Tipy poslední záchrany – knižní dárky

vanoce
Štědrý den klepe na dveře a vám ještě chybí nějaké dárky? Pak si důkladně pročtěte dnešní předvánoční tipy, ve kterých vám představíme šestici různorodých knih, které by mohly uspokojit každého čtenáře!

Jako první vám přinášíme knihu pedagožky Kathariny Bäcker-Braunové, ve které naleznete, jak už samotný název napovídá, víc než dost her pro ty nejmenší děti.

100 her pro děti do tří let

Autorka: Katharina Bäcker-Braun
Přeložila: Michaela Škultéty

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-262-0947-8
Doporučená cena: 155 Kč

Malé děti pomocí hry poznávají svět, rozvíjejí své smysly a učí se základním dovednostem. Autorka v této knize představuje 100 jednoduchých her, které jsou určeny pro děti do tří let s důrazem na práci v dětských skupinách, jeslích a mateřských školách – hry však využijí i rodiče takto malých dětí. 

Knihu 100 her pro děti do tří let vydalo nakladatelství Portál.

100her

Podívejte se na ukázku z knihy 100 her pro děti do tří let!

————————————————

Hledáte něco pro fanouška upířích příběhů?  Pak zkuste novou knihy od Anne Riceové, ve které ožívá fantastický  svět temných nadpřirozených sil.

Princ Lestat – Upíří kroniky

Autorka: Anne Rice
Přeložila: Kateřina Komárková

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 175×240 mm
ISBN: 978-80-7252-603-1
Doporučená cena: 449 Kč

V Princi Lestatovi, dlouho očekávaném návratu do říše Upířích kronik, znovu ožívá neodolatelný svět duchů, nejstarších a nejmocnějších sil mezi nebem a zemí. Tam patří i nezkrotný, neviditelný Amel, jehož žízeň po lidské krvi ohrožuje nesmrtelné nemrtvé po celém světě. Anne Riceová pokračuje tam, kde před více než čtvrt stoletím v mimořádně působivé Královně prokletých a Upíru Lestatovi skončila, aby vytvořila nový výjimečný okruh duchů a sil – postavy, legendu a tradici všech Upířích kronik. 

Knihu Princ Lestat – Upíří kroniky vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Značně netradiční téma zpracovává ve své prvotině Tony DokoupilPoslední pirát je tragickou i komickou sondou do života marihuanového podsvětí Ameriky 70. a 80. let.

Poslední pirát

Autor: Tony Dokoupil
Přeložila: Lýdie Kárníková

Počet stran: 300
Vazba: vázaná
Formát: 145×213 mm
ISBN: 978-80-7363-620-3
Doporučená cena: 350 Kč

Kniha zachycuje přerod volnomyšlenkářského studenta a příslušníka generace amerických hippies Anthonyho Edwarda Dokoupila v otrlého pašeráka mnohatunových dodávek kolumbijské marihuany do USA. Ve své první knize, jejíž žánr by se dal popsat jako „reportážní román“, prolíná novinář a publicista Tony Dokoupil vyprávění svého otce a vlastní vzpomínky. Výsledkem je místy tragický, místy komický, vždy však bizarní životopis jednoho z klíčových členů amerického marihuanového podsvětí 70. a 80. let. Román nabízí zajímavou sondu do americké společnosti, která kouřila trávu, brala drogy a věřila v absolutní svobodu, v kulisách neonové jižní Floridy v éře Miami Vice.

Knihu Poslední pirát vydalo nakladatelství Dokořán.

Podívejte se na předmluvu autora na stránkách nakladatelství!

————————————————

Zvrácený, absurdní i hrozivě logický – tak by se dal pojmenovat román Kaspara Nielsena pojednávající o fiktivní válce, jejích důvodech, průběhu i následcích.

