Německé velvyslanectví přivítá Radku Denemarkovou

862077_german_parliament_dome
V rámci Dne otevřených dveří se na velvyslanectví Německa koná řada akcí pro děti i dospělé. Chybět nebude ani část věnovaná literatuře, své místo zde má Pražský literární dům…

Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze otevře po sedmi letech prostory svého sídla v Lobkovickém paláci na Malé Straně pro širokou veřejnost v rámci „Dne otevřených dveří“.

Den otevřených dveří se koná v pondělí 20. června 2011 od 10 do 18 hodin.

Program je rozdělen tak, že dopoledne je věnována z větší části mladšímu publiku, odpoledne si pak přijdou na své dospělí, například v tématu role německého jazyka nebo na Mistrovství světa v ženském fotbale 2011, které se koná v Německu.

Po celou dobu mohou návštěvníci diskutovat  z osobnostmi česko-německého prostředí, podívat se můžete do reprezentativních prostor krásného Lobkovického paláce.

Z literárního programu Dne otevřených dveří

11,00 – 11,30 Literární workshop pro děti a mládež s Radkou Denemarkovou

15,00 – 15,15 „Splitter in Gedanken“ Střípky  myšlenkách. Autorské čtení Sarah Rehm, která je německou stipendistkou Pražského literárního domu.

Sarah Rehm od roku 2011 pracuje pro tvůrčí autorské dílny Starke Federn při drážďanském literárním domě Villa Augustin, kde se věnuje především programům literárního psaní mládeže. V roce 1998 získala cenu na podporu mladých umělců kraje Horní Bavorsko, o rok později obsadila třetí místo v literární soutěži O cenu Maxe Broda. V současnosti pracuje na románu Splitter in Gedanken.

15,15 – 15,30 rozhovor a autorské čtení s Radkou Denemarkovou. Tato česká spisovatelka je také stipendistkou Pražského literárního domu.

16,45-17,45  bude představena kniha Jiřího Hoška – Německo v přímém přenosu.

V této knize se dozvíte například, zda byla Angela Merkelová přesvědčenou svazačkou, jestli žijí Němci v zajetí vlastní hyperkorektnosti a jak dlouho si ještě ponesou stigma pachatelů neslýchaných zvěrstev druhé světové války.  Kniha je sondou do života současné německé společnosti, kterou napsal bývalý berlínský zpravodaj Českého rozhlasu Jiří Hošek, také držitel novinářské Ceny křepelek. Publikaci doprovázejí barevné fotografie Seana Gallupa z agentury Getty Images.

Kompletní program naleznete na stránkách velvyslanectví Spolkové republiky Německa v Praze.

Doporučení:
Share

Napsat komentář