Příběhy plné fantazie pro děti

fantasticke-knihy
Dnešní knižní tipy nás opět zavedou do bezbřehého světa kouzel, v němž slovo nemožné neexistuje, do magické říše, která patří dětem. Právě ty si vybrané publikace nejvíce užijí. Knížky udělají zajisté velkou radost jak děvčatům, tak chlapcům, kteří se do nich s chutí začtou.  

Čarodějnické školy, v nichž se pouze máchá hůlkami a míchají lektvary v kotli, už vyšly z módy. Spisovatelka Carola von Kessel vás zve na návštěvu do světa knihy Čarodějky z jezdecké školy – Sázka na vítěze, v níž se snoubí magie a láska ke koním. Jedná se již o čtvrté pokračování série, kterou vydává nakladatelství Fragment a rovněž nabízí i ukázku.

Čarodějky z jezdecké školy – Sázka na vítěze

Autorka: Carola von Kessel

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 116
Doporučený věk: 9+

Přečtěte si více o knize Čarodějky z jezdecké školy – Sázka na vítěze.

Blíží se léto a Julu, Miki, Janu a Francisku čeká jezdecký závod. Jejich soupeřkám se však podařilo získat seznam soutěžních úkolů a tajně na ně trénují. Při jedné tréninkové vyjížďce holky objeví drůbežárnu, ve které chovají tisíce slepic namačkaných v mrňavých klecích. S tím se přece musí něco udělat – a to hned! Jejich záchranná akce začne neuvěřitelným vajíčkovým kouzlem. Podaří se jim slepičky zachránit? A jak asi dopadne závod?

Ukázka z knihy:

Před stájí pak jenom Jana, Jula a Michelle odsedlaly a vyhřebelcovaly koně, protože Franciska se mezitím už vydala ke kouzelnému kolu
požádat jej o radu. Kouzelné kolo je na Koňském hrádku v herně. Je to kolo od vozu, které má uprostřed ručičku a na okraji barevná čísla. Když mu čarodějka položí otázku, ukáže jí rafičkou, na které straně knihy kouzel má hledat příslušné zaklínadlo.
„Jak bychom mohly dosáhnout toho, aby na Koňském hrádku už nikdo nejedl vajíčka od Huga?“ špitla Franciska a roztočila ručičku uprostřed kola.

Další díly v sérii:

––––––––––––––––––––––––

Dobrodružná cesta z malajské džungle do starého Tibetu a zase zpátky čeká třináctiletou hrdinku a čtenáře v knize Annie a berlepsové. Román napsala česká autorka Vendula Borůvková a vydalo jej nakladatelství Host. Ke čtení plnému putování a nečekaných zážitků vás může nalákat také ukázka.

Annie a berlepsové

Autorka: Vendula Borůvková

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 200
Doporučený věk: 8+

Přečtěte si více o knize Annie a brlepsové

Třináctiletá Annie jede na prázdniny za svou maminkou, která je pracovně v Singapuru. Annie se na mámu, s níž po rozchodu rodičů zůstala sama, moc těší. Společně putují do malajského vnitrozemí, kde se k nim přidá jakýsi Karel, český lékař, který tam údajně také přijel za prací. Je to však vetřelec!Když máma v džungli ztratí talisman, který Annie dostala od táty, dívka se vydá na svéráznou záchrannou výpravu. Potká při ní tajemné berlepsy.

Ukázka z knihy:Annie-a-berlepsove-ukazka

Jmenuju se Anna Holoubková. Anička. Ale já si říkám Annie Holoubková-White. Česky po mámě, anglicky po tátovi. Oni už spolu nejsou, tak je chci mít dohromady alespoň v příjmení, i když se nikdy nevzali. Mám ráda knížky lezení po skalách a objevování nových věcí. Moje máma Zuza vede vědecký výzkum v asijském Singapuru, tisíce kilometrů daleko, až na špičce Malajského poloostrova.

