Vyberte si společenský román či napínavý thriller

Euromedia
Podivný případ se závětí musí vyřešit advokát Jake Brigance, kterého již čtenáři knih Johna Grishama znají. S Lisou McCullenovou jste pravděpodobně ještě tu čest neměli, ale i ona prožívá zajímavý příběh. Je jen na vás, který hrdina vám bude bližší.

Vraťte se společně s Jakem Brigancem do jižanského městečka Clanton a odhalte, co vedlo Setha Hubbarda k tomu, aby před svou smrtí změnil závěť ve prospěch černošky, která se o něj starala. Toto rozhodnutí vyvolává spoustu otázek, na které musí Jake Brigance najít odpovědi.

Také život Lisy McCullenové provází mnoho tajemství z minulosti, od které se nikdy nedokázala zcela odpoutat. Proto se rozhodne najít bezpečí a svobodu uprostřed uzavřené komunity obyvatel australského přímořského městečka. Jenže zdejší klid naruší Mike Dormer.

Vydejte se po stopě případu podivné závěti, nebo se ponořte do příběhu nečekaného vzplanutí lásky. Je jen na vás, kterou z možností zvolíte. Ve spolupráci se společností Euromedia Group vám přinášíme soutěž, ve které mají šanci tři z vás.

Nakladatelství Knižní klub nabízí především českou a světovou literaturu, detektivní romány a thrillery, historické a válečné romány a dětskou literaturu. Je součástí společnosti Euromedia Group, která patří mezi nejsilnější a největší firmy v rámci knižního trhu.

Nakladatelství Ikar je orientováno především na ženské čtenářky: romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce. Vlastní jej společnost Euromedia Group, která patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice.

 

Platanová alej

Román … a je čas zabíjet (1989) stál na počátku spisovatelské dráhy celosvětové legendy právnických thrillerů. Mnozí tvrdí, že jde o jedno z jeho nejlepších děl. Snad i proto se Grisham po pětadvaceti letech rozhodl do jižanského amerického městečka Clanton vrátit a napsat další příběh advokáta Jakea Brigance ze soudní síně, nazvaný Platanová alej.

Seth Hubbard, zámožný muž, umírá na rakovinu plic. Nikomu nedůvěřuje. Než si vezme život, zanechá novou, vlastnoručně psanou závěť. Jeho již dospělé děti, hospodyně a Jake jsou tak vtaženi do dramatického konfliktu plného zvratů. Hubbardův nový testament vyvolává spoustu otázek a nikdo na ně nezná odpovědi. Proč odkázal skoro celý majetek černošce, která se o něj starala? Ovlivnila chemoterapie a léky proti bolesti jeho úsudek? A jak to všechno souvisí s místem zvaným Platanová alej?

Autor: John Grisham

Vydalo: nakladatelství Knižní klub
Překlad: Jiří Balek
Počet stran: 552
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2015
ISBN: 978-80-242-4723-6

Přečtěte si o knize Platanová alej více a prolistujte si také ukázku.

 

Stříbrná zátoka

Lisa McCullenová se nikdy nedokázala odpoutat od minulosti. Ale nedotčené pláže a uzavřená komunita obyvatel australského přímořského městečka jí nabízí svobodu a bezpečí, po nichž tolik touží – když už ne pro sebe, tak pro svou desetiletou dcerku Hannah. Jenže pak přijede Mike Dormer, ubytuje se v rozpadajícím se hotýlku legendární lovkyně žraloků a Liziny tety Kathleen a veškerý klid a mír Stříbrné zátoky a vlastně vše, na čem Lise záleží, je rázem v ohrožení. Tenhle navoněný panák z Londýna chce totiž z hotýlku a zálivu, jenž skýtá útočiště velrybám, udělat prosperující turistické letovisko. A i když je to přesně ten typ člověka, kterého by Lisa měla nenávidět, co nevidět začne ohrožovat i Lisino rozhodnutí znovu se nezamilovat do někoho, kdo si to vůbec nezaslouží…

Autorka: Jojo Moyesová

Vydalo: nakladatelství Ikar
Překlad: Lucie Mikolajková
Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2015
ISBN: 978-80-249-2705-3

Přečtěte si více o knize Stříbrná zátoka.

 

Vyhrajte jednu ze dvou knih dle výběru

Jaká tajemství skrývá Platanová alej a jak s ní souvisí podivná závěť Setha Hubbarda? Stříbrná zátoka naopak dosud nabízela klid a bezpečí. To však platilo jen do chvíle, kdy se objevil Mike Dormer. Přiměje Lisu změnit názor a znovu se zamilovat? To se dozvíte, když si knihy z edice Světový bestseller přečtete. Sami si vyberte, zda toužíte po napínavém thrilleru, nebo spíše po společenském románu.

Ve spolupráci se společností Euromedia Group vám přinášíme soutěž, ve které mohou tři z vás vyhrát knihu dle vlastního výběru. Výherci si mohou vybrat libovolný z titulů Platanová alej a Stříbrná zátoka. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Platanová alej a Stříbrná zátoka
probíhá od 8. do 21. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Platanová alej anebo Stříbrná zátoka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlatanová alej

Grisham, John

Knižní klub, 2015

zobrazit info o knizeStříbrná zátoka

Moyesová, Jojo

Ikar, 2015

Vyberte si společenský román či napínavý thriller - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. sylver napsal:

    Dobrý den, včera přišla výhra, kniha Platanová alej.
    Děkuji.

Napsat komentář