Nenechte si ujít v týdnu od 4. do 10. května 2015

192_big
Přichází další týden a s ním i nové literární akce. Získejte autogram Joa Nesbøa či Antónie Mačingové. Křtít se bude i závěrečná kniha série Dračí oči a chybět nebudou ani zajímavé výstavy.

Jméno Jo Nesbø je známé snad všem příznivcům literatury. Tento norský spisovatel a hudebník je jeden z nejznámějších současných spisovatelů na světě. V pondělí 4. května zavítá i do Prahy, kde se v Paláci knih Luxor bude konat jeho autogramiáda. Autor zároveň představí svou poslední knihu Policie. Jedná se o desátý díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Získat podpis do sbírky budete moci od 16:30.

V úterý 5. května započne výstava s názvem Zdeněk Burian – Malíř ztraceného času. Pořádá ji Knihovna města Hradce Králové ve spolupráci s Josefem Ptáčkem a Památníkem národního písemnictví. Konat se bude u příležitosti výročí umělcova narození. Zdeněk Burian byl známý malíř a také ilustrátor. Jeho kresby zdobí například česká vydání knih Julese Verna, Jaroslava Foglara či Jacka Londona.

Zkrátka v tento týden nepřijdou ani obyvatelé Brna. V úterý se bude konat autogramiáda Antónie Mačingové, autorky bestselleru Zhubněte jednou provždy. Začátek je naplánován na 17 hodin v knihkupectví Knihy Dobrovský a návštěvníci se seznámí i s další knihou Antónie Mačingové, Harmonie zdraví, krásy a vitality. V ní je vysvětlen způsob, jak přejít ke správnému stravování. Tím a správným myšlením o sobě se můžete stát spokojenými a šťastnými lidmi.

Ve středu 6. května se bude v Praze konat křest knihy Dračí oči – Pramen moci. Jedná se o třetí díl série, jejíž autorkou je Kristina Hlaváčková. Křest započne v Paláci knih Luxor v 17:30  Kmotrou se stane Vanda Hybnerová a moderování zajistí Hanka Koutná. Jak dopadne příběh princezny Eleny? Dozvíte se v tomto závěrečném dílu, který si po křtu můžete nechat podepsat.

V Městské knihovně Ústí nad Orlicí lze ještě do 28. května zhlédnout výstavu Stoly spisovatelů. Autorem fotografií je Petr Kotyk. Výstava zahrnuje fotografie 24 stolů výrazných českých spisovatelů a spisovatelek. Spatříte místa, kde vznikala díla Violy Fischerové, Jana Balabána, Daniely Hodrové, Ludvíka Kundery, Pavla Šruta či Jiřího Kratochvíla a mnoha dalších.

Pro děti je ve středu 6. května od 16 hodinKrajské knihovně Karlovy Vary připraveno tvoření s tématem Afrických pohádek, které napsal Kama Sywor Kamanda. Na programu bude výroba afrických masek, zvířátek ze safari, větrníků a také záchrana zvířátek z pohádky.

Zajímají vás další literární akce? Pak nahlédněte do našeho Kalendáře!

Doporučení:
Share

Napsat komentář