Zasoutěžte si o hororové fantasy povídky

Pouta-krve-perex
Jestliže patříte mezi fanoušky Stevena Kinga a dalších autorů, kteří se pohybují na hranici hororu, neměli byste opomenout polskou spisovatelku Maju Lidiu Kossakowskou. Její soubor povídek na hranici fantasy vás dostane.

Brána do podsvětí se pomalu otvírá

Soubor hororových fantasy povídek, které nikoho nenechají klidným. Spojuje je temná atmosféra plná mystiky a záhad.
Věříte v paralelní dimenze? Dokážete si představit, že se jednoho dne podíváte do zrcadla, a tam nebude vaše tvář, ale démon lákající vás k sobě? Polská autorka fantasy, Maja Lidia Kossakowska jde se svou fantazií ještě mnohem dále. V jejích prózách se otevírají brány podsvětí a do našeho světa vchází bytosti povahy opravdu pekelné. Pohrává si s myšlenkou společnosti založené na nekonečném mamonu a nakupování, posmrtného života skýtajícího lidem nové možnosti bytí i s představou Boha spravedlivého a zároveň krutého.

 

Pouta krve

Autorka: Maja Lidia Kossakowska

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Překlad: Ing. Pavel Weigel, Mgr. Hana Nevrlá, Mgr. Ester Niemczyková
Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2014
ISBN: 978-80-7413-265-0

Přečtěte si více o knize Pouta krve, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press. A zapomenout byste neměli ani ukázku.

Ukázka z knihy

Vstoupil do bytu a rozsvítil světlo, které mu okamžitě vřísklo do obličeje tak prudce, že přivřel víčka.
Velká bílá obálka, která tam určitě nebyla, když odcházel, stála na stole opřená o plechovku od piva. Při tom pohledu se vyděsil. Nejistě došel ke stolu. Sáhl pro obálku a chvíli ji obracel v třesoucích se prstech. Nervózně roztrhl papír. Na ruku mu narazilo něco tmavého a živého a s bzučením to padlo na desku stolu.
„Bože, co to je?“ vyjekl Luke.
Byla to moucha. Zeleně lesklá, tučná moucha, která lezla mezi papíry na stole. Luke na ni hleděl a jeho srdce při tom pukalo i tuhlo. Prsty tvrdými jako ocel vytáhl z obálky list. Jeho oči zaregistrovaly dvě slova: „Zapněte televizor“. To bylo vše. Jinak byl papír čistý.
Stroj jeho těla zareagoval. Dlaň nalezla na stole ovladač a stiskla tlačítko. Na obrazovce spěchali nějací lidé, jezdila auta, bylo vidět kouř a plameny. Hlasatelka říkala: „…ke katastrofě došlo při startu. Není naděje, že někdo z 276 cestujících nebo členů posádky přežil… Nyní probíhá hašení vraku…“ (str. 17)

 

O autorce

Maja Lidia Kossakowska se řadí mezi oblíbené polské autory fantasy. V roce 1997 debutovala v časopise Fenix se svojí povídkou Moucha, k níž posléze přibyly povídky další a o deset let později vyšly souborně pod názvem Pouta krve (Więzy krwi).
(Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press)

 

Vyhrajte knihu Pouta krve

Hranice mezi naším světem a světem fantasy, ve kterém žijí téměř pekelné bytosti, je v povídkové knize autorky Maji Lidie Kossakowske povážlivě tenká. Při čtení budete mít chvílemi pocit, jako byste slyšeli vrzat pozvolna se otevírající tajné dveře do jiné dimenze, a věřte, že vám z jejích historek bude běhat mráz po zádech. Možná se i přistihnete, jak přemýšlíte nad tím, zda se náhodou něco z nich nemůže opravdu stát.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pouta krve vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pouta krve
probíhá od 5. července do 18. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 sbírky hororových povídek Pouta krve

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePouta krve

Kossakowska, Maja Lidia

Zoner Press, 2014

Zasoutěžte si o hororové fantasy povídky - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den, dnes mně došla kniha Pouta krve zcela v pořádku. Věnuji ji dceři k jejímu svátku, protože tyhle knihy ona může

Napsat komentář