Zasoutěžte si o příběh, který hýbe světem

Cekam-az-me-vyslechnete-perex
Mladá Američanka Amanda se vydala studovat do Itálie, a ačkoli věděla, že to nebude jednoduché, to, co zde zažila, si nedokázala představit ani v  nejhorší noční můře. Právě v tu se totiž proměnil její život poté, co byla zavražděna její kamarádka.

Případ, který rozrušil celý svět

Američance Amandě Knoxové bylo v listopadu 2007 dvacet let a studovala v italské Perugii teprve několik týdnů, když byla brutálně zavražděna její kamarádka a spolubydlící, mladá britská studentka Meredith Kercherová. Vyšetřování tohoto zločinu zaujalo přední místa v titulcích zpravodajských stanic po celém světě a kolem Amandy se po jejím zatčení strhla doslova mediální bouře. Mladá naivní dívka zdrcená děsivou smrtí své přítelkyně byla vystavena dlouhým hrubým výslechům. V knize Čekám, až mě vyslechnete popisuje události, které vraždě předcházely, stejně jako mučivé čtyři roky, které strávila v italském vězení.

 

Čekám, až mě vyslechnete

Vzpomínky

Autorka: Amanda Knox

Vydalo: nakladatelství Motto
Překlad: Ludmila Havlíková
Počet stran: 488
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-267-0375-4

Přečtěte si více o knize Čekám, až mě vyslechnete, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Mám jenom strach, že jsi až příliš důvěřivá, Amando,“ řekl taťka. „Co když se ti něco stane? Nemůžu tam jenom tak zavolat nebo pro tebe přijet. Budeš úplně sama v cizí zemi, daleko od domova.“
Táta se sice dokáže uvolnit, ale když vystupuje v roli rodiče, dokáže mluvit stejně upjatě jako otec z nějakého sitcomu z padesátých let.
„Právě o tohle jde, tati. Zakrátko mi bude dvacet, jsem dospělá. Zvládnu to.“
„Ale zatím je na nás, abychom se o tebe starali,“ namítl. „Co když onemocníš?“
„Mají tam nemocnici. A teta Dolly bydlí v Hamburku. Je to docela blízko.“
„Kolik dělá školné? Pomyslela jsi na všechny výlohy?“
„Všechno jsem si spočítala. Dokážu si zaplatit jídlo i další výdaje,“ odpověděla jsem. „Loni v zimě jsem přece pracovala ve třech zaměstnáních. Všechno jsem si uložila do banky. Mám na účtu sedm tisíc osm set dolarů.“ (str.20)

 

Vyhrajte knihu Čekám, až mě vyslechnete

Intimní zpověď mladé dívky Amandy vychází pouhé dva dny před vynesením finálního rozsudku Nejvyššího kasačního soudu. Bude zproštěna viny, nebo vyjde najevo, že je vražedkyní s andělskou tváří? Obrázek si můžete udělat sami, protože kniha vám odhalí mnoho skutečností a odpoví na otázky, které tento proces obestírají. Je pochopitelné, že autorka se snaží hájit, ale zároveň v knize přináší i pohled na současný život mládeže a nevyhýbá se nejednomu kontroverznímu tématu. Pojďte se začíst do osudu ženy, která byla, možná neprávem, odsouzena ke 28,5 letům vězení za brutální vraždu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Čekám, až mě vyslechnete vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čekám, až mě vyslechnete
probíhá od 26. března do 8. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Amandy Knox Čekám, až mě vyslechnete

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČekám, až mě vyslechnete
Vzpomínky

Knox, Amanda

Motto, 2015

Zasoutěžte si o příběh, který hýbe světem - DISKUZE

Počet reakcí: 24
  1. patril napsal:

    dobrý den-kniha První velký případ dnes dorazila!
    děkuji

  2. Miloslava napsal:

    Dobrý den,
    dnes přišla dubnová výhra,kniha Šepotání.Děkuji!

  3. Gudrun Gudrun napsal:

    Dobrý večer, knihy vyhrané v aukci v pořádku dorazily, děkuji

  4. patril napsal:

    mně zase dosud nedošla kniha První velký případ -konec soutěže 6.5….

    • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

      Dobrý den, na straně nakladatelství spadajících pod skupinu Albatros media nastal v posledních dvou měsících organizační zmatek, jehož důsledkem bylo neodesílání výher. Byli jsme informováni, že včerejší poštou byly výhry odeslány. Pokud by Vám výhra do konce tohoto týdne nepřišla, dejte nám prosím vědět.

  5. jana1011 jana1011 napsal:

    Dobrý den,
    už je to více jak tři týdny co jsem vyhrála knihu Magisterium 1: Železná zkouška a stále ještě nepřišla.

    • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

      Dobrý den,

      v souladu s pravidly soutěží jsme soutěž vyhodnotili a nakladatelství informovali do desíti dnů od skončení soutěže (konkrétně po pěti dnech). Tentýž den jsme byli informováni, že výhry budou rozeslány. Nakladatelství má na rozeslání výher teoreticky až měsíc. Zatím tedy mějte prosím strpení, pokud by Vám výhra nebyla doručena ani do poloviny příštího týdne, dejte nám vědět, budeme odeslání výher urgovat.

  6. jacline napsal:

    Dobrý den, dnes přišla výhra v soutěži – Kniha vzpomínek. Děkuji.

  7. ekov napsal:

    Včera mi přišla knížka Tajné lásky českých králů a královen. Moc děkuji!

  8. tetina napsal:

    Děkuji za zaslanou knihu Ema a pusinkový lupič, dnes byla v pořádku doručena:)

  9. Miloslava napsal:

    Dobrý den,
    mám jen pocit,nebo jsem opravdu v dubnu vyhrála knihu Šepotání?
    Děkuji za ověření. Miloslava

  10. jacline napsal:

    Dobrý den, dnes dorazila výhra v soutěži – kniha Samota, děkuji.

  11. Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

    To je nám moc líto, pokusíme se do nakladatelství Albatros Media „propsat“ jinou cestou. Zdá se, že soutěží, v nichž dosud nerozeslali výhry, je bohužel více.

  12. Dobroslava napsal:

    Děkuji za vyhranou knížku Záhadný šepot.

  13. Simdan napsal:

    8.4.jsem vyhrála tuto knihu a stále nepřišla,psali jste mi,že zasílá nakladatelství a že už je na cestě,ale stále nic :-(

    • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

      Dobrý den, moc se omlouváme, z nakladatelství jsme dostali zprávu, že výhry rozesílají, ale zjevně se k tomu ještě nedostali. Ve čtvrtek začíná Svět knihy a PR manažeři v podstatě všech nakladatelství jsou už minimálně dva týdny přípravami zcela vytíženi. Ještě jednou se nakladatelství připomeneme, ale pokud výhru nakonec ještě neposlali, pošlou ji pravděpodobně nejdříve až v polovině příštího týdne. Ještě jednou se omlouvám a prosím o trpělivost, o svou výhru určitě nepřijdete.

Napsat komentář