Vyhrajte tak trochu jiný detektivní příběh

Prirucka-praveho-detektiva-perex
Co vše se může stát, když vám ráno nezazvoní budík? Budete se divit, ale možná vás potká daleko zajímavější událost, než je pozdní příchod do práce. Neobvyklý detektivní román vás zavede přímo do říše snů.

Den, kdy se vše otočilo naruby

Jednoho rána se Charles Unwin probudil a naznal, že se z něj sice nestal brouk, ale přece je něco jinak. Charlesovi, který pracuje jako úředník v Agentuře a má na starosti spisy významného detektiva Travise T. Sivarta, totiž ráno nezazvonil budík. Vypadá to jako bezvýznamná událost, ale od toho rána je vše naruby a Charles Unwin se zaplétá do podivného detektivního vyšetřování. Musí prozkoumat tajemnou hospodu U Šlofíka či zvláštní noční klub, který sídlí v opuštěné rezidenci po plukovníku Bakerovi, všechny stopy však vedou do podivného lunaparku, jenž před časem zakotvil ve městě…

Neobvyklá detektivka z pera Jedediaha Berryho vypráví o síle představ a snů a okouzluje čtenáře svým skoro až pohádkově ztvárněným světem. Jedediah Berry si však pohrává nejen s obsahem, ale i formou svého vyprávění. Berry tak stylem navazuje na díla Jorge Luise Borgese, Franze Kafky či Jaspera Ffordeho. New Yorker o knize napsal, že je utkán tak, „jako by se Wes Anderson rozhodl adaptovat Kafku.“

 

Příručka pravého detektiva

Autor: Jedediah Berry

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Tereza Límanová
Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-259-0310-0

Přečtěte si více o knize Příručka pravého detektiva, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte se podívat také na ukázku, nebo si stáhněte rovnou celou kapitolu.

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány.

Společnost Albatros Media a.s. je mediální společnost sdružující devět samostatných nakladatelství – Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a produkující široké spektrum mediálních produktů.

 

Ukázka z knihy

Slezl z kola na chodníku před západním vstupem na Hlavní nádraží a připoutal bicykl ke kandelábru lampy. Otočné dveře nepřetržitě kroužily a vysunovaly přitom do deště cestující i s černými deštníky, které rozkvétaly v rychlém sledu za sebou jako obří černé květy. Unwin sklopil deštník a vklouzl dovnitř. Než se vnořil do tlačenice, ještě si stihl zkontrolovat čas.
Náramkové hodinky, dar Agentury za dvacet let věrné služby, nepotřebovaly nikdy natáhnout a byly seřízeny tak, aby na vteřinu přesně odpovídaly času na krychli se čtyřmi ciferníky, umístěné nad informační budkou přímo v srdci Hlavního nádraží. Bylo dvacet tři minut po sedmé hodině ráno. To znamenalo, že má přesně tři minuty, než se žena v kostkovaném kabátě a s vlasy pevně přišpendlenými pod šedivým kloboučkem objeví u jižního východu.
Popošel do fronty u snídaňového vozíku a muž, co stál v řadě první, si objednal kávu, se dvěma cukry a bez smetany.
„Dneska to jde pomalu, co?“ prohodil Unwin, ale muž stojící před ním neodpověděl, protože nejspíš Unwina podezříval z nějaké kličky, díky níž ho chtěl připravit o místo ve frontě. (str. 8 )

 

Vyhrajte knihu Příručka pravého detektiva

Obyčejný úředník, jehož svět se najednou obrátí úplně na ruby, se musí pustit do podivného a zapleteného vyšetřování. Jak se to přihodilo? Jednou ráno mu zkrátka nezazvonil budík. Nechápete souvislost? Tak si tento neobvyklý detektivní příběh pojďte přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Příručka pravého detektiva vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Příručka pravého detektiva
probíhá od 21. srpna do 3. září 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 Příručky pravého detektiva

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříručka pravého detektiva

Berry, Jedediah

Plus, 2014

Vyhrajte tak trochu jiný detektivní příběh - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. MarketaP napsal:

    Děkuji moc za výhru :) Moc potěšila :)

Napsat komentář