Škola kreslení pro nejmenší

Hrava-skola-kresleni
Máte doma malého výtvarníka? Připravte si pastelky, papíry, barvičky, nůžky, … a prostřednictvím dnešní ukázky z knihy Hravá škola kreslení se společně přesuňte do světa barev a fantazie.

Chceš být malířem? Rád by ses naučil kreslit zvířátko, postavu nebo třeba auto? Jak snadné! Připrav si tužky, pastelky a barvy, otevři tuto knížku a seznam se s Klárkou a její maminkou, které ti předvedou, že zvládnout jednoduchou kresbu není vůbec těžké. Vyzkoušej si také malování žehličkou, razítkování, mozaiku nebo tajné malování. A kdyby tě ruka při malování nechtěla poslouchat, určitě ti pomohou maminčiny veselé básničky. Pro děti od 4 let.

 

Ukázka z knihy

Děti, pojďte na chviličku
hrát s tužkami na honičku.
Kdo má papír, barvy rád,
ať jde kreslit, malovat!

 

Čím se dá kreslit a malovat?

„Mami, namaluj mi princeznu,“ škemrala Klárka. Podala mamince svůj blok a tužku a maminka se s úsměvem pustila do malování.
„To je hezké! Já bych taky chtěla umět tak krásně malovat,“ pronesla obdivně Klárka.
„Taky se to brzy naučíš. Chce to jen hodně trénovat. Nic nejde jen tak, samo. Když jsem byla malá, tak jsem taky hodně kreslila a malovala.“
„A naučíš mě to?“
„To víš, že ano. Můžeme začít klidně hned,“ odpověděla maminka a odvedla Klárku do kuchyně.
„Budeme malovat v kuchyni?“ divila se dcerka.
„Přesně tak,“ odpověděla maminka s potutelným úsměvem a vyndala z kredence velký tác. Na něj nasypala krupici a začala do ní prstem kreslit. Klárka se okamžitě přidala.
„To je bezva, to by mě nikdy nenapadlo!“
„Když se ti něco nepovede, tak krupici jednoduše znovu rozprostřeš a začneš kreslit znovu.“
„Na papír se dá kreslit všelijak. Třeba jenom tužkou a pastelkami nebo štětcem a všelijakými barvičkami. Třeba temperovými, vodovými nebo prstovými,“ vysvětlila maminka.
„Nebo křídou na tabuli,“ vzpomněla si Klárka.
„Máš pravdu, křídou můžeš kreslit na tabuli i na chodník. A když je ten chodník dost velký, pak je i tvůj obrázek velký. Kreslit a malovat zkrátka nemusíme jen na papír. Vzpomeň si, co děláme o Velikonocích,“ napověděla maminka.
„Malujeme vajíčka!“
„Přesně tak!“


Knihu Zuzany Pospíšilové Hravá škola kreslení vydalo nakladatelství Grada.

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabízí naučné a odborné knihy ze všech odvětví – právo, stavebnictví, ekonomie, psychologie, finančnictví, marketing… Nakladatelství Grada však nacházíte i v katalogu dětských knih. Vysvětlení je zřejmé – vzdělávání je proces zasahující stále mladší ročníky, a tak také nakladatelství odborné a populárně naučné literatury byla přisouzena dětská kniha. Během pěti let, kdy se věnuje tomuto segmentu, navázalo nakladatelství kontakt s domácími autory, renomovanými v oboru pedagogiky a psychologie. Dnes nabízí na dvě stovky knih s potenciálem být zábavným společníkem vzdělávacího procesu dětí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHravá škola kreslení

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2014

Napsat komentář