Humor v knihách pro kluky i holky

Dívka čte knihu
Dárky už jsou dávno rozbalené, ale prázdniny dětem ještě rozhodně nekončí. Malí knihomolové se už určitě do nových knižních přírůstků začetli a pomalu začínají řešit, co budou číst později. Rádi bychom vám doporučili čtyři vtipné knihy  vyberou si kluci i holky.

 

Pro školáky, kteří ohrnují nos nad pohádkami a raději se trochu bojí, připravilo nakladatelství Fragment další díl ze série Děsivé storky  tentokrát s podtitulem Úsměv, prosím… přichází zlo!

Z modrého fordu byla na fotce jen hromada šrotu. Vypadalo to jako záběr z místa nějaké hrozné autonehody. Přední sklo roztříštěné napadrť. Kapota pokroucená, nárazník zprohýbaný. Dvířka u řidiče vmáčknutá dovnitř.

Pokračujte ve čtení ukázky.

Děsivé storky – Úsměv, prosím… přichází zlo!

Autor: Robert Lawrence Stine

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-253-2123-2
Věk: 11+

Pojďte se bát!
Hororový příběh, ze kterého vám bude zaručeně běhat mráz po zádech, vás zavede do opuštěného starého domu. Fotoaparát nalezený ve sklepě není zřejmě tak úplně obyčejný. Přináší jen samé zlo! Fotografie totiž ukazují nešťastné a děsivé události, které se brzy stanou. Podaří se ďábelský vynález zneškodnit?

––––––––––––––––––––––––

 

Dětem, které neusnou bez rozsvícené lampičky, raději strašidelné příběhy nepořizujte  vsaďte na humor. Již podruhé se setkáte se školákem Kájem a jeho společníkem. Tentokrát se ale vypravíte do Londýna a o legrační zážitky tam nebude nouze. Knihu Coolman a já – Zachraň se, kdo mužeš vydalo nakladatelství Grada.

Coolman a já – Zachraň se, kdo můžeš

Autoři: Bertram Rüdiger, Heribert Schulmeyer

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-247-4717-0
Věk: 8+

Školáka Káje doprovází jeho neviditelný společník COOLMAN tentokrát do Londýna. A opět je to ten, který všechno ví a zná, a proto jsou jeho rady zaručené… upřesněme  zaručeně katastrofální! Nepříjemnosti a trapasy se střídají v rychlém sledu. Ze Stonehenge jsou trosky, starý dobrý rolls-royce končí ve šrotu, na scéně se objeví nesnesitelně uhlazený podvodník a láska k Leně snad opět nebude opětována… Je vůbec naděje na šťastný konec?
Zábavné čtení a spousta komiksových ilustrací pro děti od 9 let.

––––––––––––––––––––––––

 

Nadsázka a vtip  to jsou poznávací znamení série Deník rebelky. Nakladatelství Fragment nyní opětovně vydalo druhý díl této série s podtitulem Moje trapný dvojče. Vypadá to na pěkně zamotaný příběh, který vypravěčka Sadie ještě přikoření svými trefnými komentáři.

Ale Kyle je posedlý sběratelstvím už odjakživa. Je fanda přes retronábytek a tak podobně,“ vykládat Cormac a s protaženým obličejem ukázal na příklad – na hnědooranžovou pohovku do L, vzorovanou vzájemně propletenými spirálami.

 

Deník rebelky – Moje trapný dvojče

Autroka: Karen McCombie

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-253-2153-9
Věk: 11+

Ahóóój! Jmenuju se Sadie a moji trhlou rodinku jsi už poznala. Vůbec tě tím pádem nepřekvapí, že se můj šílenej brácha Sonny stal členem chlapecké hudební skupiny. Je naprosto trapnej, a díky slávě, která mu pěkně stoupla do hlavy i totálně nesnesitelnej. V záři reflektorů se chce opejkat i kámoš Cormac. Touží být jevištním komikem. A co já? Kdy si někdo začne všímat mě?

––––––––––––––––––––––––

 

Na trochu vážnější notu hraje příběh malé Klaudie, která nemá tatínka a s mámou se stěhuje do Prahy. Hledat si kamarádky v nové třídě není jen tak, například s jejich babičkami může být problém… Knihu Jsem průšvih jménem Klaudie vydalo nakladatelství Fragment.

Proč ale Ditině babičce tak vadilo, že nemám taťku? To by mělo vadit mamce a mně, proč ale někomu jinému? Když se mě ptala, co můj tatínek dělá, asi podle toho chtěla určit, jestli se pro Ditu jako kamarádka hodím. Nebo kdybych řekla třeba, že můj tatínek je ortoped, ona by řekla, že jí loupe v koleni. Měla jsem jí možná říct, že mám tatínka filozofa. Někde. A že kdyby potřebovala, mohl by jí vysvětlit, proč si inteligentní člověk nenasází na zahradu sádrové trpaslíky.

Pokračujte ve čtení ukázky.

Jsem průšvih jménem Klaudie

Autorka: Milena Durková

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-253-2415-8
Věk: 11+

Klaudii je třináct a nemá to zrovna lehké  už proto, že bydlí jenom s maminkou v malém městě. A její mamka se náhle rozhodne, že se přestěhují do Prahy, i když ještě neskončil školní rok! Klaudie si musí zvyknout na novou školu a neztrapnit se tam, najít si nové kamarádky. Nejprve je to dost náročné, ale brzy se začnou dít zajímavé věci. Přečtěte si, co o nich říká sama Klaudie!

 


Dostaly vaše děti nějakou pěknou knihu pod stromeček? Napište nám!

A po těchto představených titulech i jiných knihách se můžete podívat v našich aukcích.

 

Autor úvodní fotografie: Wolfgang Lonien (licence Creative Commons)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCoolman a já
Zachraň se, kdo můžeš

Rüdiger, Bertram - Schulmeyer, Heribert

Grada, 2014

zobrazit info o knizeJsem průšvih jménem Klaudie

Durková, Milena

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeDěsivé storky – Úsměv, prosím... přichází zlo!

Stine, Robert Lawrence

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeDeník rebelky – Moje trapný dvojče

McCombie, Karen

Fragment, 2014

Napsat komentář