Vzhůru za vikingy!

sword-658746-m
Koho by nelákala dávná tajemství spojená s hordami nájezdníků, které historie nazvala vikingové. V dnešních knižní tipech vám představíme dva romány, které vás do časů divokých vikingů v pohodlí domova přenesou.

Přesuňme se v čase do roku 1010 do Říma. V knize Drsný je zákon mé země se setkáváme s norskou lodí Rosomák, na níž se vikingové vydávají na riskantní, nebezpečnou výpravu kolem afrického pobřeží. Podaří se jim získat vytoužené bohatství? To se dozvíme v knize od Tore Kvaeven, kterou vydalo nakladatelství Plus. Přečtěte si ukázkovou kapitolu!

Drsný je zákon mé země

Autor: Tore Kvaeven

Nakladatelství: Plus
Vazba: vázaná
Počet stran: 440
Formát: 140×205

Přečtěte si více o knize Drsný je zákon mé země.

Přichází nové zvyky, nové časy, Bílý Kristus. Všechno staré umírá, ve Švédsku i Gautlandu, v Dánsku i v Norsku. Není tomu tak? Co se stane s bohy našich předků, se svatyněmi a výpravami? Co bude s obětováním? Jak se změní hry dětí a uvažování dospělých? A co samy zákony, skaldové a zákonopravci? Vše zmizí. Mladší synové z mnoha rodin ještě vyjíždějí na výpravy a věří, že staré časy se svými obyčeji přetrvají. Ty vidíme tady okolo sebe. Ale nejstarší synové, dědici půdy, sedí doma a rozhodují o statcích, o lodích i o celé zemi, a krok za krokem přivádějí časy nové.

Gróňan kráčel temnými uličkami města. Kroky zněly na kamenech jako kapky v krápníkové jeskyni a z nebe už zmizely i poslední hvězdy. Světle modrá barva oblohy byla stejně chladná jako Gróňanův pohled. Šel po Via Nova kolem zanedbaných domů se spícími nájemníky, podél rozvalin Tiberiova paláce a Titových lázní a okolo zbytků velkého cirku. Kočky se před ním plížily do stínů a kulhaví toulaví psi se zvedali a uskakovali na stranu. Toho rána patřil k prvním živým tvorům. Procházel úzkými uličkami, kde vzduch čpěl plísní i močí, kolem kostelů a katedrál, kolem stavenišť s kladkostroji a odpočívajícími zdvižemi. Všude kolem byla lana, lešení, trámy a kameny, vyrovnané do hald i jen tak na hromadách. Toho si však nevšímal. Zabočil mezi zbytky staré ulice Vicus Tuscus, kudy Římané v dávné minulosti přiváděli bílé krávy, aby je obětovali Saturnovým dcerám. Šel po Via Aurelia až k Aemiliovu mostu, který se s šesti oblouky klenul nad vodami Tibery. Seskočil ze schodů a vydal se po nábřeží jižním směrem. Vlasy měl světlé jako kosti vysušené a vybělené větrem. Řeka, stejně rychlá jako jeho kroky, byla vznešená a těžká. Těžká jako osud sám. Těžká jako loď s dračí hlavou na přídi, když ji vesla ženou po klidné vodě.

Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a.s. o literaturu pro dospělé. Ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány – se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

—————————————————

Následující kniha nese název Vikingova čarodějka. Jedná se o neotřelý příběh – objevují se zde vikingové, čarodějky, kouzla, ale dojde i na lásku a milostná vzplanutí! Kniha pochází z pera Wilkins A. Kelli a vydalo ji nakladatelství Alpress. Nahlédněte do ukázky z knihy!

Vikingova čarodějka

Autor: Wilkins A. Kelli

Nakladatelství: Alpress
Vazba: pevná s přebalem
Počet stran: 280
Formát: 135×205

Přečtěte si více o knize Vikingova čarodějka.

Když se rozzuření vesničané chystají upálit mladou čarodějku Odariu, objeví se naštěstí horda bojovníků a dívku zachrání. Ta sice unikla smrti, ale ocitne se v rukou divokých Vikingů. Jejich vůdce Rothgar chce zpočátku využít jejích magických schopností, pak se však do krásné čarodějky zamiluje. Jeho muži mají z kouzel opravdový strach a vzbouří se…

Brennan jí sevřel nadloktí pevněji a odvlekl k pódiu. „Tvá duše musí být očištěna od smrtelných hříchů.“ Odaria se ohlédla a kousek od vrcholu kopce spatřila Daracha. Během minulých měsíců se z nich stali přátelé a důvěrníci. Věděl, že je nevinná, ale přesto neudělal nic, aby ji zachránil. Proč? I on se bojí Brennanova hněvu? „Osvoboď mě a ušetřím tě, Darachu,“ vykřikla. „Víš moc dobře, že jsem se ničeho zlého nedopustila. Pověz jim to. Je to tvoje poslední šance.“ Jejich pohledy se na vteřinu setkaly. Pak Darach sklonil hlavu a pokřižoval se. „Ty zbabělý mizero,“ zamumlala. Brennan ji strčil na pódium a praštil s ní o kůl z hrubě opracovaného dřeva. Škubla sebou, když jí páteří projel záblesk bolesti. Záda měla po dvou týdnech mučení samou podlitinu a spáleninu.

Nakladatelství Alpress vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další můžete vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDrsný je zákon mé země

Kvaeven, Tore

Plus, 2015

zobrazit info o knizeVikingova čarodějka

Wilkins, Kelli A.

Alpress, 2014

Napsat komentář