Získejte biografii slavného hokejového brankáře

Dominik-Hasek-perex
Nekonečná dřina, láska k hokeji, ale hlavně talent vynesly Dominika Haška až na vrchol mezi brankářské hvězdy. Jeho neotřelý styl chytání dokázal mnohdy zajistit, že týmy, v nichž hrál, vyhrávaly s velkým náskokem. Přečtěte si o tomto hráči více.

Cesta do Síně slávy

Kdysi jeden neobyčejně obyčejný kluk z Pardubic se nyní zřejmě definitivně rozloučil s brankářskou výstrojí. A Míša, jak mu jinak doma neřekli, si totiž ještě nedávno vychutnává chůzi po červeném koberci a vstupuje jako vůbec první český hokejista do Síně slávy Národní hokejové ligy. V Torontu se mu možná vybavují okamžiky, když ve čtyřech letech ještě bez hokejky začínal na Maťáku, zamrzlém jezírku u řeky Chrudimky. „Ani mě nenapadlo, abych si vzal hokejku a šel do útoku. Pokaždé jsem dobrovolně zabral místo v brance mezi dvěma botami. Prostě mě bavilo chytat, skákat po puku a válet se po ledě.“ A dnes máme v Dominikovi Haškovi zřejmě nejlepšího hokejového brankáře všech dob!?

Čím se stane Dominátor vlastně tak výjimečným? No přece docela změní, až převrátí brankářský svět. Má svůj, naprosto neortodoxní, styl. Rozvalí se na ledě, pustí hokejku a dokáže zázračně lapit puk i v nejnepravděpodobnější pozici. Jak vůbec jde čas velkého brankáře – úkazu nikoliv nepodobného s Jágrem.

Míša už v deseti chytá čtyři roky za pardubické žáky, Dominik v šestnácti za muže, Hašan v osmnácti obléká národní dres a postupně si plní velký sen. Ale než se postaví do brány Buffala Sabres, musí se nejprve probít klubovou farmou. Dom své Šavle vyšermuje k elitě NHL a z Doma vyroste Dominátor, když v letech 1997 a 1998 získá prestižní Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL, a v Naganu je hlavním strůjcem českého zlata. Vysněný Stanley Cup dobyde dvakrát v dresu Detroitu, Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL si potěžká hned šestkrát, což nikdo jiný nedokázal.

 

Dominik Hašek

Muž ze síně slávy

Autor: Petr Čermák

Vydalo: nakladatelství Imagination of People
Počet stran: 224
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-87685-33-4

Přečtěte si více o knize Dominik Hašek, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Dominik Hašek

Jeden z nejlepších českých brankářů, přezdívaný Dominátor, byl nedávno uveden do Síně slávy a toto místo mezi zvučnými jmény a hvězdami z celého světa si jistě zasloužil. Jak to tak bývá, ani Dominik Hašek neměl svoji cestu na vrchol nikým vyšlapanou a to, co dokázal, si musel tvrdě vydřít. Podařilo se mu vydobýt si respekt na ledě i na tribunách. Co Dominátora přivedlo k hokeji a co na něm nejvíce miloval? To a mnohem více se dozvíte v biografii Petra Čermáka.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Dominik Hašek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dominik Hašek
probíhá od 8. do 21. června 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 5 biografií Dominik Hašek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDominik Hašek
Muž ze síně slávy

Čermák, Petr

Imagination of People, 2015

Napsat komentář