Získejte napínavý thriller o rozkrývání minulosti

Moje-temne-srdce-perex
Máte rádi knihy, jejichž příběh napne vaše nervy přímo k prasknutí a u nichž téměř do poslední strany netušíte, kdo je na straně dobra a kdo na straně zla? Pokud ano, připojte se k Aleksimu, který se snaží vypátrat, kým byla jeho matka a kam zmizela.

Děsivě odhalená minulost

Moje temné srdce je napínavý psychologický thriller o posedlosti a pomstě. Je to příběh mladého muže, který se snaží zjistit, proč jeho matka před dávnými lety beze stopy zmizela a kdo je vlastně zodpovědný za to, že v dětství osiřel. Svého otce totiž nikdy nepoznal.

Při rozkrývání střípků dvacet let zasuté minulosti Aleksi Kivi zjistí, že jeho matka krátce před zmizením udržovala vztah se svým zaměstnavatelem a dnes pohádkově bohatým podnikatelem Henrikem Saarinenem. Aleksi tuší, že tenhle samolibý nadutec má se zmizením jeho matky něco společného. Aby se k podnikateli dostal blíž a dobral se jistoty, nechá se zaměstnat na Saarinenově venkovském sídle u moře jako údržbář a domovník. Získává sice čím dál víc podezřelých indicií, ale zároveň si pátrání pořádně zkomplikuje vášnivým vztahem se Saarinenovou výstřední dcerou Amandou a konfliktem s rodinným šoférem Markusem Harmalou. Do hry také podstatně zasáhne penzionovaný policista Ketomaa, který kdysi vedl neúspěšné vyšetřování matčina zmizení a jehož si Saarinen zrovna najal jako soukromé očko. Umanutý Aleksi se ocitá na tenkém ledu, jeho původní záměry se ze dne na den rozpadnou jako domeček z karet a on sám se přestává orientovat, komu a čemu lze věřit a na koho spoléhat.

 

Moje temné srdce

Autor: Antti Tuomainen

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Vladimir Piskoř
Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-7473-234-8

Přečtěte si více o knize Moje temné srdce, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

 

Ukázka z knihy

„Takže ty jsi ten nový údržbář.“
Tři horní knoflíčky na černé halence s širokým límcem měla rozepnuté. Už jsem si stačil všimnout, že ta štíhlá žena vsadila na plastickou chirurgii. Výsledek byl jakousi obdobou rádoby starožitných pohovek, na nichž jsme seděli. Naaranžované květiny na stole opakovaly žlutooranžové téma květů a erbů na otapetované zdi za jejími zády zleva i zprava. Tvářila se, jako by byla součástí obrazu.
„Na údržbáře ale nevypadáš,“ pokračovala a podala mi ruku přes stůl. „Zapomněla jsem se oficiálně představit. Amanda Saarinenová.“
„Aleksi Kivi. To nevadí,“ odpověděl jsem. Stiskl jsem podanou ruku a stáhl se zpátky. „Já vytušil, že jsi Amanda. A jsem tu teprve týden. Třeba se ještě změním, abych vypadal jako údržbář.“ (str. 18)

 

Vyhrajte knihu Moje temné srdce

Aleksi Kivi se po letech rozhodne zjistit, kam zmizela jeho matka, když měl třináct let. Toto pátrání však nebude jednoduché, což Alexi velmi brzy zjistí. Když odhalí, že jeho matka krátce před svým zmizením udržovala vztah s bohatým podnikatelem, vydá se pátrat právě do jeho domu. Nechá se najmout jako údržbář a snaží se odkrýt dávnou pravdu. Podaří se mu to? To už si přečtěte sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Moje temné srdce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Moje temné srdce
probíhá od 21. února do 6. března 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Moje temné srdce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje temné srdce

Tuomainen, Antti

Kniha Zlín, 2015

Napsat komentář