Dědečku, ještě vyprávěj!

dedecku_jeste_vypravej_potah.indd
Ladislava Špačka, významného experta na etiketu, jistě znáte. Autor mnoha knih a příruček o správném chování nedávno napsal novou knihu – tentokrát pro děti předškolního věku. Přinášíme vám reportáž z křtu tohoto díla.

 

8. prosince se v literární kavárně knihkupectví Academia při příležitosti uvedení na trh knihy Dědečku, ještě vyprávěj! shromáždili zástupci tisku, skalní příznivci Ladislava Špačka a především jeho rodina.

Kniha Dědečku, ještě vyprávěj

Kniha Dědečku, ještě vyprávěj

Kniha Dědečku, ještě vyprávěj! z pera Ladislava Špačka se údajně psala sama. Autor pouze zformalizoval to, co si doopravdy vyprávěl se svou vnučkou Viktorkou. Ta se křtu účastnila jako čestný host. Jednotlivé pohádky a příběhy se netýkají jen zásad správného chování, ale objevují se v nich i témata týkající se etiky a morálky. Hojně se dotýká také historie, a to zejména starých českých pověstí. Kniha je určena dětem zhruba od čtyř let. Její nespornou výhodou je i to, že obsahuje CD – audioknihu, jejímž interpretem je sám autor. I děti, které ještě neumí číst, si tak mohou poučit a při poslechu si prohlížet obrázky.

Ladislav Špaček a dort ve tvaru jeho knihy.

Ladislav Špaček a dort ve tvaru jeho knihy.

Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta a na jejím vzniku se podílel zástup pracovníků. O velmi milé ilustrace se postarala Jana Fernandes, která s nakladatelstvím spolupracovala na dálku z Vancouveru. O grafickou stránku se postarala Klára Šimečková. Jako zástupce nakladatelství na křtu pronesl pár slov Antonín Kočí. Kmotrou knihy se stala Gábina Partyšová. Poté Ladislav Špaček společně s Viktorkou přečetli úryvek z knihy – pohádku O černém kohoutovi.

Slavnostní přípitek.

Slavnostní přípitek.

O černém kohoutovi

V Liliové ulici na Starém Městě pražském žil bohatý měšťan, který si potrpěl na velkolepé hostiny a veselé večírky. Často se u něj scházela velká společnost a dlouho do noci se jedlo, pilo a hodovalo. Jednou, když hostina už končila, hosté odešli a sloužící sklidili ze stolů, přišel za pánem jeho sluha a ohlásil mu špatnou zprávu: ze soupravy vzácného nádobí se ztratila stříbrná mísa nedozírné ceny. ,Cože? Kdo ji mohl ukrást? Tak vybraná společnost ke mně chodí! Toho zloděje musím dopadnout!‘ rozzlobil se pán a začal přemýšlet, jak na nepoctivce vyzrát…

Doporučení:
Share

Napsat komentář