Vyhrajte skutečný příběh o temném pozadí Ruska

Rudy-zakon-perex
Příběh podle skutečných událost čtenářům přibližuje příběh miliardáře Billa Browdera a jeho boje za lidská práva. Tento finančník se rychle stal největším zahraničním investorem v Rusku, ovšem potom se něco zvrtlo…

„V Rudém zákoně vypráví Bill Browder pozoruhodný děsivý příběh o tom, jak z něj boj za spravedlnost v Rusku nečekaně udělal vůdce světového boje za lidská práva a úhlavního nepřítele Vladimíra Putina. Je to kniha pro každého, kdo chce poznat kulturu korupce a beztrestnosti v dnešním Putinově Rusku a Browderův hrdinský příklad, jak se tomu postavit.“

John McCain, senátor USA

 

Dramatický příběh americko-britského miliardáře

Skutečný příběh o korupci v Kremlu, vraždě a boji jednoho muže za spravedlnost.

Americko-britský miliardář Bill Browder by si ještě před několika lety řekl, že hlavní je dělat byznys a ne odhalovat korupci v Kremlu. Pak se ale stalo něco, co ho donutilo změnit názor. Stal se aktérem jednoho z nejdramatičtějších politických thrillerů současnosti.

V devadesátých letech se Bill Browder vrhl na investiční příležitost na rozvíjejícím se ruském trhu a vybudoval raketově prosperující hedgeový fond Hermitage Capital. Do roku 2005, kdy ho Putin vykázal ze země, se vypracoval na největšího zahraničního investora v Rusku. Poté skupina zkorumpovaných policistů vyrabovala jeho moskevskou kancelář a s pomocí úředníků z finančního úřadu ze státní pokladny ukradla 230 milionů dolarů, které Browderův investiční fond zaplatil na daních. Všechno pak hodili na hlavu podnikateli a jeho nejbližším spolupracovníkům. Browderův daňový právník Sergej Magnitskij, kterému se celé korupční spiknutí ve státní správě podařilo rozplést, se stal obětí vraždy. Zemřel v jednom z nejhorších ruských kriminálů, kde byl pomalu a cílevědomě umučen k smrti.

Finančníkův příběh ukazuje, jak zločinecký a autoritářský stát je podle jeho vlastních slov dnešní Rusko a jak dokáže Putinův režim efektivně využívat katyňskou metodu státem podporované lži. Browderův příběh je také zároveň svědectvím, že skutečným hybatelem velkých událostí mohou být energie a síla osobního přesvědčení.

Od roku 2009, kdy sám sobě slíbil, že pomstí smrt svého přítele a spolupracovníka Sergeje Magnitského, vede celosvětovou kampaň odhalující rozmach korupce a porušování lidských práv v Rusku. Bill Browder se zasloužil o prosazení zákona Sergeje Magnitského na půdě amerického kongresu. Zákon od roku 2012 zakazuje vstup do země a nařizuje zmrazení účtů vrahům Magnitského a dalším ruským občanům, kteří porušují lidská práva. Browder se v současné době snaží o zavedení podobné legislativy v Evropské unii.

 

 

Rudý zákon

Jak jsem se stal Putinovým nepřítelem č. 1

Autor: Bill Browder

Vydalo: nakladatelství BizBooks
Překlad: Vladimír Fuksa
Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-265-0321-7

Přečtěte si více o knize Rudý zákon, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství BizBooks patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také stáhnout vzorovou kapitolu.

BizBooks_Albatros-Media

Nakladatelství BizBooks publikuje knihy, které se zabývají aktuálními tématy a novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a ekonomie. Knihy s touto tematikou začalo nakladatelství vydávat v druhé polovině devadesátých let pod hlavičkou bývalého Computer Pressu, samotná značka BizBooks vznikla v roce 2012.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Od té chvíle se mě však ve Whitemanově škole nikdo ani nedotkl.
Strávil jsem tam rok a naučil jsem se spoustu věcí, které jsem dřív neznal. Začal jsem kouřit cigarety, v noci jsem se plížil ven a nosil do ubytovny tvrdý alkohol. Měl jsem tolik malérů, že mě na konci roku ze školy vyloučili. Vrátil jsem se k rodině do Chicaga, ale jako úplně jiný Billy Browder.
Ten, kdo nebyl zázračné dítě, neměl v naší rodině místo. Já jsem se ale lišil tolik, že rodiče nevěděli, co se mnou. Posílali mě k různým psychiatrům, poradcům a lékařům, aby se zjistilo, jak by bylo možné mě „srovnat“. Ale čím víc toho bylo, tím jsem byl vzpurnější. Nejít na vysokou, to by byl dobrý začátek, ale pokud jsem chtěl rodiče opravdu pořádně rozčílit, musel jsem vymyslet něco jiného.
Přišel jsem na to před skončením střední školy. Vezmu si oblek s kravatou a stanu se kapitalistou. Nic nemůže mou rodinu naštvat víc. (str.24)

 

Vyhrajte knihu Rudý zákon

Dramatický příběh americko-britského finančníka, který v Rusku vybudoval prosperující hedgeový fond Hermitage Capital, je vyprávěním o korupci, vraždě a boji za spravedlnost všemi možnými prostředky. Přestože se Bill Browder stal největším zahraničním investorem v Rusku, byl ze země za podivných okolností vykázán a jeho spolupracovník Sergej Magnitskij byl úkladně zavražděn. Proto Browder v současné době vede celosvětovou kampaň odhalující rozmach korupce a porušování lidských práv v Rusku a hodlá pomstít smrt svého přítele pomocí prosazení zákona po něm nazvaného. Přečtěte si i vy knihu napsanou podle skutečného příběhu a odhalte tajemství Ruska.

Ve spolupráci s nakladatelstvím BizBooks patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Rudý zákon vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rudý zákon
probíhá od 25. února do 10. března 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Rudý zákon

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRudý zákon
Jak jsem se stal Putinovým nepřítelem č. 1

Browder, Bill

BizBooks, 2015

Napsat komentář