Zkraťte svým dětem čekání na Ježíška

girl-with-book-1422544-m
Čekání na Ježíška je pro každé dítě tak dlouhé! S pomocí dnešních knižních tipů však můžete svým ratolestem ono netrpělivé vyčkávání usnadnit. Přinášíme inspiraci pro nedočkavá dítka!

 

 

První dvě knihy jsou určeny dětem, které se chystají do školy. Svého předškoláčka můžete zabavit a zároveň nenápadnou formou vzdělávat a připravovat do školy. Knížky Šikovný předškolák – příprava na zápis a Chytrý předškolák – příprava na zápis obsahují různé doplňovačky, hádanky, prověřují jeho logické a analytické uvažování i pozornost. Knihy vydalo nakladatelství Fragment. Nahlédněte do ukázky z první i druhé knihy!

Šikovný předškolák – příprava na zápis

Nakladatelství: Fragment

Počet stran: 64
Rozměr: 210×290

Přečtěte si více o knize Šikovný předškolák – příprava na zápis.

Pracovní sešit je plný zábavných úkolů, díky nimž si děti nenásilnou formou procvičí dovednosti a schopnosti, které by měly zvládnout.
V tomto díle budeme trénovat:

  • pozornost
  • soustředění
  • grafomotoriku
  • uvolňování ruky

Chytrý předškolák – příprava na zápis

Nakladatelství: Fragment

Počet stran: 64
Rozměr: 210×290

Přečtěte si více o knize Chytrý předškolák – příprava na zápis.

Pracovní sešit je plný zábavných úkolů, díky nimž si děti nenásilnou formou procvičí dovednosti a schopnosti, které by měly zvládnout.
V tomto díle budeme trénovat:
• zrakové a sluchové vnímání
• logické uvažování
• orientaci v prostoru
• počítání

————————————-

Pro menší děti je vhodná knížka Spojovačky – Zvířátka. Autorkou je Romana Šíchová, titul vydalo nakladatelství Fragment a oblíbí si jej všechny děti! Hravou formou si přitom procvičí i dovednosti důležité pro vstup do školy. Nahlédněte do ukázky!

Spojovačky – Zvířátka

Autorkta: Romana Šíchová

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 64

Přečtěte si více o knize Spojovačky – Zvířátka.

Oblíbené spojovačky děti baví, takže si ani nevšimnou, že procvičují důležité dovednosti: uvolnění ruky, pečlivost, počítání a soustředění. Sešit je výbornou pomůckou pro domácí práci s dětmi. Obrázky si mohou vybarvit a formou jednoduchých otázek prověří svoje znalosti o zvířátkách. Chytrá zábava nejen pro předškoláky!

————————————-

Poslední knihu ocení malí matematici! V knize Počítej a lušti mohou potrápit mozek při řešení matematických problémů i zábavných rébusů. Může sloužit i jako doplňující příručka matematiky pro základní školy. Knihu napsala Iva Nováková a vyšla v nakladatelství Portál.

Počítej a lušti

Autorka: Iva Nováková

Nakladatelství: Portál
Počet stran: 64

Přečtěte si více o knize Počítej a lušti.

Děti procvičují sčítání a odčítání do 20 s přechodem přes desítku, číselné řady 1 až 100 a sčítání a odčítání do 100 s přechodem násobků deseti. Pomocí výsledků luští tajenky, což je více motivuje k počítání. Text a tajenky na sebe navazují a vytvářejí dva jednoduché příběhy – O veselém klaunovi a jeho autíčku a O báječných prázdninách. Sešit je doplněný o dokreslovačky a několik obrázků k omalování podle výsledků.


Zaujaly vás dnešní tipy? Mají vaše děti v oblibě podobné sbírky hádanek a hříček? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další
můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠikovný předškolák – příprava na zápis

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeChytrý předškolák – příprava na zápis

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeSpojovačky – Zvířata

Šíchová, Romana

Fragment, 2014

zobrazit info o knizePočítej a lušti

Nováková, Iva

Portál, 2014

Napsat komentář