––––––––––––––––––––––––

Veselé čtení plné humoru slibuje kniha Goblini spisovatele Phillipa Reevea, která dostala název podle svých ne zcela obvyklých hlavních hrdinů. Je to svérázná, divoká cháska, ale člověk s ní zažije nejedno lákavé dobrodružství. Publikaci přináší nakladatelství Fragment, nahlédnout lze i do ukázky.

Goblini

Autor: Phillip Reeve

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 296
Doporučený věk: 11+

Přečtěte si více o knize Goblini

Goblini jsou banda zelených, nevycválaných a věčně hladových budižkničemů.
Ale Lišák je jiný. Je chytrý a je taky mazaný. Jako jediný totiž pochopil, že stará kouzla a čáry, které dřímají všude kolem, se znovu probouzejí, a že se začnou dít věci. A on bude při tom. Vrhne se po hlavě do nejdivočejšího dobrodružství v gobliních dějinách!

Ukázka z knihy:

Lišák se těšil z každého nového objevu, který se mu ze starých knih podařilo vyčíst, a toužil se s někým o svoje znalosti
podělit. Kdyby jen tak v Černé špici žil někdo jako on, někdo, s kým by si mohl o svém bádání promluvit…
Nejdříve se bavil s Vratislavem, ale brzy si začal uvědomovat, že starý správce líhně ho sleduje, a tak s ním mluvit přestal a na oplátku ho začal sledovat taky. Brzy objevil střepy z kamenných vajec, které Vratislav ukradl, a jednou zahlédl i hroudu argencia, velkou asi jako oční bulva, kterou měl Vratislav ukrytou ve zdi líhně.

––––––––––––––––––––––––

I v zimě si můžete zavzpomínat na prázdninové zážitky, a to díky čtveřici kamarádů z knihy Vesmírné kameny, kterou napsala Zuzana Pospíšilová. V tomto románu, který vydalo nakladatelství Grada, zapátráte po záhadě tajemných nerostů, jež se na zem snesly z oblohy. Více o ději vypoví také ukázka a úryvek na našich stránkách.

 Vesmírné kameny

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 112
Doporučený věk: 8+

Přečtěte si více o knize Vesmírné kameny

Jedné bouřlivé noci se na obloze objeví tajemná záře a z nebe začnou padat barevné svítící kameny. Od té doby už Max, Vendulka, Lucka a Patrik nebudou mít klid. Jejich prázdninové stanování se promění v pátrání po původu záhadných kamenů, které rozhodně nejsou jen obyčejnými meteority. Postupně vyjde najevo, že kameny mají neuvěřitelnou moc.

Ukázka z knihy:

Byl poslední den školního roku. Sluníčko hřálo jako o závad, aby děti navnadilo na nadcházející prázdninové dny.ilustrace-z-knihy-vesmirne-kameny
Maxmilián, kterému všichni říkali Max, a jeho sestra Vendulka, která pro všechny byla Venda, šli společně domů. Se samými jedničkami se jim šlo dobře. Po chvíli je dohonil Patrik, který se s nimi kamarádil. Byl stejně starý jako Max, ale chodil do áčka, kdežto Max byl v béčku.
„Kam pojedete na prázdniny?“ zeptal se Patrik.
Max pokrčil rameny, ale Venda odpověděla: „Asi pojedeme na chatu v horách. Jezdíme tam každý rok. A ty ?“ zeptala se na oplátku.


Máte rády fantastické knihy? Zaujala vás některá z dnešních? Podělte se s námi o názor.

Tyto knihy i další si můžete vydražit v našich aukcích!

(Autor náhledového obrázku Ryan Hickox; zdroj Flickr.com)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČarodějky z jezdecké školy – Sázka na vítěze

Kessel, Carola von

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeAnnie a berlepsové

Borůvková, Vendula

Host, 2014

zobrazit info o knizeGoblini

Reeve, Philip

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeVesmírné kameny

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2014

Napsat komentář