Nevšední křest knihy Očarovaná

IMG_1468
Hana Hindráková vydala svou čtvrtou knihu z prostředí Afriky, kterou začátkem týdne slavnostně pokřtila se svými hosty v Divadelním klubu Stavovského divadla.  Netypický křest provázela zejména přítomnost šamana a čarodějnic, a došlo dokonce i na několik magických rituálů.

Společné podvečerní setkání v pěkných prostorách divadelního klubu zahájilo šamanské bubnování. Následně Lenka Pastorčáková představila autorku a položila několik otázek týkající se její spisovatelské činnosti. Nová kniha je nejčastěji připodobňována k detektivní romanci s psychologickým podtextem, což bylo během večera hned několikrát potvrzeno. O čem přesně kniha je, autorka neprozradila, pouze uvedla, že je plná emocí, které vycházejí z pravdivého základu.

IMG_1470

Jako další se na pódiu objevila čarodějnice Noira, která měla nachystané byliny, hmoždíř, voskové figurky, oleje a další ingredience. Autorku společně s jejím manželem provedla rituálem lásky, který by jim měl do dalších let přinést šťastný život. V průběhu obřadu měli postavičky otřít o sebe, vyrýt do figurky své jméno a fouknutím jí vdechnout život. Potom do ní vmasírovat olej, zejména na místa, která je bolí. Posypat směsí bylinek a následně voskové postavičky zapálit a postříkat hořlavým olejem. Manželé by měli nechat svíce dohořet a zbylý vosk zakopat poblíž svého bydlení, aby se jich štěstí drželo.

Čarodějnice Malika vystřídala svou kolegyni a chvilku pohovořila o knize. Ta je dle jejího názoru napínavá od začátku do konce a ji osobně zaujala při čtení natolik, že pro ni bylo opravdu těžké se od čtení odtrhnout.  Prozradila také, že lidé v Keni, i přes svou často hlubokou křesťanskou víru, v čarodějnictví a jeho moc věří.

IMG_1460

Dalším neméně významným hostem byl MUDr. Dušan Randák, který se ve své profesi zabývá závislostí na alkoholu. A proč právě on? Jak sám krátce naznačil, hraje alkohol v ději knihy svou nezanedbatelnou roli.

Šaman Jiří na závěr večera před vlastním křtem provedl rituál očištění knihy kouřem bílé šalvěje a současně krátce pohovořil o dalších šamanských nástrojích. Pak už nic nebránilo popřát knize hodně úspěchu a připít na cestu jejímu putování.

IMG_1489

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOčarovaná

Hindráková, Hana

Alpress, 2015

Nevšední křest knihy Očarovaná - DISKUZE

Počet reakcí: 1

Napsat komentář