Pochopte angličtinu a přestaňte se bát ji používat!

AJNahled
Možná jste se několik let učili angličtinu, ale když přijde na věc, tak se ji bojíte použít. Abyste si dodali kuráže a rozmluvili se bez obav, že se ztrapníte, vám pomohou knihy rodilého mluvčího, který dobře zná českou mentalitu.

Kniha lehce humoristickou formou pojednává o typických problémech, na které narážejí čeští studenti angličtiny na všech úrovních, a poskytuje praktické, srozumitelné rady, jak je překonat. Autor se zároveň snaží, aby si čtenáři uvědomili, že učení jazyka může a mělo by být především zábavou a koníčkem, neboť pouze tak může vést k nějakým výsledkům.

AnglictinaObr1Mluvnické rody
Angličtina nemá mluvnické rody (ten stul, ta chřipka, to slunce). Asi to víte. Navíc „mluvnický rod“ se označuje „gender“, což také znamená „pohlaví“. Pojem „rod“ je nám tedy nejen cizí, ale také máme sklony vnímat „rod“ jako funkci pohlaví. Maskulinum, femininum, neutrum: sex můžete délat mužsky, žensky nebo vůbec. Pořád je to všechno o pohlaví. Pro nás je néco ženského rodu, pokud to umí rodit déti a má to k tomu nezbytné orgány; a mužského, pokud to vlastní orgány, které jsou schopné přimét ženské orgány rodit děti. Mužského rodu je ovšem také to, co jeví výjimečný zájem o automobily, pivo a sport. Jazykovědci tomu říkají „přirozený rod“.

Přečtěte si celou ukázku.

Angličtina na rovinu

Autor: Darren Crown
Přeložily:  Miluše Kotišová a Jaroslava Vaňková

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 110×170 mm
ISBN: 978-80-242-3624-7
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Angličtina na rovinu vydala skupina Euromedia Group v nakladatelství Universum.

 

——————————————————

Volné pokračování oblíbených fejetonů o nástrahách, které má angličtina pro české studenty podrobně a přitom zábavně rozebírá další zajímavé jazykové jevy. Část je zaměřena na úskalí anglických sloves, tentokrát i s praktickými cvičeními.

Potlesk pro Czenglish!
Czenglish. Reakce studentů na toto slovo mě vždycky překvapuje. Často vyvolává jakýsi rozpačitý smích a což nechápu stud a pocit pokoření, jako by míchání prvků z vašeho prvního i druhého jazyka nebylo tou nejpřirozenější věcí na světě! Tyto pocity nedostatečnosti mají původ opravdu jen a jen v neznalosti, ostatně jako u dětí, a tak vás hodlám seznámit s globální angličtinou, ve které je tento druh zaměňování zcela normální.

Povzbuďte se zbytkem ukázky.

 

Angličtina na rovinu II

Autor: Darren Crown

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 110×170 mm
ISBN: 978-80-242-4848-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Angličtina na rovinu II vydala skupina Euromedia Groupnakladatelství Universum.

Darren Crown

Darren Crown je učitel angličtiny, který žije od roku 1996 v Praze a má dlouholeté zkušenosti s výukou angličtiny v českém prostředí. Kromě toho dělá poradce pro anglickou výslovnost českým umělcům a překládá odborné texty.

Informace o autorovi: bux.cz


Nakladatelství Universum je členem společnosti Euromedia Group a zaměřuje se především na encyklopedie a populárně naučnou literaturu. Euromedia Group, k. s. patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice. Vlastní nakladatelské značky Knižní klub, Odeon, Ikar, Universum a YOLI.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAngličtina na rovinu II

Crown, Darren

Universum, 2015

zobrazit info o knizeAngličtina na rovinu

Crown, Darren

Universum, 2012

Napsat komentář