Vzhůru do světa špionů a tajných služeb!

pistole
Je libo trochu napětí, intrik a nebezpečí? Pak rozhodně nepřehlédněte dnešní tipy, ve kterých vám představíme tři špionážní jednohubky!

Agent CIA pracující v hlubokém utajení se v elektrizujícím thrilleru žene přes půl světa zachránit svou dceru, kterou opustil jako dvouměsíční holčičku – tato mezinárodní senzace, označovaná za „setkání seriálu Homeland (na ČT pod názvem Ve jménu vlasti) s Larssonovou trilogií Milénium“, ohlašuje příchod nového mistra, s jistotou kráčejícího ve stopách Stiega Larssona, Johna le Carrého a Grahama Greena.

Tak představila mezinárodní thriller americká vydavatelství.  Plavec si své místo v  hojně rozvíjeném žánru thrillerů vydobyl díky skutečné špionážní atmosféře, schopnosti pokrýt současná atraktivní témata politická i lidská a možná také díky kratším kapitolám, které každého vášnivého čtenáře svádí k přečtení ještě té další a další.

Plavec

Autor: Joakim Zander
Přeložila: Luisa Robovská

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-576-5
Doporučená cena: 229 Kč

Hranice mezi státy mizí stejně jako hranice mezi přítelem a nepřítelem, pravdou a lží, minulostí a přítomností. Začátek osmdesátých let, Damašek. Bezejmenný americký špion opouští své dvouměsíční dítě a nechává ho nejistému osudu. Celý život ho pak tíží vina, míří kamkoliv, kde mu nebezpečí a stres umožní zapomenout – do Libanonu, Afghánistánu, či do Iráku. O třicet let později mladá švédská zaměstnankyně Evropského parlamentu Klara Walldéenová narazí se svým bývalým přítelem na citlivé informace o mučení během amerických tajných operací. Stanou se cílem agentů CIA, kteří jsou pověřeni utajit to, co by se mohlo stát mezinárodním skandálem. V Bruselu mezitím oportunistickému švédskému lobbistovi Georgi Lööwovi přidělí děsivého klienta a temný úkol…

Knihu Plavec vydalo nakladatelství Host.
Můžete si přečíst i ukázku z knihy.

————————————————

Susan MacNeal přináší čtenářům již druhý díl netradičního špionského dobrodružství z období Anglie za druhé světové války. Příběh tajné agentky, jež má na starosti vzdělání princezny Alžběty, je plný napětí a akce od prvních stránek. Na pozadí světové krize tak autorka rozehrává se čtenářem další hru plnou zvratů a překvapení.

Špionka princezny Alžběty

Autorka: Susan MacNeal
Přeložil: Tomáš Havlík

Počet stran: 335
Vazba: vázaná
Formát: 135×211 mm
ISBN: 978-80-267-0437-9
Doporučená cena: 329 Kč

Nový případ Maggie Hopeové Maggie, kterou po smrti rodičů vychovávala teta v Americe, vystudovala matematiku a připravovala se na doktorandský program. Pak ale musela kvůli pozůstalosti po babičce odjet do Londýna, kde ji zastihl vstup Anglie do druhé světové války. Podařilo se jí získat místo sekretářky Winstona Churchilla a brzy dostala příležitost prokázat i své matematické schopnosti a začala pracovat pro tajnou službu. Jako vyškolená agentka MI-5 očekávala, že pro svou bystrou mysl, silnou vůli a matematické nadání pojede jako špionka do zahraničí. Byla však vybrána, aby v pokračující válce dohlížela na bezpečí hradu Windsor a jeho obyvatel. Oficiálně se stala učitelkou princezny Alžběty. Brzy pochopila, že tato mise je mnohem nebezpečnější, než očekávala.

Knihu Špionka princezny Alžběty vydalo nakladatelství Motto.

Zaujala vás kniha? Pak si prolistujte  ukázku!

————————————————

Bývalý americký scénárista Patrick Lee se vrací s dalším příběhem a přivádí zpět na scénu i hlavního hrdinu své předchozí úspěšné knihy Na útěku, Sama Drydena. A ani tentokrát nezůstanete při čtení klidní. Akce, napětí a svižné tempo, díky tomu všemu se do příběhu vysloužilého mariňáka ponoříte natolik, že nebudete chtít knihu odložit!

Signál

Autor: Patrick Lee
Přeložil: Jindřich Manďák

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7429-548-5
Doporučená cena: 288 Kč

Akční thriller s vysloužilým mariňákem Samem Drydenem.
Uprostřed noci zavolá bývalému příslušníkovi speciálních sil Samu Drydenovi jeho někdejší kolega a naléhavě žádá o pomoc při tajné a bezodkladné misi. Dryden souhlasí a oba spěchají ke srubu v divočině na úpatí Sierra Nevada. Dostanou se do srubu a zachrání čtyři dívky, dřív než jim únosce stačí ublížit, a uprchnou s nimi do hor. A právě tehdy začíná Sam Dryden tušit, že s celou misí to bude jinak, než se na první pohled zdálo. Americký spisovatel Patrick Lee se narodil před osmatřiceti lety v Michiganu. Začínal jako scenárista a úsporný, svižný způsob psaní přenesl i do svých románů, s nimiž se už stačil prodrat mezi úspěšné autory napínavého čtení. Českým příznivcům akčních thrillerů se představuje už podruhé, a to svým pátým románem Signál, jehož ústřední postavou je opět Sam Dryden, stejně jako v předchozím česky vydaném thrilleru Na útěku.

Knihu Signál vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Prolistujte si ukázku!


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlavec

Zander, Joakim

Host, 2015

zobrazit info o knizeŠpionka princezny Alžběty

MacNeal, Susan Elia

Motto, 2015

zobrazit info o knizeSignál

Lee, Patrick

Vyšehrad, 2015

Napsat komentář