Za krimiživly kolem světa

nahled
Dnes se s knižními tipy opět podíváme společně do světa napětí. Šestice thrillerů čítá oblíbené severské autory i anglickou klasiku a nahlédneme také pod pokličku rodinných vztahů, podsvětí i do nitra postav.

Když se vám život v několika okamžicích zhroutí a někdo vám nabídne svou pomoc, vypadá to skoro jako zázrak. Co když ale není náhoda, že se ve vašem životě objevil právě teď?

Opravdová láska bolí. Já už jsem to pochopil. A ty to brzy pochopíš taky.

Když Guinevere vkročí do knihkupectví, kde Joe pracuje, jako by ho zasáhl blesk. Ta dívka je zosobněním všeho, co kdy chtěl: je krásná, chytrá a má v sobě více vášně než jeho nejdivočejší sny. Kvůli ní by třeba vraždil, jen aby ji získal.
Guinevere to ještě neví, ale narodila se pro něj. A Joe je odhodlán udělat vše pro to, aby i ona pochopila, že oni dva tvoří dokonalý pár. Když v následujících dnech její svět rozmetá série velmi nešťastných a dosti podivných náhod, je Joe jediný, kdo jí nabídne pomoc a útěchu. Ale to není zdaleka všechno, co je své vyvolené připraven poskytnout! Je s ní i ve chvílích, kdy to jeho vyvolená netuší – dokonce i když o to ani nestojí. On přece ví nejlíp, co je pro ni dobré, a ve své velkodušnosti dokonce přehlíží i vady, které se skrývají za Guineveřinou dokonalou fasádou. Opravdová láska bolí, to už Joe pochopil, a Guinevere to brzy pochopí taky, Joe pro to udělá všechno.
Thriller TY je až perverzně chytrým záznamem chorobné posedlosti, při jehož čtení vám bude nejspíše poněkud úzko. Vlastně dosti úzko. Přesně jak to autorka zamýšlela.

Ty

Autorka: Caroline Kepnesová
Přeložil: Jan Netolička

Počet stran: 448
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×211 mm
ISBN: 978-80-7498-059-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ty vydalo nakladatelství Domino.

Prolistujte si také ukázku z knihy nebo si o ni rovnou s námi zasoutěžte.

————————————————

Dle věku hlavního hrdiny se zdá, že následující kniha bude protknuta poklidnými vzpomínkami na harmonický život. To by ale nesmělo jít o veterána, který má pořád dost sil, aby bránil spravedlnost.

Sheldon Horowitz, čerstvý dvaaosmdesátiletý vdovec, se neochotně přestěhuje do Osla ke své vnučce a jejímu norskému manželovi. Jakožto bývalý mariňák často mluví s přízraky z vlastní minulosti – s přáteli, o které přišel v Pacifiku, a se synem, který v jeho stopách vstoupil do americké armády a zemřel ve Vietnamu.
Poté co se Sheldon stane svědkem vraždy ženy v domě, ve kterém bydlí, zachrání jejího šestiletého syna a rozhodne se uprchnout. Pronásleduje ho nejen balkánský gang, který má vraždu na svědomí, ale i norská policie. Chce-li Sheldon chlapce ochránit, musí se spolehnout na svůj již více než půl století starý výcvik. Uprostřed neznámé a zvláštní krajiny si tento nevyrovnaný pár, který ani nemluví stejným jazykem, začne budovat pouto, které by je snad jediné mohlo zachránit.
Norsko v noci, pozoruhodný debut s nezapomenutelným hlavním hrdinou, vypráví o posledním dobrodružství muže, který se stále ještě snaží vyrovnat s tragédiemi, které mu život přinesl. Tato strhující a promyšlená kniha je současně thrillerovou honičkou v lesích i emočně působivým románem o stárnutí a žalu.

Norsko v noci

Autor: Derek Miller
Přeložil: Pavel Černovský

Počet stran: 330
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7473-283-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Norsko v noci vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Pokud vás kniha zaujala, můžete si přečíst také úryvek z ní.

————————————————

Milovníky detektivek jistě nadchne také další případ oblíbeného anglického inspektora Alana Bankse, který je postaven před zapeklitý případ z policejních kruhů.

V yorkshirském rehabilitačním zařízení pro policisty byl zabit uznávaný inspektor Bill Quinn. Vyšetřování se ujme místní detektiv Alan Banks, kompromitující fotografie nalezené v Quinnově pokoji by však mohly ohrozit pověst strážců zákona, proto se o vraždu začne zajímat i Joanna Passerová z oddělení inspekce. Svérázný Banks, neochotný s kýmkoli spolupracovat, trpí její přítomnost jen s největšími obtížemi. Na snímcích, kde zavražděný Quinn dovádí v hotelovém pokoji s neznámou dívkou, je něco podezřelého. Něco je spojuje s místním podsvětím. A s několik let starou kauzou, která byla pro Quinna léta noční můrou…
Detektivní série případů inspektora Alana Bankse ze severoanglického hrabství Yorkshire vychází ve Velké Británii již čtyři desetiletí (od roku 2010 se točí také televizní adaptace). Od prvních dílů sbírá doma i v zahraničí – vychází ve dvaceti jazycích – jedno žánrové ocenění za druhým a získává si stále více příznivců moderní britské kriminální školy nejvyšší kvality.

