Sci-fi, horor i fantasy pro milovníky nadpřirozena

full-moon-1442875-m
Pojďte s námi utéct před lednovými mrazy do světa magie a napětí! V dnešních knižních tipech vám nabídneme inspiraci z oblasti thrillerů a dalších tajemných a vzrušujících příběhů.

Na prvním místě není tak docela knížka – je to kompletní audiokniha  HUNGER GAMES , která obsahuje všechny tři díly, tedy Arénu smrti, Vražednou pomstu a Sílu vzdoru známé autorky Suzanne Collins. Zaposlouchejte se do příjemného hlasu Terezy Bebarové a prožijte Katnissino dobrodružství, které se ve formě audioknihy bude zdát ještě opravdovější. Audioknihu vydalo nakladatelství Fragment.

HUNGER GAMES

Autorka: Suzanne Collins

Nakladatelství: Fragment

Přečtěte si více o audioknize HUNGER GAMES.

 

Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. To jsou Hunger Games – Hladové hry.
Katniss chtěla jen zachránit život své sestře, která byla do této zvrácené reality show vylosována. Dobrovolně odchází zemřít, ale statečně bojuje o holý život a vyhrává. Nevzdává se. Bouří se. Vzdoruje. V nesvobodném světě kolem sebe vyvolává revoluci a staví se do jejího čela. Zvítězí nebo se stane jen loutkou v rukou někoho mocnějšího?

——————————————-

Věříte na život na jiných planetách? Myslíte, že ve vesmíru nejsme sami? Pak přesně pro vás je kniha Solaris od Stanisława Lema. Vydejte se na výpravu do vesmíru s překvapivými výsledky. Děj tohoto sci-fi příběhu byl již dvakrát zfilmován. Kniha vychází v nakladatelství Leda.

Solaris

Autor: Stanisław Lem

Nakladatelství: Leda
Vazba: vázaná
Počet stran: 264

Přečtěte si více o knize Solaris.

Při vesmírné výpravě na dalekou planetu Solaris se astronauti nečekaně setkají s bytostmi vybavenými inteligencí založenou na odlišných, lidem neznámých principech. Je totiž součástí živého organického oceánu, jenž dokáže zhmotnit nevyslovené lidské myšlenky, a dokonce vytvořit kopie dávno zemřelých lidí. Zoufalé úsilí výzkumníků, kteří vzdorují nepochopitelným jevům a nasazují životy, aby prolomili bariéru odlišnosti nebo jí alespoň porozuměli, přináší fascinující zkušenost. Snaha o porozumění mezi jinak myslícími může vyjít naprázdno, pro účastníky je však přesto zásadně důležitá, protože otevírá psychologický pohled do jejich vlastního nitra a odkrývá rozporuplnou lidskou přirozenost.

——————————————-

Temné bratrstvo je prvním dílem trilogie od nového slibného britské fantasy spisovatele jménem Luke Scull. Příběh pojednává o fiktivní zemi, ve které nastala kvůli nedostatku kouzel a magie doba temna. Může být ještě tento svět zachráněn? To se dozvíte v knize, kterou vydalo nakladatelství Host. Nahlédněte do ukázky.

Temné bratrstvo

Autor: Luke Scull

Nakladatelství: Host
Vazba: vázaná
Počet stran: 447

Přečtěte si více o knize Temné bratrstvo.

Je doba temna. Zásoby kouzla čerpaného z mrtvých bohů pomalu docházejí. Démoni a krakatoni zamořují zemi a poslední hranice mezi říšemi se začínají hroutit. Žárliví vládci tří velkých měst sedí ve svých kamenných věžích a přemítají nad tou špetkou magie, která zbývá… Není to doba stvořená pro hrdiny. Hrdinské písně jsou už dávno zapomenuty, odvážné činy nikdo nezapisuje. I v takových chvílích se však najde pár odvážlivců, kteří si uchovají jiskru naděje, spojí své síly na obranu proti tyranii nesmrtelných mágů a vytvoří nezvyklou skupinu – Temné bratrstvo.

——————————————-

Ideální knihou pro teenagery, kteří mají slabost pro fantasy, je Kronika vzkříšence – Druhé procitnutí. Jde o hororový příběh z pera významného českého ilustrátora a autora komiksů Petra Kopla. Příběh pojednává o Martinu Lafetkovi, jeho životě a temném dobrodružství, které se odehrává v současnosti přímo v České republice v okolí Jihlavy. Knihu vydalo nakladatelství Zoner Press. Prohlédněte si ukázku.

Kronika vzkříšence – Druhé procitnutí

Autor: Petr Kopl

Nakladatelství: ZonerPress
Vazba: pevná bez přebalu
Počet stran: 176

Přečtěte si více o knize Kronika vzkříšence – Druhé procitnutí.

Martin Lafetka byl normální dospívající kluk s běžnými problémy. Někdy míval pocit, že je tak obyčejný, až je pro ostatní skoro neviditelný. Jeho velkým přáním bylo dokázat něco výjimečného. Některá přání by se však neměla plnit. Martin zemřel. Tím ovšem jeho potíže teprve začaly. Byl povolán zpět do života, aby se stal členem řádu vzkříšenců, jejichž úkolem je doprovázet zbloudilé duše ke Světlu. Něco se však zvrtlo. Rituál, kterým byl povolán, nebyl proveden správně a Martina teď čeká boj proti samotnému řádu. Nebojuje však pouze o svůj vlastní život.

——————————————-

Jako poslední vám představíme ještě jednu knihu ve formě komiksu. Komiks Galaxia vycházel v 80. letech v časopise ABC – dnes se můžete setkat s jeho knižní podobou doplněnou o původní ilustrace. Autorem ilustrací je český kreslíř František Kobík, text napsal Václav Šorel. Knihu vydalo nakladatelství XYZ. Prolistujte si ukázku.

Galaxia

Autor: Václav Šorel

Nakladatelství: XYZ
Ilustrace: František Kobík
Vazba: vázaná
Počet stran: 256
Přečtěte si více o knize Galaxia.

Dva astronauti ztracení ve vesmíru proletí červí dírou a náhodou objeví jinou Zemi, která byla zničena neznámou katastrofou, ale kde stále existuje život. Setkají se s jejími obyvateli a čelí obřímu hmyzu. Obrovští sršni, pavouci a mravenci jsou důsledkem genetických pokusů, které se vymkly kontrole.


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Máte v oblibě sci-fi a hororovou literaturu? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další můžete
vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHUNGER GAMES – komplet – AUDIOKNIHA
Aréna smrti, Vražedná pomsta, Síla vzdoru

Collins, Suzanne

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeSolaris

Lem, Stanisław

Leda, 2014

zobrazit info o knizeTemné bratrstvo

Scull, Luke

Host, 2014

zobrazit info o knizeKronika vzkříšence – Druhé procitnutí

Kopl, Petr

Zoner Press, 2014

zobrazit info o knizeGalaxia

Šorel, Václav

XYZ, 2014

Napsat komentář