Vždycky záleží na tom, jak se díváš…

Vsechny barvy noci
Další titul z edice 7lásky představí hrdinu, kterému obrátí život vzhůru nohama zpráva, že do měsíce přijde o zrak. Odejde na venkov, na který má nostalgické vzpomínky, a postupně odhaluje nový způsob života. Naváže nová přátelství a najde i lásku a naději.

Pětatřicetiletý tenisový trenér Vincent má přijít během čtyř týdnů nečekaně a rychle o zrak. Co má s tak zdrcující diagnózou dělat? Jak se má vyrovnat s tím, že už nebude moci dělat milovanou práci? Má snad zapomenout na všechny své plány? A o koho v této chvíli může opravdu opřít?
Když se ve světě kolem něj začne smrákat a okolí se promění v překážkovou dráhu, nachází Vincent útěchu na venkově, ve starém dědečkově domě, kde kdysi prožil tolik šťastných chvil. Objevuje pomalý způsob dědečkova života, potkává se s místními lidmi a uvědomuje si sílu všech ostatních smyslů. Nachází opravdové přátelství a lásku a s tím i sílu a chuť prožít každý další den.
Všechny barvy noci jsou příběhem o odhodlání, rodinných poutech, vztazích i neobyčejné lásce za okolností, které většina z nás nikdy nepozná.

Ukázka z knihy

Vincent jde po chodníku od zdravotního střediska v parku Johanky z Arku, aniž by před sebou napřahoval ruce, bez klopýtání a bez toho, že by se někoho chytal za loket nebo před sebou šátral neblahou bílou holí, a mechanicky přejde bulvár de la Marne. Tři týdny, nebo pět týdnů?
Vstoupí do knihkupectví, namátkou vezme do ruky jednu z vystavených knih a přečte si zadní obálku. Autor pobýval několik měsíců na Sibiř. Písmena jsou čitelná. (str. 15)

O edici

7lásky jsou jako dveře do knihovny plné krásných příběhů, veselých i dojemných. Stačí je otevřít a ponořit se do některého z nich. Každý měsíc vás vezmou na objevnou cestu. Zpestří váš život. Pohladí vás a pobaví. 7lásky vás chytí za srdce, jsou totiž jako jeho tep. Někdy rychlý, vzrušený, jindy klidný, zamyšlený… Při čtení se naladíte na jeho rytmus. Budete se smát i plakat. S hlavními hrdiny prožijete jejich příběh a možná v něm rozpoznáte i část toho svého.

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Zdroj informací: nakladatelství Grada

Všechny barvy noci

Vždycky záleží na tom, jak se díváš…
Autorka: Karine Lambertová
Přeložil: Tomáš Kybal

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 129×203 mm
ISBN: 978-80-7625-138-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Všechny barvy noci vydalo nakladatelství Metafora.

O autorce

Karine Lambertová je belgická spisovatelka a fotografka. Knihy vždy milovala a toužila psát své vlastní. Na svých snímcích zachycuje významné emotivní momenty ze života; výbuchy smíchu, chvíle smyslnosti, něžnosti, uvědomění. V obou oblastech své tvorby se vždy zabývá tématy, které jsou pro ni velmi osobní.


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšechny barvy noci
Vždycky záleží na tom, jak se díváš…

Lambertová, Karine

Metafora, 2020

Napsat komentář