Obrazy životů prezidentských rodin v Bílém domě

tajny_zivot_v_bilem_dome
Spojené státy americké se mohou chlubit velmi bohatou a rozmanitou historií. O životech svého času úřadujících prezidentů toho však mnoho známo není. Seznamte se s knihou, která vám umožní vstup do Bílého domu už od dob Kennedyů!

Soukromí amerického prezidenta a jeho rodiny nikdo nezná tak dobře jako personál v Bílém domě – ti, kteří jim pravidelně chystají snídaně a stelou postele. Kate Andersenová Browerová předkládá v knize výpovědi jednotlivých sloužících, díky nimž nahlédnete za důkladně střežené dveře Bílého domu.
Autorka vyzpovídala pokojské, kuchaře, květinářky či vrátné, a také si důvěrně popovídala se třemi prvními dámami. Dozvíte se například, co vše předchází organizování opulentní státní večeře, jaké to je starat se o prezidentské ratolesti, a že může jít nejen o vznešenou a seriózní profesi, ale někdy i o zábavu. Autorka se nevyhýbá ani drbům a skandálům, které za poslední desetiletí Bílým domem otřásly.

Tajný život v Bílém domě

Svět za uzavřenými dveřmi Bílého domu
Autorka: Kate Browerová
Přeložil: Ondřej Skoupý

Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-247-5770-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Tajný život v Bílém domě vydalo nakladatelství Cosmopolis.

 

Ukázka z knihy

Lady Bird Johnsonová si nejprve myslela, že někdo hází petardy. To by rozjásané atmosféře toho dne naprosto odpovídalo.

Johnsonovi jeli 22. listopadu 1963 dvě auta za Kennedyovými. Jejich životy se podobně jako životy rodiny Kennedyových měly po událostech toho dne naprosto změnit.

Paní Johnsonová nemohla uvěřit, že byl prezident postřelen, dokud nezastavili u nemocnice. Ohlédla se za Kennedyovými a spatřila, jak „na zadním sedadle ležel růžový uzlíček, jako hromádka opadaných květů. Byla to paní Kennedyová, která ležela na těle pana prezidenta.“

Když se Lady Bird otázala, jestli jí má najít někoho, kdo jí pomůže převléct se z jejího zkrvaveného kostýmku, odmítla to, „skoro až urputně – pokud se něco o člověku tak jemném, tak důstojném, dá vůbec říct“. Ten naturalistický výjev byl hluboce emotivní. Bylo otřesné, vidět tu „bezchybnou, vybraně oblečenou dámu celou od krve“.

„Chci, aby viděli, co provedli Jackovi,“ řekla jí Jackie vzpurně.


cosmopolis_logoNakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajný život v Bílém domě
Svět za uzavřenými dveřmi Bílého domu

Browerová, Kate

Cosmopolis, 2016

Napsat komentář