Vyhrajte životopis trenérské hvězdy Alexe Fergusona

Alex-Ferguson-perex
V knihovničce žádného fotbalového fanouška by neměla chybět oficiální biografie jednoho z nejznámějších koučů. Pojďte si prostřednictvím vtipně napsaného životopisu připomenout Alexe Fergusona.

Z hráče až na post úspěšného trenéra

Ještě v dobách své hráčské kariéry přestoupil Ferguson (*1941) do Glasglow Rangers za tehdy nevídaných 65 000 liber. V roce 1974 již začal pracovat v managementu. Od roku 1986, kdy se stal trenérem Manchesteru United, získal s tímto týmem 38 trofejí (z toho 13 titulů za vítězství v lize). Díky tomu zde vydržel neuvěřitelných 26 let. V roce 1999 byl povýšen do šlechtického stavu. V roce 2013 se rozloučil s trenérskou kariérou opět titulem, ovšem pro „Man UTD“ bude pracovat i nadále. Toto je jeho oficiální autobiografie, kde shrnuje svou úspěšnou kariéru a vzpomíná kromě jiného na hráče, které si do mužstva vybral a jimž pomohl k přestupům za nevídané částky (Ronaldo, Beckham, Rooney a mnoho dalších). Samozřejmě se nevyhýbá ani hodnocení svých rivalů mezi trenéry. Jeho jasný, srozumitelný a vtipný text vás určitě dostane.

 

Alex Ferguson: Můj příběh

Autor: Alex Ferguson

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Milan Lžička
Počet stran: 360
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2014
ISBN: 978-80-204-3253-7

Přečtěte si více o knize Alex Ferguson: Můj příběh, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. A nezapomeňte se podívat na ukázku.

Nakladatelství Mladá Fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Měl-li bych uvést jediný výsledek, který by symbolizoval, co ztělesňuje Manchester United, zažil jsem jej v zápase číslo 1500: ve svém posledním. West Bromwich Albion – Manchester United 5:5. Bláznivé. Úchvatné. Zábavné. Neskutečné.
Toho, kdo se rozhodl tento zápas Manchesteru United sledovat, čekaly góly a drama. Jeho srdce si prošlo zatěžkávací zkouškou. Vlastně jsem si ani nemohl stýskat, že jsme o vedení 5:2 proti West Bromu během pouhých devíti minut přišli. Sice jsem navenek dával naoko průchod rozmrzelosti, ale hráči mě prokoukli. Řekl jsem jim: „Díky, hoši. To jste mi připravili vážně parádní rozlučku!“
Mým nástupcem už byl dříve jmenován David Moyes; když jsme po zápase seděli v kabině, Ryan Giggs zavtipkoval: „David Moyes právě rezignoval.“
Přestože jsme toho dne dost chybovali v obraně, pociťoval jsem hrdost a úlevu, že tuhle prima partu hráčů a spolupracovníků svěřuju Davidovi do péče. Moje dílo bylo dokonáno. V Regisově lóži na stadionu West Bromwiche seděla i moje rodina a přede mnou se otvíral nový život. (str. 16)

 

Vyhrajte knihu Alex Ferguson: Můj příběh

Sir Alex Ferguson v autobiografii obsáhl svůj příběh od dětství přes vlastní hráčskou dráhu až po okamžiky na pozici trenéra. Ale kniha není pouze o něm a jeho zdarech, ale také o mnoha dalších úspěšných hráčích, trenérech a jeho rodině. Zajímá vás, jak probíhaly přípravy na konec kariéry, nebo co je koníčkem Alexe Fergusona? V tom případě se pusťte do soutěžení, ať si o tom můžete přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám totiž přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Alex Ferguson: Můj příběh vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Alex Ferguson: Můj příběh
probíhá od 21. června do 4. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 životopisů Alex Ferguson: Můj příběh

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj příběh

Ferguson, Alex

Mladá fronta, 2014

Vyhrajte životopis trenérské hvězdy Alexe Fergusona - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. ema1 napsal:

    zdravím, dnes mi v pořádku přišla tato úžasná kniha a velmi za ni děkuji

Napsat komentář