Vychází nová kniha krále detektivního žánru

perex_posedlost
Jednem z nejprodávanějších světových spisovatelů detektivek přichází s novou knihou. Podaří se Alexi Crossovi vypátrat brutálního vraha žen?

Nejprve se najde zavražděná krásná žena se surově vytrženými vlasy, pak další mrtvá, která visí z okna s brutální řeznou ránou na břiše, do třetice ještě jedno zohavené tělo. Alex Cross je při vyšetřování vražd pod mimořádným tlakem a ani si nevšimne, že někdo si vzal na mušku i jeho, někdo tak posedlý a vyšinutý, že udělá cokoliv, jen aby dosáhl vytoužené pomsty.

 

Ukázka z knihy

První telefonát mě zastihl na ústředí okolo druhé odpoledne.

Nějakou ženu našli mrtvou v kufru jejího auta v parkovacích garážích v Georgetownu. Na Georgetown dost netypické, takže se mi chlupy na krku zježily víc než obvykle. Sjel jsem výtahem přímo do garáží Dalyho budovy a zamířil ven s velkým kelímkem kávy v ruce. Čekal mě dlouhý a únavný den.

Aby bylo jasno, mám svou práci opravdu rád. Rád poskytuji svůj hlas lidem, kteří za sebe už nemohou mluvit – těm, kterým byl hlas ukraden. A při mé práci to obvykle znamená, že se stali obětí násilí.

Policista, který dorazil jako první na místo činu, hlásil, že zaměstnanec garáží American Allied Parking v ulici M našel pod zaparkovaným BMW patřícím jisté Darcy Vickersové cosi jako kaluž krve. Když dorazila hlídka, vypáčila víko kufru a podezření potvrdila. Paní Vickersová neměla pulz a byla už nějakou dobu mrtvá. Teď čekali, až přijede někdo z oddělení vražd a převezme to.

A ten někdo jsem měl být já. Nebo jsem si to aspoň myslel.

Byl krásný jarní den. Nejlepší období roku ve Washingtonu. Probíhal Národní festival třešňových květů a ještě nás nezasáhla první vlna letní vlhkosti nebo letních turistů. Měl jsem stažené okénko a poslouchal „Soul Bossa Nostra“ od Quincyho Jonese tak hlasitě, že jsem skoro přeslechl mobil, když přišel druhý telefonát.

 

Posedlost

Autor: James Patterson
Přeložil: Ondřej Duha

Počet stran: 312
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135 x 205 mm
ISBN: 978-80-7466-553-0
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Posedlost vydalo nakladatelství Alpress.

Nenechte si ujít další ukázku z knihy.

 

O autorovi

James-PattersonJames Patterson, jeden z nejlepších vypravěčů současnosti, se narodil roku 1947 ve Spojených státech. Král detektivního žánru ročně napíše dvě až tři knihy, ale jak sám říká, nápadů má víc než kdy může sepsat. Mezi jeho neslavnější díla patří romány s hlavním hrdinou Alexem Crossem, policejním detektivem a psychologem pronásledujícím úchylná monstra (např. Čtyři slepé myšky, Sběratel polibků, Jacka a Jill, Chuť krve). Dva příběhy byly zfilmovány a hlavního představitele Alexe Crosse si zahrál Morgan Freeman. K dalším úspěšným titulům patří série Ženský vyšetřovací klub (např. První musí zemřít, Druhá šance). Na základě těchto románů vytvořila americká televizní stanice ABC seriál. Jedním z producentů je i sám James Patterson. Držitel ceny „Thriller Master Award od The International Thriller Writers“ žije se svou ženou a synem na Floridě v Palm Beach County na Floridě.

Nakladatelství Alpress vydává, kromě samostatných románů, dvě autorovy série – Ženský vyšetřovací klub a Alex Cross.

Nejprodávanějším světovým spisovatelem je autor detektivek James Patterson. Podle časopisu Forbes si od dubna loňského roku do letošního dubna vydělal prodejem knih 84 milionů dolarů (1,4 miliardy korun). Na jeho příjmu se podle Forbesu stejně jako u dalších úspěšných autorů podepisuje hlavně rostoucí trh elektronických knih. Pattersonovy příjmy se výrazně zvýšily proti předchozímu roku, kdy se jeho knihy prodaly celkem za 70 milionů dolarů (1,2 miliardy korun). Ovlivnila to především nová smlouva, v níž vydavatel nabídl Pattersonovi 150 milionů dolarů za 17 knih. Nakladatelství Alpress je v České republice jeho výhradním vydavatelem.

Další autorovy knihy:

(Zdroj informací a obrázku: nakladatelství Alpress)

 


Nakladatelství Alpress vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství Alpress každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePosedlost

Patterson, James

Alpress, 2014

Napsat komentář