Pohled do tmy

Autor: Peter Robinson
Přeložil: Martin Pokorný

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 130×207 mm
ISBN: 978-80-242-4840-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pohled do tmy vydalo nakladatelství Knižní klub.

Zalistujte si také ukázkou.

————————————————

Nová kniha sourozenců Hammerových odkrývá v detektivní zápletce trh s bílým masem v Dánsku a je čtvrtým dílem série s vrchním komisařem Konradem Simonsenem.

Jednoho jarního dne se skupinka lidí v černém audi vydává na odlehlou loveckou chatu v lese severně od Kodaně. V autě je i mladá nigerijská žena – prostitutka. Chtějí ji potrestat za to, že se nechovala dost vřele ke klientům. Situace se však vymkne kontrole, Afričanka zemře a pachatelé její tělo potopí do nedalekého močálu. Jen čirou náhodou ho tam o rok později najde lovecký pes.
Nikdo netuší, kdo nalezená dívka je, nikdo ji nepohřešuje. Vrchní komisař Konrad Simonsen se svým týmem postupně zjišťuje, že zavražděná Afričanka je klíčem do světa obchodu s exotickými sexuálními otrokyněmi a praní špinavých peněz v pokerových hernách. Světa boháčů, kteří na tom všem skvěle vydělávají a rozhodně se svého výhodného „podnikání“ nehodlají vzdát.

Dívka z ďáblova močálu

Autoři: Liselotte a  Søren Hammerovi
Přeložila: Michaela Weberová

Počet stran: 424
Vazba:
ISBN: 978-80-7491-170-5
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Dívka z ďáblova močálu vydalo nakladatelství Host.

Můžete si také přečíst náš článek.

————————————————

I s další dnešní knihou zavítáme do Dánska a zažijeme zde spletitý příběh vlivné dámy, která se dozví nemilou pravdu o své rodině.

Mladý manželský pár se po několika letech vydává na společnou dovolenou. Když se jim ale na paty navěsí skupinka brutálních násilníků, promění se výlet do zimních hor v noční můru. Násilné činy v drsné severské krajině však nezůstanou utajeny. Elisabeth Caspersenová, hlavní dědička celosvětově působícího dánského průmyslového impéria, nachází po nějaké době v trezoru svého otce dvd dokumentující krutou organizovanou honičku a popravu lidí. Takový materiál by mohl fatálně ohrozit prosperitu celé rodiny. Případ proto Elisabeth předá do rukou soukromého detektiva Michaela Sandera, který krok po kroku odhaluje složité vztahy válečných veteránů z Balkánu a Afghánistánu, kteří ze záliby honí a mučí lidi. Při vyšetřování zločinu se jeho cesta zkříží s cestou kriminální komisařky Lene Jensenové…

Trofej

Autor: Steffen Jacobsen
Přeložila: Markéta Kliková

Počet stran: 420
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7473-271-3
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Trofej vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Prolistujte se ukázku.

————————————————

A na závěr román s výborně propracovanou psychologií hlavní postavy, která chce vypátrat vraha, aniž by si byla jistá, zda jím není ona sama.

Kdy jste naposledy chtěli zavraždit svou matku?

Bývalá vymetačka večírků Jane Jenkinsová je chytrá, okouzlující… a má za sebou deset let ve vězení. Kdysi byla na vrcholu slávy jako společenská celebritka, ale pak ji odsoudili za vraždu matky, krásky z vyšší společnosti známé svou charitativní činností a bohatými manželi. Kvůli formálnímu pochybení policie se Janie dostala na svobodu. Utíká před médii a zároveň se snaží sledovat stopy, které, jak doufá, ji dovedou k matčinu vrahovi. Problém? Janie si není úplně jistá, jestli jím není ona sama…

Nejdražší dcera

Autorka: Elizabeth Littleová
Přeložila: Marcela Nejedlá

Počet stran: 430
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-242-4781-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nejdražší dcera vydalo nakladatelství Knižní klub.

Přečtěte si něco málo v knihy v ukázce.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a spoustu dalších knih.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTy

Kepnes, Caroline

Domino, 2015

zobrazit info o knizeNorsko v noci

Miller, Derek B.

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizePohled do tmy
Případy šéfinspektora Alana Bankse

Robinson, Peter

Knižní klub, 2015

zobrazit info o knizeDívka z ďáblova močálu

Hammerovi, Liselotte a Soren

Host, 2015

zobrazit info o knizeTrofej

Jacobsen, Steffen

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizeNejdražší dcera
Kdy jste naposledy chtěli zabít svou matku?

Littleová, Elizabeth

Knižní klub, 2015

Napsat komentář