Záhadám na stopě v napínavých knihách

tajemno
Toužíte po napínavé detektivce, ale nevíte, kterou si vybrat? Zkuste nahlédnout do našich dnešních knižních tipů, určitě si vyberete!

Pro hlavní hrdinku Toru Hamiltonovou bylo už samotné přestěhování se do shetlandských končin dosti skličující. Nemohla tušit, že prvotní rozmrzelost brzy vystřídá děs. Knihu Obětina autora S. J. Boltota vydalo nakladatelství Domino.

Obětina

Za jednoho upršeného nedělního odpoledne nalezne v rašeliništi dokonale konzervovanou mrtvolu mladé ženy, v jejíž hrudi zeje díra po brutálně vyrvaném srdci. Tři runové znaky na kůži zemřelé připomínají tajemná vyřezávaná znamení, která Tora vídá rozesetá po celých Shetlandách, dokonce i na krbové římse tchánova domu.V pátrání po původu run zabředá až ke středověkým legendám a usilovně se snaží nalézt jejich spojitost s mrtvou ženou. Čím více poznatků se jí daří shromáždit, tím silněji na ni manžel, šéf a dokonce i nevrlý detektiv naléhají, aby věci nechala, jak jsou. Opravdu jim jde jen o její duševní klid?

Pohled na mrtvolu mě neděsí. Co mě vyděsilo, byly souvislosti.
My, co si vyděláváme na živobytí díky zranitelnosti lidského těla, přijímáme všudypřítomnou smrt téměř jako nezbytnou podmínku a součást naší práce. Pro většinu lidí je chvíle, kdy duše opouští pozemskou tělesnou schránku tvořenou kostmi, svaly, tukem a šlachami, obestřena zástěrkou tajemna. Avšak pro nás j záležitost smrti a rozkladu pozvolna ale systematicky odhalována v místnosti lesknoucí se chirurgickou ocelí, kde se pod bílými rubáši rýsují obrysy lidských těl.

Prolistujte si celou ukázku z knihy a přečtěte si i naši ukázku z knihy!

Autor: S. J. Bolton

Překlad: Martin Verner
Počet stran: 528
Formát: 142 × 211
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Obětina

———————————————————–

Detektivní příběh v knize Trojí hra není zcela obvyklým – už jen proto, že od začátku víme, kdo je vrah. Román autora Richarda Masona vydalo nakladatelství Leda.

Trojí hra

Tajemství vyrůstá odjinud – setkání s americkou dědičkou cornwallského zámku a šlechtického titulu, kdy se talentovaný houslista ve svých dvaadvaceti letech tragicky zamiloval. Autor brilantně rozehrává kolotoč překvapivých zvratů, ovšem za romantickými kulisami se objevuje hluboce realistická psychologická a introspektivní sonda, jíž vypravěč proniká přes odstup mnoha let do smyslu událostí, do svého charakteru i do omylů, jež ho zavedly na scestí. Opojná první láska, nepochopené přátelství, zrada a spiknutí, to vše sebestředný mladý muž kdysi plně nevnímal, tak jako si my sami málokdy včas uvědomujeme důsledky svého jednání – a pak zbaběle obviňujeme osud.

Vzpomínám si na potlesk. Vzpomínám si na Ellin obličej – seděla v první řadě vedle otce a nevlastní matky. Vzpomínám si, jak jsem se ukláněl a jak jsem dával znamení Erikovi, aby se ukláněl také, a jak… K čemu ta vzpomínka je? To, že se na koncert rozpomenu, mi nepomůže pochopit události, které bych vysvětlil rád. Na své kariéře nevidím nic záhadného. Nesnažím se vylíčit svůj život po kronikářsku, ale přijít na kloub tomu, co jsem provedl; chci se postavit svému zločinu tváří v tvář a pokusit se jej objasnit, nebo přinejmenším pochopit.

Autor: Richard Mason

Překlad: Richard Podaný
Počet stran: 244
Formát: 140 × 206
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Trojí hra

———————————————————–

Jedno ztracené evangelium, jeden ďábelský kult a jeden muž, který musí odhalit pravdu. Román Teplářské tajemství autora Chloe Pavola odkrývá ztracené evangelium. Knihu vydalo nakladatelství Metafora.

