Fantasy (nejen) pro pokročilé

moon
Míváte někdy náladu úplně vypnout realitu a přesunout se do kouzelné dimenze, ve které existují čarodějky, kouzelníci nebo třeba i upíři? Přesně to se vám může podařit s našimi dnešními knižními tipy. Neváhejte a nechte se unést fantasy edicemi…

Upíři jsou už dlouhou dobu stálicí na fantasy scéně, nemohou tedy chybět ani dnes. Slabé místo je šestnáctou knihou v edici Upíří deníky. Dílo napsala L. J. Smith a vyšlo v nakladatelství Fragment. Určitě nezklame také milovníky populární stejnojmenné televizní show. Nahlédněte do ukázky! O předchozích dílech této edice jsme vás informovali již v tomto článku.

Upíří deníky – Slabé místo

Autorka: L. J. Smith

Vydalo: nakladatelství Fragment
Vazba: brožovaná
Počet stran: 296

Přečtěte si více o knize Upíří deníky – Slabé místo.

V okamžiku, kdy byl Stefan bodnut do srdce, roztříštil se Eleně svět na tisíc kousků. Jeho smrt má na svědomí Jack. Šílený vědec, který chce vymýtit všechny normální upíry, nahradit je geneticky upravenou rasou upírů a jejich prostřednictvím ovládnout celý paranormální svět. Jeho dalším cílem se stává Damon. Dokážou Elena a její přátelé najít slabé místo těchto zdánlivě nesmrtelných stvoření a zničit je dřív, než bude pozdě? Najde Elena odvahu přiznat citové pouto, které ji začíná s Damonem spojovat?

Další díly edice:
    

———————————–

Těm, co touží nejen po útěku do fantazie, ale také se chtějí trochu bát, představujeme Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město. Kniha navazuje na na úspěšný první díl Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti a pokračuje v příbězích plných vlkodlaků, zvídavých dětí, obskurních cirkusových triků i telepatie. Začtěte se do díla Ransoma Riggse a okuste ponurou atmosféru knihy! Vydalo nakladatelství Jota. Přečtěte si také recenzi prvního dílu!

Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město

Autor: Ransom Riggs

Vydalo: nakladatelství Jota
Vazba: pevná s přebalem
Počet stran: 424

Přečtěte si více o knize Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město.

Mimořádná pouť, která začala v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, pokračuje. Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli na cestu do Londýna, podivného hlavního města celého světa. Doufají, že zde naleznou lék pro svou milovanou ředitelku, slečnu Peregrinovou. Jenže ve městě ničeném válkou číhají nečekaná překvapení na každém rohu. A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týká jeho lásky k Emmě Bloomové.

Předchozí díl edice:

 

 

 


Zhlédněte také video ke knize: 

———————————–

Každý z nás jistě někdy zatoužil jen mávnout rukou a přizpůsobit tak okolní svět obrazu svému. Hlavní hrdinka Catalina Soleado knihy Poslední čarodějka – Mlžné kameny touto vlastností disponuje! Ve druhém dílu napínavé trilogie od Christopha Marzi se dozvíte, zda je tato schopnost vlastně záviděníhodná. Vyšlo v nakladatelství Fragment.

Poslední čarodějka – Mlžné kameny

Autor: Christoph Marzi

Vydalo: nakladatelství Fragment
Vazba: vázaná
Počet stran: 248
Přečtěte si více o knize Poslední čarodějka – Mlžné kameny.

Catalina Soleado má nebezpečné nadání. Dokáže měnit svět jedním tahem pera. Její schopnosti by rády zneužily stíny, které začínají ovládat svět. Pronásledována tajemnými kreaturami z písmen, šelestícími mozaikovými hady a létajícími galeonami utíká Catalina do Malfurie. Magického útočiště pro čarodějky, které se vznáší v oblacích, obklopeno vírem z havraních pírek. Pocit bezpečí si však vychutnává jen krátce. Pokud chce zachránit ty, na kterých jí záleží a zastavit invazi stínů, musí Malfurii opustit a cestovat tam, kde možná najde odpovědi na otázky, které zatím zůstávají zahaleny v temné mlze…

Další díly edice:

 

 

 

———————————-

Dnešní tipy zakončíme vyprávěním o bájné zemi Sedmihoří. Jak dopadne odvěký boj zla s dobrem? Dokážou sourozenci Sára a Ondra porazit temného vládce? To se dozvíte v knize Vládci Sedmihoří – Diamantová cesta, první části dvoudílné fantasy edice. Kniha pochází z pera české autorky Ivy Hlaváčkové a vyšla v nakladatelství Fragment. Na stránkách nakladatelství je možné také stáhnout stolní hru inspirovanou tímto dílem!

Vládci Sedmihoří – Diamantová cesta

Autorka: Iva Hlaváčková

Vydalo: nakladatelství Fragment
Vazba: vázaná
Počet stran: 360
Přečtěte si více o knize Vládci Sedmihoří – Diamantová cesta.


Vládce zla Dragon zabil v souboji svého dávného soka, bílého kouzelníka Ladona. Rovnováha mezi dobrem a zlem se tím narušila a bájné zemi Sedmihoří hrozí krutý osud. Když Dragonův nohsled Murdoch ukradne pět diamantů, které dodávají sílu Knize dobra, dobro se začne ze světa vytrácet. Sedmihoří může zachránit jen vyvolený hrdina ze světa lidí, který drahokamy rozprášené po celé zemi najde a opět spojí dohromady. Sourozenci Ondra a Sára se proto vydávají na strastiplnou cestu. Dokážou najít pět diamantů, které představují lidské ctnosti, a překonat tak vládce zla? Který z nich se stane vyvoleným?


Máte rádi fantasy? Zaujala vás některá z dnešních knižních edic? Sdílejte s námi váš názor v diskuzi!

Všechny tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVládci Sedmihoří – Diamantová cesta

Hlaváčková, Iva

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeUpíří deníky – Slabé místo

Smith, L. J.

Fragment, 2014

zobrazit info o knizePoslední čarodějka – Mlžné kameny

Marzi, Christoph

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeSirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město

Riggs, Ransom

Jota, 2014

Napsat komentář