Vyhrajte knihu plnou roztomilých a hodných strašidel

Pohorsovna-perex
Pro zlobivé děti existuje polepšovna, jenže kam s malými strašidly, když jsou příliš hodná? No přeci do pohoršovny k paní učitelce Zlobertě Škudibertové! Nicméně její úkol rozhodně snadný nebude a vy se při čtení zcela jistě pobavíte.

Když strašidla nechtějí strašit

Pohorsovna-ukazkaTak jako zlobivé děti chodí do polepšovny, existuje i pohoršovna pro malá strašidýlka, která mají příliš měkké srdce a nechtějí nikoho strašit.

V jedné třídě se sejde bludička Ťápota, sourozenci Vraždožrava a Mstižer Krutohlavovi, Ježibejby, Sudíček, který patří do čeledi Zlých sudiček, a několik hyperaktivních trpaslíků. A nastává jim hotové peklo. Ředitelka a jediná učitelka pohoršovny Zloberta Škudibertová se snaží z nich udělat řádná strašidla. Naštěstí se jí to moc nedaří, protože strašidelné děti jí statečně odolávají. Čeká je ale tuhý boj, v němž to s nimi chvílemi bude dost nahnuté!

 

Pohoršovna

Autorka: Daniela Fischerová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Jitka Petrová
Počet stran: 120
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-204-3270-4

Přečtěte si více o knize Pohoršovna, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. Nezapomeňte ani na krátkou ukázku, nebo náš článek.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Jarda zbledl a já toho měla dost. Pořádně jsem Krutohlava plácla, až se hlavou napřed vykutálel ven. Já jsem neviditelná jenom pro lidi, a Krutohlav je Škůdce. Jenže byl tak zpitomělý pitím, že by mě neviděl, ani kdybych ho kousla do nosu. Špitla jsem Jardovi: „Jeď!“ On vůbec netušil, kdo to řekl, asi věřil, že ho to napadlo samo, ale dupl na plyn a byl pryč.
Já si stoupla za krále a šeptala jsem: „Jdi na roh, pak zahni doleva… je tam kandelábr, hezky do něj vraž!“ (Tohle Ťápota řekla jako džípíeska, mumlavě a huhlavě.) Dovedla jsem ho k bludnému kontejneru. Abyste věděli, v lese mám bludné kameny a bludné kořeny a ve městech bludné kontejnery a zapomínací lavičky. Kdo se toho kontejneru dotkne, ten se k němu musí třikrát vrátit, a kdo si sedne na lavičku, rázem zapomene, kam chtěl jít. Krutohlav se málem zbláznil – ať šel, kam šel, zas byl zpátky u kontejneru. Už do něj vzteky bušil hlavou. K ránu jsem se nad ním slitovala, vzala jsem ho k zapomínací lavičce, on se natáhl a spal. (str. 15)

 

Vyhrajte dětskou knihu Pohoršovna

Když jste jednou strašidlo, tak si nemůžete dovolit měkké srdce. Lidem je třeba škodit, děsit je a lekat. Jenže právě to se malé bludičce, sourozencům Krutohlavovým, Sudíčkovi a dalším ani trochu nechce. A právě proto se ocitají ve třídě Zloberty Škudibertové, která je má přivést na správnou cestu. Jenže strašidelné děti stále odolávají, přestože chvílemi to mají dost nahnuté, takže Zlobertu čeká skutečně těžký úkol. Podaří se jí nakonec přimět neposedné ratolesti ke strašení?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pohoršovna vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pohoršovna
probíhá od 14. do 27. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Pohoršovna

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohoršovna

Fischerová, Daniela

Mladá fronta, 2014

Vyhrajte knihu plnou roztomilých a hodných strašidel - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. jar1 napsal:

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kdy budete posílat výhru : kniha Pohoršovna, protože dosud nic nepřišlo.
    Děkuji jar1

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Dobrý den,

      knihy Pohoršovna odesílá nakladatelství Mladá fronta. Odesílá je většinou během jednoho měsíce od vyhodnocení. Pokud by Vám tedy kniha nepřišla do začátku dubna, tak se ozvěte a pokusíme se zapátrat, kdy (a zda) byla výhra odeslána. Dříve by to nemělo smysl.

      Děkujeme za pochopení a zachovejte přízeň nejen našim soutěžím.

  2. tatulda49-8 napsal:

    Dobrý den.Dnes jsem obdržel knížku (výhru ) Pohoršovna.Došla v pořádku a je velmi pěkná – vnočata budou mít též ohromnou radost ( jako já ). Děkuji a přeji krásný,příjemný den. JAROMÍR KOČÁRNÍK ( tatulda 49-8).

Napsat komentář