Dánská občanská válka 2018–2024

Autor: Kaspar Nielsen
Přeložila: Lada Halounová

Počet stran: 191
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7473-358-1
Doporučená cena: 259 Kč

Na počátku 21. století vypukne v Evropě válka, finanční krize z roku 2008 vede ke zhroucení evropského modelu státu blahobytu. Nedlouho poté je v Dánsku v letech 2018–2024 občanská válka. Boje se odehrávají před radnicí, politikům se stínají hlavy přímo na ulicích a bankéři jsou surově loveni jako zvěř. Občanskou válku zažil i pětadvacetiletý muž, který o ní vypravuje o čtyři sta padesát let později svému nejlepšímu příteli Geoffovi, třísetpadesátileté sexuálně frustrované border kolii s vyvinutou schopností chápat a mluvit. Nyní už čtyřistapětasedmdesátiletý boháč se udržuje naživu pomocí pokrokového programu na obnovu kmenových buněk. Čas tráví se svými přáteli, společně vedou dekadentní a osamělý život, který vyplňují čtením básní, pořádáním sexuálních orgií a vzájemným vyprávěním historek odehrávajících se okolo občanské války.

Knihu Dánská občanská válka 2018–2024 vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Úryvek z knihy naleznete na stránkách nakladatelství!

————————————————

Pokud byste rádi udělali někomu radost knihou o minulých životech, pak by vaší pozornosti neměla ujít kniha Minulé životy od regresivní terapeutky Atashy Fyfeové, ve které obdarovaný nalezne i cvičení, díky kterým snad pozná svou vlastní minulost.

Minulé životy

Autorka: Atasha Fyfeová
Přeložila: Blanka Petáková

Počet stran: 174
Vazba: brožovaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7359-443-5
Doporučená cena: 199 Kč

Vydejte se na fascinující cestu po svých předchozích životech…
„Kdybych neuvěřil v reinkarnaci ani po důkazech, kterých se mi dostalo, musel bych být padlý na hlavu,“ prohlásil jistý anglický psychiatr.
Stále víc lidí věří, že nežijeme jen jednou, ale že se do života opakovaně vracíme. V jiných dobách, v jiných tělech, v jiných podmínkách.… Celá řada renomovaných psychologů, psychiatrů a terapeutů dnes už uznává, že jde prostě o realitu. V regresní terapii posílají své pacienty do minulosti, aby tam objevovali příčiny svých problémů. Nic se neděje bez důvodu, a pouhé poznání, znovuprožití minulých situací, může významně vylepšit naše vztahy i zdraví a proměnit nám život k lepšímu.

Knihu Minulé životy vydalo nakladatelství Metafora.

————————————————

Jako poslední vám představíme knihu Utajené vynálezy, která  je tím pravým dárkem pro milovníky tajemna a konspiračních teorií.

Utajené vynálezy

Autor: Jan Aleš Novák

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7466-939-2
Doporučená cena: 289 Kč

Tajné vynálezy, které předběhly svou dobu – to vše bylo odjakživa předmětem zájmu mocností, jejich armád a tajných služeb. S jakými silami si zahrával Nikola Tesla? Jaké pokusy prováděli nacisté během druhé světové války? Po vědcích a jejich skrývaných objevech zůstaly často jen mlhavé indicie – ale i to málo, co prosvítá bariérou mlčení, je vzrušující!

Knihu Utajené vynálezy vydalo nakladatelství Alpress.

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize100 her pro děti do tří let
V dětských skupinách a mateřských školách

Bäcker-Braun, Katharina

Portál, 2015

zobrazit info o knizePrinc Lestat – Upíří kroniky

Rice, Anne

Práh, 2015

zobrazit info o knizeMinulé životy
Objevte svoji dávnou minulost a současnost se změní k lepšímu

Fyfeová, Atasha

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeDánská občanská válka 2018–2024

Nielsen, Kaspar Colling

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizePoslední pirát
Otec, syn a zlatý věk marihuany

Dokoupil, Tony

Dokořán, 2015

zobrazit info o knizeUtajené vynálezy
Záhadní géniové, tajné objevy, zakázané vědomosti

Novák, Jan Aleš

Alpress, 2015

Napsat komentář