Zasoutěžte si o zajímavé knihy nápadů pro šikulky

Metafora-dle-vyberu
Rádi tvoříte hezké věci a stále hledáte nové techniky, které byste se rádi naučili? Anebo již zvládáte základy, ale chcete se zdokonalit? Ať tak či tak, dnešní knihy jsou přesně pro vás. Podívejte se, jaké techniky nabízejí.

Naučte se vyrábět originální a nápadité šperky z malých korálků. Techniky ručního šití či dokonce tkaní nejsou nic těžkého, chce to jen dobrý a srozumitelný návod, trochu inspirace a zvládnete to.

Stejně tak vám stačí trocha zručnosti a krásný svetr je na světě. Ale plést nemusíte jen roláky, některé vzory přímo vybízejí ke kreativnějšímu využití. Tak popadněte klubko vlny, jehlice a začněte se učit.

A pokud je vám nejbližším pomocníkem šicí stroj, ani vy nepřijdete zkrátka. Patchwork a quiltování může lehce ozdobit váš dům či byt, tak se vrhněte do čtení a přečtěte si mnoho tipů, nápadů a rad.

Je jen na vás, kterou z knih si vyberete a jakou techniku zvolíte. Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám totiž přinášíme soutěž, ve které mají šanci vyhrát tři z vás.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Malé korálky, nápadité šperky

Male-koralky-napadite-sperky-ukazkaSbírka nápadů, podle níž si vyrobíte nádherné moderní šperky, se bude hodit všem, kteří hledají nové podněty a inspiraci pro svoji korálkovou tvorbu a chtějí svůj styl něčím ozvláštnit.
Uvedené projekty, pečlivě seřazené podle techniky a úrovně obtížnosti, využívají těch nejzajímavějších technik tkaní s korálky, jako jsou např. peyotový, žebříčkový nebo cihlový steh, spirálové dutinky, steh herringbone či pravoúhlé tkaní.
U každého ze třiceti návrhů najdete vždy všechny techniky a postupy, přehledné nákresy a kvalitní fotografie. Nechybějí ani nápady na jiné barevné variace.

Autorka: Jean Powerová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Marie Novotná
Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-7359-428-2

Přečtěte si více o knize Malé korálky, nápadité šperky a prolistujte si také ukázku.

 

Pletení: Vzory od A do Z

Pleteni-Vzory-od-A-do-Z-ukazkaPublikace poslouží jako výjimečný zdroj neotřelých nápadů pletařkám všech úrovní pokročilosti. Každý si přijde na své. Nebude zklamán ani ten, kdo by hledal klasické vzory. Ovšem pravý poklad spočívá v nových předlohách, které nenajdete v žádné jiné knize.
Vzory jsou pro přehlednost rozděleny do devíti barevně odlišených kapitol, jsou označeny stupněm obtížnosti a seskupeny podle techniky pletení: hladce a obrace, pružné vzory, křížená oka, copánky, krajkové vzory, bambulky, barevné proužky, norské vzory, neobvyklé vzory – včetně zajímavostí, jako je prolamované a oboustranné pletení – a písmena a číslice. Tato kniha je zkrátka nezbytností pro každou zapálenou pletařku.

Autorky: Lesley Stanfieldová, Melody Griffithsová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Jitka Michálková
Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-7359-426-8

Přečtěte si o knize Pletení: Vzory od A do Z více a nezapomeňte ani na ukázku.

 

Patchwork a quilting: Jak na to

Patchwork-a-quilting-Jak-na-to-ukazkaKniha nabízí spoustu rad a osvětlí mnohá tajemství téhle úžasné techniky. A k tomu navíc ještě celou řadu neotřelých projektů a inspirace k vlastní tvorbě.
Bát se však nemusejí ani úplní začátečníci. Autorka je povede krok za krokem a k naprosté srozumitelnosti přispějí i názorné nákresy a fotografie. Pokročilí se ovšem také nebudou nudit. Čeká na ně množství nových nápadů i postupů.
Osvojíte si celou řadu technik a vzorů, od jednoduchých po nejsložitější, od tradičních po moderní.
Získáte spoustu inspirace pro vlastní návrhy a samozřejmě i celou řad dárků pro svoje blízké nebo krásných věcí do vlastní domácnosti.

Autorka: Susan Briscoeová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Jaroslava Novotná
Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-7359-425-1

Přečtěte si více o knize Patchwork a quilting: Jak na to a prohlédněte si i ukázku.

 

Vyhrajte jednu z knih dle vlastního výběru

Zaujala vás některá z představených technik a nejraději byste s ní hned začali? V tom případě si danou knihu pořiďte, prostudujte návod a pusťte se do tvoření. Nejen že budete mít radost z povedených výtvorů, ale navíc při jejich tvoření i skvěle zrelaxujete.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z  knih dle vlastního výběru. Výherci si mohou postupně vybrat z titulů Malé korálky, nápadité šperky, Pletení: Vzory od A do Z, nebo Patchwork a quilting: Jak na to. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy pro šikovné ruce
probíhá od 20. března do 2. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy plné inspirace pro tvoření

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalé korálky, nápadité šperky

Powerová, Jean

Metafora, 2015

zobrazit info o knizePletení: Vzory od A do Z

Griffithsová, Melody - Stanfieldová, Lesley

Metafora, 2015

zobrazit info o knizePatchwork a quilting
Jak na to

Briscoe, Susan

Metafora, 2015

Zasoutěžte si o zajímavé knihy nápadů pro šikulky - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Sparta napsal:

    Moc by mě potěšila knížka o korálcích protože hodně s nimi pracuji no uvidíme

Napsat komentář