Fantasy novinky, které přitáhnou vaši pozornost

Pisen_krve_Temne_bratrstvo
Není to tak dlouho, co se na poli literatury objevili dva noví autoři. Jejich prvotiny Temné bratrstvo a Píseň krve vyvolaly nadšené ohlasy nejen u kritiky, ale především u čtenářů. Jak jejich neotřelé a tajemné světy osloví vás?

Luke Scull i Anthony Ryan mají společného více než jen vlast. Oba dokázali, že jde debutovat ve velkém stylu. Ve svých knihách představili nové světy a ukázali, že fantasy žánr má stále co nabídnout. O čem jejich prvotiny jsou?

 

Temné bratrstvo

První díl strhující trilogie od nejslibnějšího nového hlasu britské fantasy.

Je doba temna. Zásoby kouzla čerpaného z mrtvých bohů pomalu docházejí. Démoni a krakatoni zamořují zemi a poslední hranice mezi říšemi se začínají hroutit. Žárliví vládci tří velkých měst sedí ve svých kamenných věžích a přemítají nad tou špetkou magie, která zbývá…

Není to doba stvořená pro hrdiny. Hrdinské písně jsou už dávno zapomenuty, odvážné činy nikdo nezapisuje. I v takových chvílích se však najde pár odvážlivců, kteří si uchovají jiskru naděje, spojí své síly na obranu proti tyranii nesmrtelných mágů a vytvoří nezvyklou skupinu – Temné bratrstvo.

***

Debutující autor Luke Scull vepsal do stránek této knihy působivé množství násilí, nejasné smrtelnosti a zrady. Potěší příznivce temných stránek epické fantasy.

- SFX

 

Mimořádné, odvážné a geniální. Hvězdný příklad toho, co má tento žánr v současnosti nabízet.

- Tor.com

 

Ukázka z knihy

Štiplavá voda jako by ho drtila silou obřího sevření a vymačkávala vzduch z plic. Divoce sebou zmítal a trhal hlavou ze strany na stranu s přáním, ať jeho tělo ještě chvíli vydrží. Hruď měl jako rozpálenou pec.

Tohle zvládne. Tři minuty. Nic víc. Ještě pár vteřin a –

Pokud vás ukázka zaujala, můžete si ji dočíst anebo se dozvědět více o knize Temné bratrstvo.

 

***********

 

Píseň krve

Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách Víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec sloužil jako rytíř králi Janusovi, panovníkovi Sjednoceného království, rozhodl se však Vélina zbavit jeho práv a v pouhých deseti letech ho zanechal na prahu Šestého řádu. Chlapec ho za to nenávidí. Během pobytu v řádu se Vélin dozvídá zatím netušené podrobnosti o své matce, která zemřela, když byl ještě dítě. Postupně také odhaluje důvody, jež jeho otce vedly k tomu, že ho řádu svěřil. Jedna pravda je však důležitější než všechny ostatní: Vélina Al Sornu čeká budoucnost, kterou má teprve pochopit. Budoucnost, jež změní nejen království, ale také celý svět.

Jedná se o první díl trilogie Stín krkavce.

***

Fanoušci výpravné epické fantasy, jakou představuje například Kolo času Roberta Jordana nebo Píseň ledu a ohně (Hra o trůny) George R. R. Martina, si tento debut jistě oblíbí.

- Library Journal

 

Ta kniha se prostě nedá odložit… Musel jsem ji přečíst co nejdřív, a jakmile jsem byl na konci, přečetl jsem si ji celou znovu, protože jsem se nemohl rozloučit s úžasným světem, který autor vytvořil.

- Fantasy Book Critic

 

Ukázka z knihy

Vélin najednou pocítil nutkání utéct do mlhy. Uteče. Přidá se k nějaké bandě lapků, bude žít v lese, prožije řadu velkých dobrodružství a bude předstírat, že je sirotek… V loajalitě je naše síla.

Princip měl v očích lhostejný pohled, ale Vélinovi bylo jasné, že ho má dokonale přečteného.

Pokračování ukázky najdete pod tímto odkazem. Nezapomeňte si také o knize přečíst další informace o knize Píseň krve.

 

***********

Temné bratrstvo

Autor: Luke Scull

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Ladislav Václavík
Počet stran: 447
Vazba: vázaná
Vydáno: 12/2014
ISBN: 978-80-7491-409-6

 

O autorovi

ScullLuke Scull se narodil v Bristolu a nyní žije se svou ženou ve Warminsteru. Živí se jako designér počítačových her a pro společnosti Ossian Studios a BioWare pracoval na několika uznávaných titulech. Román Temné bratrstvo (2013) je prvním dílem plánované trilogie a zároveň autorovou první vydanou knihou. Byla nominována na cenu Gemmell Awards 2014 za nejlepší fantasy roku ve třech kategoriích. Autor v současnosti dokončil druhý díl trilogie Sword of the North (Meč severu), který ve Velké Británii vyjde na jaře 2015.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 ***

Píseň krve

Autor: Anthony Ryan

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Jakub Kalina
Počet stran: 624
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7491-173-6

 

O autorovi

Anthony Ryan se narodil roku 1970. Pochází ze Skotska, vystudoval historii a po většinu svého dospělého života žije a pracuje v Londýně. Dlouho byl zaměstnán v britské státní správě a po úspěchu svého prvního románu Píseň krve (2013) začal psát na plný úvazek. V češtině vyjde i druhý díl plánované trilogie Tower Lord (Pán věže). V současnosti pokračuje v psaní sci-fi série Slab City Blues, která vychází v elektronické podobě, a pracuje na nové fantasy sérii.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host.)


Obě knihy vydalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemné bratrstvo

Scull, Luke

Host, 2014

zobrazit info o knizePíseň krve

Ryan, Anthony

Host, 2014

Napsat komentář