Teplářské tajemství

„Najděte Kašparovo evangelium, jinak vaše dcera zemře!“ Expert na dějiny i taje řádu templářů, bývalý člen britské tajné služby, se vydává na nebezpečnou cestu po celém světě, aby odhalil temné tajemství ukryté v samém srdci křesťanství a zachránil víc než jeden život. Dva tisíce let ztracené evangelium skrývá šokující pravdu o Ježíši a ten, kdo se relikvie zmocní, získá neomezenou vládu nad světem. Satanské bratrstvo horečně pátrá po zmizelém manuskriptu a Caedmon se pouští do závodu s časem. Jeho zběsilá cesta za polapením nejvýbušnějšího tajemství světa vede z Indie do Španělska a nakonec do merovejského kostela v centru Paříže… Rozluští všechny záhadné symboly a složitě zakódované hádanky? Podaří se mu vůbec přežít?

Anala Patelová v omámeném stavu několikrát zamrkala a místnost se začala zaostřovat. Bušení srdce proti její hrudní kosti ji ujistilo, že je mezi živými a neocitla se v nějakém posmrtném předpeklí.
Brzy se mi rozskočí hlava, pomyslela si, když přemýšlela, proč si někdo nevzal dláto a kladivo a nedodělal ji. Cítila se naprosto zdecimovaně a došla k závěru, že má kocovinu a trpí vážnými následky přehnaného pití. Za žádnou cenu se ale nedokázala rozpomenout, že by byla na nějakém večírku.

Prolistujte si celou ukázku z knihy!

Autor: Chloe Pavlov

Překlad: Viktor Faktor
Počet stran: 400
Formát: 133 × 206
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Teplářské tajemství

———————————————————–

Za pravdou o smrti své dcery se vydá hlavni hrdinka Kate v knize Případ Amelia. Kniha autorky Kimberly McCreight se stala New York Times Bestsellerem a u nás ji vydalo nakladatelství Ikar.

Případ Amelia

Jeden z nejočekávanějších debutů loňského roku, který kritika přirovnává ke Zmizelé Gillian Flynnové. Ten den má Kate svou patnáctiletou dceru po vyučování vyzvednout. Když však (se zpožděním, jako obvykle) ke škole dorazí, je na místě už záchranka a policie. I oni jsou tu kvůli Amelii – Amelia totiž skočila ze střechy budovy… Několik týdnů po pohřbu se Kate vrací zpět k práci do advokátní kanceláře, když vtom jí přijde podivná zpráva z neznámého čísla, v níž se říká, že smrt Amelie nebyla sebevraždou. A Kate se rozhodne najít pravdu. Nejen o tom, co se doopravdy přihodilo, ale kdo její dcera vlastně ve skutečnosti byla.

Kate dlouze vydechla a svěsila ramena. Konečně jí nastartoval počítač a na obrazovce se otevřela její e-mailová schránka. Od večera, kdy si ji kontrolovala doma, jí přišlo jen málo zpráv. Mnohem méně, než by dostala v době před Ameliinou smrtí. Teď, když je Kate zpátky v kanceláři, lidé to zřejmě vezmou tak, že na ni mohou přestat brát ohledy. A část Katiny duše už se těšila na to, jak ji pohltí všední rutina její práce, ačkoli ta práce už pro ni nebyla důležitá. Kate dál zírala na e-mailovou schránku, když vtom pípl mobilní telefon, že jí přišla zpráva.

Prolistujte si celou ukázku z knihy!

Autorka: Kimberly McCreight

Překlad: Jana Kordíková
Počet stran: 408
Formát: 125×200
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Případ Amelia


Která z knih vás nejvíce zaujala? Napište nám do komentářů.

Nejen knihy z našich tipů můžete vydražit
v aukcích Klubu knihomolů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeObětina

Bolton, S. J.

Domino, 2014

zobrazit info o knizeTrojí hra

Mason, Richard

Leda, 2014

zobrazit info o knizeTemplářské tajemství

Palov, Chloe

Metafora, 2014

zobrazit info o knizePřípad Amelia

McCreight, Kimberly

Ikar, 2014

Napsat komentář