Zasoutěžte si o příběh z mexického Guerrera, kde je těžké být ženou

Ukradene-modlitby-perex
Ladydi netouží po ničem jiném, než být normální dívkou, místo toho je její každodenní život naplněný strachem z mužů, kteří přijíždějí v černých autech do jejich vesnice. A stejně jako její matka udělá cokoli, aby se před narkobarony zachránila.

Život v horách pod nadvládou drogových kartelů

Ladydi Garcia Martinez je vášnivá, zábavná a chytrá. Ale to není žádná výhra. Narodila se totiž do světa, kde je nebezpečné být dívkou. V horách mexického Guerrera se musí ženy o sebe postarat samy, protože jejich muži odešli hledat příležitost jinam. Ve stínu drogové války se tu na kraji vesnice kupí těla, aby se za pomoci štírů a hadů vrátila zpátky do země. Vyučování probíhá jen občas, to když se nějaký dobrovolník nechá zlákat, aby na jeden školní rok opustil město. V Guerreru kralují narkobaroni, zatímco matky tu převlékají svoje dcery za syny, a pokud to nejde, „dělají je ošklivé“ – stříhají jim vlasy, začerňují zuby, cokoli, jen aby je uchránili před nenasytnými drogovými kartely. A kdykoli se nablízku objeví černé SUV, Ladydi se spolu se svými kamarádkami schovávají do děr za domy jako zvířata, aby je nikdo neviděl.

 

Ukradené modlitby

Autorka: Jennifer Clementová

Vydalo: nakladatelství Knižní klub
Překlad: Šárka Kadlecová
Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-242-4676-5

Přečtěte si více o knize Ukradené modlitby, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Knižní klub.

Nakladatelství Knižní klub nabízí především českou a světovou literaturu, detektivní romány a thrillery, historické a válečné romány a dětskou literaturu. Je součástí společnosti Euromedia Group, jejímž majitelem je společnost Arraviet, s.r.o. Společnost Euromedia Group patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice.

 

Ukázka z knihy

Jmenuju se Ladydi Garcia Martínezová, mám hnědou kůži, hnědé oči, hnědé kudrnaté vlasy a vypadám jako každý, koho znám. Když jsem byla malá, matka mě oblékala za kluka a říkala mi Chlapče.
Všem jsem oznámila, že se narodil kluk, vyprávěla.
Kdybych byla dívka, ukradli by mě. Stačilo, aby překupníci drog zaslechli, že je tu někde hezká holka, a přihnali by se do naší země v černých escaladech a odvezli ji pryč.
V televizi jsem viděla, jak se dívky parádí, češou si vlasy a zaplétají si do nich růžové mašle nebo nosí make-up, ale u nás doma se nic takového nikdy nedělalo.
Možná ti budu muset vyrazit zuby, řekla matka. (str. 7)

 

Vyhrajte knihu Ukradené modlitby

V mexickém Guerreru si každá matka přeje mít syna. Jakmile se totiž narodí děvče, celý jejich život od té doby provází strach. Jakmile totiž zdejší narkobaroni zjistí, že je ve vesnici dívka, a navíc je hezká, odvezou ji ve svých černých autech neznámo kam. Všechny zdejší ženy přemýšlejí, jak z toho ven, ale napadne je řešení? Přečtěte si, jaké to je vyrůstat v místě, odkud odešli muži a zůstali pouze drogové kartely a kam ani turista nezabloudí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Knižní klub vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ukradené modlitby vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ukradené modlitby
probíhá od 24. ledna do 6. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Ukradené modlitby

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUkradené modlitby

Clementová, Jennifer

Euromedia Group, 2014

Zasoutěžte si o příběh z mexického Guerrera, kde je těžké být ženou - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Verina napsal:

    Dobrý den, dnes mně přišla v pořádku výherní kniha ,,Ukradené modlitby“, moc děkuji. Než ji v dubnu dostane dcera k narozeninám, tak si ji stihnu přečíst. Ještě jednou děkuji.

Napsat komentář