhejte a pusťte se do některé z technik i vy. Stačí si jen vybrat tu, která vás láká nejvíce.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou jednu z knih Háčkování: Barevné vlnkové vzory, Šijeme tašky a Tkaní na ručním stavu vyhrát. První výherce si volí libovolný titul, druhý výherce vybírá ze zbylých dvou a poslední výherce získává poslední z knih. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Háčkování: Barevné vlnkové vzory,
Šijeme tašky a Tkaní na ručním stavu
probíhá od 6. do 19. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy pro šikovné ruce dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHáčkování: Barevné vlnkové vzory

Morganová, Leonie

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeŠijeme tašky

Angharad Henleyová, Helen

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeTkaní na ručním stavu

Campos Correaová, Florencia

Metafora, 2015

Napsat komentář