Získejte napínavý thriller a odhalte sériového vraha

Istanbul-memento_perex
Podivné vraždy a ještě záhadnější podpis vraha čekají na vrchního komisaře Nevzata Akmana. Ten se bude muset zabývat vyšetřováním nejen v přítomnosti, ale vydá se i do historie Istanbulu a k jeho významným panovníkům.

Vrah s historickým posláním

U nohou Atatürkovy sochy v Istanbulu je objeven zavražděný muž. Oběť má podříznuté hrdlo, tělo je naaranžované do tvaru šipky a v ruce má starověkou minci.
Když se vrchní komisař Nevzat Akman a jeho kolegové pustí do vyšetřování, netuší, že budou muset pátrat nejen v ulicích svého města, ale i v jeho dějinách. Brzy totiž zjistí, že mají co do činění se sériovým vrahem, který věří, že má historické poslání. Pachatel zanechává těla a indicie odkazující až do starověku na místech, jež připomínají významné panovníky Istanbulu. Komisař Akman nesmí promarnit ani vteřinu, on i jeho tým se horečně snaží proniknout do nebezpečného prostředí developerských firem a zákulisních praktik územního plánování. Jedno je totiž jisté, pokud se jim nepodaří vrahův vzkaz rozluštit, zemře další člověk.
Kriminální thriller Ahmeta Ümita si nás získá starostlivým a neuvěřitelně poctivým hrdinou potýkajícím se nejen se svou minulostí, ale i s budoucností svého milovaného města, které se mění příliš rychle. Čtenáře pohltí vyšetřování plné zvratů, tajemných postav a temných prostředí a zároveň podnikne velkolepou cestu do historie jednoho z nejuhrančivějších měst světa.

 

Istanbulské memento

Autor: Ahmet Ümit

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Tomáš Laně
Počet stran: 576
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-7491-033-3

Přečtěte si více o knize Istanbulské memento, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte si také prolistovat ukázku, nebo přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Podle navštívenky bydlela oběť v Samatyi, na úpatí posledního ze sedmi pahorků Istanbulu. Samatyu jsem měl vždycky rád, i když ne tolik jako Balat, kde bydlím. Je to jedna ze starých čtvrtí, které dělají Istanbul tím, čím je. Svého času bydleli v této krásné části města spíš Arméni. Když si s Evženií někdy chceme zajít na anýzovku jinam než do Tatavly, chodíme tam. Evženie používá pro Samatyu řecký název Psammatia. Prý to znamená písčina. Mně se, když se řekne Samatya, vybaví domy z kamene a cihel, jejichž střechy voní sluncem a okna mořem, staré kostely, mešity, úzké uličky s malými vinárnami a tisícileté městské hradby, skrze něž příměstské vlaky neúnavně dopravují tisíce Istanbulanů. Ale Samatya je stejně jako Balat unavená, stará a opotřebovaná. Proto jsem si nepředstavoval, že by patrový dřevěný domek zavražděného byl kdovíjak krásný. Pod závěsem útlých fialových kvítků košatého jidášníku nad železnou brankou jsme vešli do malé zahrádky. Přivítal nás velký nachýlený fíkovník, který snad ještě pamatoval byzantské časy. V žáru stoupajícího slunce se šířila omamná, ostrá vůně. Doléhal sem nakřáplý křik hádavých racků a z postranní uličky dětský smích. (str. 26)

 

Vyhrajte knihu Istanbulské memento

Napínavá krimi kniha zavede čtenáře do nebezpečného zákulisí developerských firem současného Istanbulu a zároveň jim poodhalí střípky z historie tohoto významného města. Pachatel sériových vražd totiž věří, že má historické poslání, v jehož jménu své zločiny páchá. Podaří se vrchnímu komisaři Akmanovi vyřešit případ dříve, než bude mít další oběť?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám právě nyní přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Istanbulské memento vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Istanbulské memento
probíhá od 22. října do 4. listopadu 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi Istanbulské memento

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIstanbulské memento

Ümit, Ahmet

Host, 2014

Napsat komentář