Zahrajte si o historický román dle vlastního výběru

historicke-romany-perex
Máte rádi historické milostné romance od autorek, jako je Jillian Hunter nebo Amanda Scott, jejichž hrdinky mají hlavu plnou hříšných myšlenek? V tom případě neváhejte a pojďte se s námi ponořit do minulosti.

Historické příběhy, které vám dnes představíme, jsou zasazeny do romantických kulis Anglie. Ačkoli děj se odehrává pokaždé v jiném století, jedno mají společné – jsou plné vášně a překážek, které milenci musí překonávat. Vraťte se společně s urozenými hrdinkami do dávných dob šlechtických dvorů a přečtěte si jejich příběhy.

Právě nyní máte možnost u nás jednu z knih vyhrát. A můžete si sami vybrat, která to bude. Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které mají šanci tři z vás.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Deníky vévodkyně

Historická milostná romance z počátku 19. století.
K úkolům slečny Charlotty Boscastlové, ředitelky Akademie pro mladé dámy ve Scarfieldu, patří chránit svěřenkyně před skandálem – třebaže ona sama má hlavu plnou hříšných myšlenek. Avšak jakmile zmizí její deník, nedovede si představit nic skandálnějšího než to, že by se její nejdůvěrnější záznamy dostaly do nepovolaných rukou. Přestože deník, který vévoda z Wynfieldu nalezl, upoutal jeho pozornost, má v úmyslu řádně ho vrátit majitelce. Než k tomu dojde, deník se opět ztratí a vévoda je nucen majitelce vysvětlit trapnou situaci. Poté, co jeho setkání s Charlottou nabere nečekaně vášnivý směr, je zřejmé, že svou nerozvážnost může napravit jedině manželstvím, dříve než Charlottina tajemství způsobí pozdvižení v celém Londýně.

Autorka: Jillian Hunter

Vydalo: nakladatelství Oldag
Počet stran: 280
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2014
ISBN: 978-80-7411-076-4

Přečtěte si více o knize Deníky vévodkyně. Můžete si také prohlédnout několik ukázek: ukázka 1, ukázka 2, ukázka 3.

 

Šlechtična z pomezí

Milostný historický příběh z konce 14. století.
Půvabná a nebojácná lady Sibylla Caversová odmítla před oltářem tři muže, mezi nimiž byl i respekt vzbuzující Simon Murray, zeman z Elishawu. Poté, co jí Simon pomůže zachránit dítě topící se v ledové řece, Sibylla zjistí, že pohledný lord je jiný, než si myslela, a změní na něho názor. Přestože Simona Sibyllino odmítnutí stále bolí a je rozhodnut ji přehlížet, tvrdohlavá dívka ho zároveň fascinuje a probouzí v něm vášeň. Zatímco se napětí na anglicko-skotském pomezí zvyšuje a křehké příměří s Anglií je ohroženo, Simon a Sibylla se snaží chránit vlast, kterou milují, a zároveň tím riskují své životy a společnou budoucnost.

Autorka: Amanda Scott

Vydalo: nakladatelství Oldag
Počet stran: 288
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2014
ISBN: 978-80-7411-080-1

Přečtěte si více o knize Šlechtična z pomezí, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

 

Mladá šlechtična

Dobrodružný romantický příběh ze 14. století, jehož dějištěm je neklidná hranice mezi Skotskem a Anglií.
Amalie Murrayová je mladá šlechtična na vdávání, přesto však trvá na tom, že do manželství nikdy v životě nevstoupí. Není divu, že její ženský půvab i kurážná povaha na první pohled upoutají královského rytíře sira Gartha Napiera. V den korunovace nového skotského krále Amalii přistihne, jak potají naslouchá za dveřmi místnosti, kde spřádají své plány nebezpeční muži. Garth, plný hněvu na její neuváženou smělost a zároveň touhy po ní, se vrhne k odvážné dívce a odveze ji do bezpečí. Intriky bezohledného člena královské rodiny, toužícího za každou cenu po vládě, a to, co Amalie odhalila, pro ni mohou znamenat smrtelné nebezpečí. Ví, že ji Garth chce chránit, ale zároveň si uvědomuje, že jestliže mu svěří svá tajemství, může ho navždy ztratit…

Autorka: Amanda Scott

Vydalo: nakladatelství Oldag
Počet stran: 280
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2012
ISBN: 978-80-7411-060-3

Přečtěte si více o knize Mladá šlechtična, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

 

Vyhrajte historický román dle vlastního výběru

Na první pohled jsou hlavní hrdinky uhlazené počestné dámy v nádherných zdobených šatech, ale čtenáři budou překvapení, co se skrývá v jejich představách. A co teprve, až zjistíte, co se děje za zavřenými dveřmi? Pokud za ně chcete nahlédnout, máte právě nyní příležitost.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jeden z románů. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností. První výherce si může vybrat jednu z knih dle vlastního výběru, druhý v pořadí si potom zvolí po jedné ze zbývajících. Hodně štěstí!

Soutěž o historické milostné romány
probíhá od 22. září do 5. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické romány dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeníky vévodkyně

Hunter, Jillian

Oldag, 2014

zobrazit info o knizeŠlechtična z pomezí

Scott, Amanda

Oldag, 2014

zobrazit info o knizeMladá šlechtična

Scott, Amanda

Oldag, 2012

Napsat komentář